САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата

Било подготвяно анексиране на цялата територия
Обновена: 30 юли 2022 08:33 | 30 юли 2022 08:29, Александър Попов
128
САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата
Снимка: GettyImages

Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че повече не бива да има никакво съмнение, че Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света", предаде Асошиейтед прес.

На заседание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

Руският заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски заяви пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат проведени в пълен обем".

"Повече не бива да има заплаха (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-накрая са в състояние да се почувстват свободни да живеят по начина, по който те желаят", каза той.

Полянски предупреди западните страни да не снабдяват Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, защото това измества "временната защитна линия" още по на запад и "по този начин в още по-голяма степен изясняват задачите и целите на специалната военна операция".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които казват, че "сигурността на една страна не бива да е за сметка на тази на друга". Тя не назова конкретна държава, но това е виждане, често повтаряно от Китай, включително от заместник постоянния му представител в ООН Гън Шуан.

Той заяви пред съвета, че "поставянето на собствената сигурност над тази на другите, опитите за укрепване на военни блокове и установяване на пълно превъзходство ще доведат единствено до конфликти и противопоставяне, разделяне на международната общност и до по-малко сигурност за самите тях (които правят това)"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
Тия територии цялата Украйна ли са?
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една констатация, в която Западните медии преоткриват топлата вода :D
22
9
 
1
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън разпореди войната в Украйна и аз изпълних чинно...
21
9
 
2
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън разпореди войната в Украйна и аз изпълних чинно...
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой виждал ли е в действителност снимка на Линда Томас-Грийнфилд,а на Говоритель Бельй Дом ,а на директора на Пентагональньй пентаграмьй.Ами Вижте ги с/у каква нечовешка *** се бори Путин и четете скорошните изявления на Орбан какво готвят на бялата раса глобалист кафевите евреи комунисти
19
5
 
12
 
! Отговори
Сигурно преди 1 година
е много неприятно за САЩ от световен жандарм и първа военна сила да се сриваш надолу, виждайки как не само РФ и Китай, но и далеч по-малки държави не се съобразяват с тях и си водят самостоятелна политика. За съжаление на американците за тях в пълен обем важи култовата фраза - времената се менят, дон Корлеоне!
18
9
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ ИНТЕРВЮТО НА ДОНАЛД ТРЪМП ??? ТАМ БЪДЕЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА АМЕРИКА КАЗА : БАЙДЪН НАПРАВИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА !!! ДРУГО ПРИЗНАНИЕ НЕ ТРЯБВА !!!
17
2
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
15 АНОНИМЕН, ТАКА е
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да я заличат тно ще изградят една нова версия на украйна
15
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано! Такава прогнила държава не трябва да съществува!
14
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаше, вече да е заличена. Тия които искат да заличават са в бялата къща. Искат за заличат ЕС от картата. Искат да заличат икономически всички в света от картата, за да стоят само те на тая карта. Но не е важно какво искат те. Важно е какво ще кажат народите, защото те са картографите, те държан и пергела и линията в ръцете си.
13
10
 
21
 
! Отговори
лиса преди 1 година
Ако американците нямаха апетит да завладеят света нямаше да има тази война.УКРАЙНА Е ЖЕРТВА НА САЩ.
12
3
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
БАН ко точно ТАКА е
11
8
 
12
 
! Отговори
Като минимум преди 1 година
Като минимум руснаците си връщат всички области с руско население плюс 70 км полоса за сигурност. Останалата част от Укропия ще я денацифицират и демилитаризират дистанционно. Чудя се защо руснаците досега жалят Западна Украйна,къдито са баш нацистите?
10
10
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЛЕНИН Я СЪЗДАДЕ , ГОРБАЧОВ Я БОЯДИСА !!! ТАМ ЖИВЕЯТ РУСНАЦИ И В КОНСТИТУЦИЯТА Е ЗАПИСАНО ,, ВЛАСТТА ПРОИЗЛИЗА ОТ НАРОДА " !!! ТОВА ОЗНАЧАВА : РЕФЕРЕНДУМ И ПОЛОВИНАТА УКРАЙНА Е НОВА ДЪРЖАВА !!! ИЛИ КЪМ РУСИЯ !!! БАЙДЪНЧО ЗАТОВА БЪРЗА , ПРЕДИ РЕФЕРЕНДУМА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ ДА УНИЩОЖИ КАКВОТО ДОКОПА !!!
9
15
 
7
 
! Отговори
СССР....ОТ НЕБИТИЕТО преди 1 година
И ние бяхме велики и непобедими....
8
15
 
7
 
! Отговори
ПУТИН В ШОК преди 1 година
Пет месеца война и още съм на източния фронт
7
12
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Путин поправя историческата грешка наречена Украйна
6
10
 
12
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Ний дъ глеаме нази си ! Ко ни интересе войнътъ в Украйнъ? Ама авропейските политици се голем *** вадът та ся няаа газ! Па и ний страдаме зарад тех!
5
9
 
5
 
! Отговори
СССР....ОТ НЕБИТИЕТО преди 1 година
Путин, помни какво стана с нас.....