Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса

Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана
23 юли 2022 14:03, Красимир Ангелов
129
Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че руски ракети са ударили пристанището на Одеса, ключов черноморски терминал, един ден след като Москва и Киев подписаха сделка за възобновяване на износа на зърно, блокиран от войната.

"Врагът атакува морското пристанище на Одеса с крилати ракети "Калибър". Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана. Две поразиха пристанищната инфраструктура", съобщи в социалните медии каза Сергий Братчук, представител на Одеска област.

Руски ракетни удари по железопътна инфраструктура и военно летище в централна Украйна в събота доведоха до смъртта на най-малко трима души, включително украински военнослужещ, каза областен управител.

"Девет украински военнослужещи бяха ранени и един военнослужещ е загинал. Първо бяха убити двама пазачи на електрическа подстанция", каза Андрий Райкович, ръководител на Кировоградска област пред украинските медии, съобщава БГНЕС.

Руските удари в централна Украйна се засилват, след като боевете бяха съсредоточени в Източен Донбас, който сега е предимно под контрола на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какъв процент от износа на пшеница се пада на украйна та са се размецало от сутрин до вечер за укро износа ? Около 4% а урисикия е около 37% и нищо не се пише. Нищо независи от украинския иззнос на пшеница
63
9
 
19
 
! Отговори
Забележка преди 1 година
От украинския износ на зърно не зависи дали ще има световна продоволствена криза. Освен това, приходите на Украйна от този износ не могат да се сравняват със сумите, които тя получава безплатно от САЩ и Запада като цяло. Киев няма интерес да започне да изнася зърно, той можеше да прави това и преди споразумението с Русия при посредничеството на Турция. Блокирането на износа на зърно обаче дава възможност на Запада да предизвика продоволствена криза и да хвърли върху Русия отговрността за това.
62
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетите може да са руски , но дали са изстреляни от Русия или от Киев.
61
15
 
20
 
! Отговори
И сега преди 1 година
пак някое руско корито ще поеме към дъното
60
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите и руснаците са най-долните мepзавци на нашето съвремие.
59
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Км Точно, фашистите мислеха, че Русия няма да се съгласи, но когато споразумението стана факт възникна въпроса, ами като разминираме пристанището дали няма пък да ни нападнат и по лесно да ни превземат. Затова и правокацията с ракетите е вече факт, разминиране няма да има и износ на зърно през Одеса също.
58
12
 
30
 
! Отговори
Км преди 1 година
Зора на Зеления е,че не иска да разминира пристанищата и сега набеждава руснаците,че видите ли,заради тях сделката за износ на зърно не може да се осъществи.
57
21
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Те, руснаците превземат чрез тотално сриване на градовете, а Одеса е хубав град, не си струва да се съсипва като Мариупол. Това е основният проблем...
56
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО! Окрайва се продаде на Емерианците - нека й е хак!!!
55
20
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОДЕСА СИ Е РУСКИ ГРАД ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СИ ГО ПРЕВЗЕМАТ
54
26
 
45
 
! Отговори
Киев вика "Дръж преди 1 година
Да не се окаже като удара по пазара в Сараево...
53
41
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 "Щом думата и подписа на руския президент не струват и хартията под този подпис , какво друго остава освен HIMARS-овете да говорят?" Хахахахахахахахеееее! Винаги съм казвал, че русофобията е диагноза. Хахахахахахахахахахаха!
52
51
 
58
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Разбира се, руснаците са лъжци и убийци!
51
5
 
20
 
! Отговори
А бе преди 1 година
Те руснаците обявиха, че са унищожили 4 ХИМАРС-а,а после се оказа че досега само толкова са доставени.Чудно е с какво тогава Украйна нанася ракетни удари по Донбас :-))
50
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Убийци
49
10
 
4
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 1 година
Че си Просто,е ясно! Ами като бомбардират Одеса, на Украйна не остава друго пристанище за износ,бе ах.мак!Няма пристанище - няма износ,а анексираните от Русия Мариупол,Мелитопол и кримските това чакат..
48
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом думата и подписа на руския президент не струват и хартията под този подпис , какво друго остава освен HIMARS-овете да говорят?
47
14
 
22
 
! Отговори
до: 51 преди 1 година
Скоро всеки руснак ще се срамува да се нарече руснак!!!
46
16
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе нещо не ми се връзва тая история..Значи какво излиза?..-Руснаците се съгласяват да осигурят износа на зърно,обаче още на другия ден бомбили пристанището ?!?!..Къде е логиката?..Ако са искали да пречат,то просто са могли да НЕ подписват това споразумение !..Дали пък некой не си е бомбил собственото пристанище за да нарочи *** за това?..Тоя "Некой" има дългогодишен опит с бомбенето на собствени територии.
45
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 49 Абе никак не е забавна руската армия!!! Украинците така са им набрали, че десетилетия след войната обикновените руснаци ще се срамуват, че са руснацини ще говорят на английски със чужденци за да не ги бият!!!