Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса

Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана
23 юли 2022 14:03, Красимир Ангелов
129
Киев: Руски ракети удариха пристанището на Одеса
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че руски ракети са ударили пристанището на Одеса, ключов черноморски терминал, един ден след като Москва и Киев подписаха сделка за възобновяване на износа на зърно, блокиран от войната.

"Врагът атакува морското пристанище на Одеса с крилати ракети "Калибър". Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана. Две поразиха пристанищната инфраструктура", съобщи в социалните медии каза Сергий Братчук, представител на Одеска област.

Руски ракетни удари по железопътна инфраструктура и военно летище в централна Украйна в събота доведоха до смъртта на най-малко трима души, включително украински военнослужещ, каза областен управител.

"Девет украински военнослужещи бяха ранени и един военнослужещ е загинал. Първо бяха убити двама пазачи на електрическа подстанция", каза Андрий Райкович, ръководител на Кировоградска област пред украинските медии, съобщава БГНЕС.

Руските удари в централна Украйна се засилват, след като боевете бяха съсредоточени в Източен Донбас, който сега е предимно под контрола на Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нали Грозев, Пинджев и другите експертчета обясняваха как Путин имал ракети за пет дни и до началото на март щели да свършат. Откъде са тези ракети сега? За какво още ни поизлъгаха "експертите"?
43
9
 
17
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 47 --- Нали се опитаха да превземат Киев, но се обосраха и избягаха, като овце.
42
17
 
21
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Предсмъртни гърчове на змията. Вече дори не е и отровна, а забавна. Да им свалят калибриращите ракети движещи се със субстветлинна скорост, според овенни очевидци. Джуджетата показаха още веднъж, че за нищо не стават. До края на т.м. всичко ще се обърне в полза на Украйна, а летците завършват своята подготовка в Joint Base Anacostiа до Потомак ривър, Уошингтън, DC и ще прелетят океана с F-16, за да влязат немедлено в сражение с руските дудученца и кавали. Голема феерия ни чака.
41
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Украинските нацистки терористи до един ще отговарят за всяко извършено престъпление. Без изключения.
40
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Време е руснаците да ударят Киев, та да го засърби *** зеленото джудже.
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ... Украински фашизъм в действие.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сформирам легия печени на грил ли от високо точни шишове?
37
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път лъжат, че са свалили ракети. А в Youtube има филмче от човек, който е снимал от прозореца си удар с руските калибри и се вижда как украинските ракети летят към калибрите и не ги достигат. Руските ракети си удрят по различни обекти, украинските ПВО ракети прелитат наоколо и дори една удари сграда.
36
8
 
15
 
! Отговори
... преди 1 година
Русски фашизм в действие...
35
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До msm На тези мародери, садисти, лъжци и фашисти в Киев не може да се вярва. Абсолютно деградирали в хуманно и човешко отношение изчадия. Укарайна и национал-фашистка държава. С този си образ няма място в човешкия свят!
34
12
 
17
 
! Отговори
msm преди 1 година
На тези мародери, садисти, лъжци и фашисти в Кремъл не може да се вярва. Абсолютно деградирали в хуманно и човешко отношение изчадия. руССия и национал-фашистка държава. С този си образ няма място в човешкия свят!
33
3
 
0
 
! Отговори
Дкск преди 1 година
Никой няма право да бъде богат набор кой не може да бъде беден когато е по-висока аз решавам и баща и няма право още повече който и да било връстник :)
32
4
 
2
 
! Отговори
Сйс преди 1 година
Никаква Демокрация само на Сена лодчици и любов без скъпи люксозни кораби да цапат реката и подтискат п остранстранството в Европа.
31
2
 
1
 
! Отговори
ОдесосСолунСенаСоц! преди 1 година
Махнете ги тия,дърти... Обръщението "деуг-ар" от "друг"и "ар" което е противоположното на "Ра" вибрация и заряд в пространството, която произтича на животинско ниво от лъва символ на българи, англичани и други достойни народи, а по отдалече погледнато вибрациите се свързват със слънцето.. символ при северно македонци, гърци и д-р комунистите ако са сгрешили нормално да изпадмат.. но "Господ-ин" като обръщение към лъвчета също произвежда разр сила където пътят на природата измислила го енадолу.
30
8
 
7
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
До мазепа------2000 руснаци са обкъжени и молят за ''зелен коридор''
29
4
 
7
 
! Отговори
Сформирам легия преди 1 година
От печени доброволци, готови да дадат свояживот за свободата на Украйна и ЕС. Ефрейтор Александър Михайлов.
28
18
 
20
 
! Отговори
н2о преди 1 година
Първо: нито една руска ракета не беше поразена, има видео! ПВО ракетите се самовзривават когато пропуснат целта. Второ: кво прави струпана военна техника на уж "демилитаризирано " пристанище, която моментално се превръща в законна цел?
27
1
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
Високополие - пишете какво става там.
26
4
 
16
 
! Отговори
Знам преди 1 година
как да спре войната! Украйна да проведе референдум, за присъединяване към САЩ!
25
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е украинците да ударят кримския мост, та да го засърби *** кремълското джудже.