Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден

Украйнският президент отхвърли възможността за временно прекратяване на огъня
23 юли 2022 11:30, Красимир Ангелов
233
Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден
Снимка: БГНЕС

До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу руските войски, а около 250 са ранявани, заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", цитирано от БТА.

"В разгара на боевете през май и юни Украйна губеше от 100 до 200 военни на ден, сега този брой падна на 30 на ден и около 250 ранени", посочи той пред изданието.

Още по темата
Зеленски заяви, че ежедневно получава сведения по въпроса от военното командване.

Да бъде намален броят на жертвите е помогнала преди всичко промяната в огневия баланс, настъпила благодарение на ефективното използване от украинските войски на западни оръжейни системи, се казва в публикацията.

Зеленски отхвърли възможността за прекратяване на огъня, защото според него това ще позволи на Русия да се превъоръжи и прегрупира, но и да запази контрола над превзетите територии, което като цяло ще допринесе за разширяване на конфликта.

"Замразяването на конфликта с Русия означава пауза, която дава на Русия време за почивка. Те няма да използват тази пауза, за да променят геополитиката си или да се откажат от претенции към бившите съветски републики", заяви той.

По думите му украинското общество смята, че първо трябва да бъдат освободени всички територии и чак тогава може да се договаря какво да се прави по-нататък.

Зеленски заяви още, че руският президент Владимир Путин е подценил Украйна, и призна, че руското нахлуване е нанесло значителни щети на западните предприятия и потребители, заради което благодари на съюзниците за продължаващата помощ от тяхна страна въпреки това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
18
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
*** вече е нокаут и бере душа горката,само се чудя кога украйнците ще се сетят че трябва жив да одерът този клоун!!!
131
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски има очи и чест да заяви пред народа си,докато Путин каканиже лафове за световни конспирации,специални операции и всичко по план.А гробовете в Русия се увеличават...
130
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Rad0 - Абе и рАботен да си, няма проблем. зарязваш работата и щом имаш мерак, веднага тичаш на към Зельо. С рабост ще те приеме.
129
5
 
4
 
! Отговори
Rad0 преди 1 година
Vednaga trqbva da se pomogne, vsi4ki bezrabotni v EU ot 18 do 35 godini da se izpratat v Ukraine.
128
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЗОВ София Центърамериканска подстилка и нищо повече
127
21
 
18
 
! Отговори
msm преди 1 година
руССките фашистки войски и национал-фашизираните формирования на сепаратистите от Луганск и Донбас трябва да бъдат загробени в Украйна. Ако това не го направим днес, Европа ще продължи да страда от болните имперски амбиции на руССките национал-фашисти.
126
8
 
12
 
! Отговори
АЗОВ София Център преди 1 година
Първият ми трофей....едно Панцерче....Отворих го, като консерва русенско варено!
125
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Еврейнти си по.дъ л америнмки престъпник
124
17
 
12
 
! Отговори
Всичко е лъжа !!! преди 1 година
Така казват плените украинци които не искът да се връщат на теритрията на Украина "!Жените им ги търясът чрез европеските организации и никой не не им дава точна инф-я къде се намирът техните мъже (пленени)защото казват истината в Русия и всички жени (а ги плашът , че ги изнасилват или и че итях ще вземат в плен украиските воиска )почнаха да отивът в ДНАИ ЛНР и си намирът мъжете живи и здрави и това го показва на канала на Порошенко където водещата умря от страх за казаното
123
5
 
5
 
! Отговори
АЗОВ София Център преди 1 година
Прекосявам границата с Украйна....Току що Кличко ми връчи един Джавелин...Прехвърлят ме в зоната на бойните действия...А! Вече мернах един Панцер....
122
24
 
25
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 година
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас и Луганск ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас и Луганск, отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Сега Заленски е отворил уста като хипопотам иска оръжие вместо мир. А така ще има още жертви и разрушения.
121
9
 
3
 
! Отговори
Бандра СОВЕТОВ преди 1 година
Червеният Маркс ужбългарин доброволно дал си дирника на мюсюлманите ще коли и беси другаря Зеленски и сие имащи още съветско самосъзнание..................червените са минимум с умствени увреждания
120
17
 
9
 
! Отговори
ПРОДАВАТ И МАИКИТЕ преди 1 година
СИ !!!Има американци които вече и доказват , че украинците продават стингери и потобни от Англия и не само на черния пазар и това оръжие е закопано земята и никога няма да отиде на фронта ! Не случаино Украина е най корумпираната страна в света ! Значи те не мислът за своя народ а ние трябва да мислим за тях А този снимака една тухла в стената който прави пари на умиращите свой съгражадани
119
21
 
13
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама загубите на укро-нацистите са минимум хилядарка на ден. Предалите се не влизат в сметката
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АЗОВ ЦЕНТЪР МЕНТЪР А румъния до овча купел ли е, или до подуене, щото и аз се пишем за Донбас волунтерец, но се изгубих в тия младост- и и не мога да се ориентирам по навигацията на автомобила! Ще ваювам за армията Z беше труден избор!
117
2
 
19
 
! Отговори
А плашипутинчо преди 1 година
Защо не си признава за жертвите ?!Те вече са близо 68 хиляди !
116
18
 
3
 
! Отговори
АЗОВ София Център преди 1 година
Когато се включа и аз, жертвите ще са само от руска страна! Пътувам към Донбас, вече съмв Румъния!
115
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рецептата е проста- дебилитеZ се разкарват от Украйна + Крим плащат репарации като се съгласят да бъдат конфискувани арестуваните милиарди в западни банки и приемат таван във въоръжаването на путинленд- 500 танка, 300 БМП, 40 СУ/ МИГ и т.н няма друг начин за МИР!
114
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Веселинъ 7112136860 - понякога е много по-добре просто да замълчиш преди да изтърсиш някоя колосална простотия.
113
22
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Много повече губи Укрсина и това не е по вина на руснаците,а по вина на еврейската армия на евреина Зеленски.