САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата

Било подготвяно анексиране на цялата територия
Обновена: 30 юли 2022 08:33 | 30 юли 2022 08:29, Александър Попов
128
САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата
Снимка: GettyImages

Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че повече не бива да има никакво съмнение, че Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света", предаде Асошиейтед прес.

На заседание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

Руският заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски заяви пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат проведени в пълен обем".

"Повече не бива да има заплаха (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-накрая са в състояние да се почувстват свободни да живеят по начина, по който те желаят", каза той.

Полянски предупреди западните страни да не снабдяват Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, защото това измества "временната защитна линия" още по на запад и "по този начин в още по-голяма степен изясняват задачите и целите на специалната военна операция".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които казват, че "сигурността на една страна не бива да е за сметка на тази на друга". Тя не назова конкретна държава, но това е виждане, често повтаряно от Китай, включително от заместник постоянния му представител в ООН Гън Шуан.

Той заяви пред съвета, че "поставянето на собствената сигурност над тази на другите, опитите за укрепване на военни блокове и установяване на пълно превъзходство ще доведат единствено до конфликти и противопоставяне, разделяне на международната общност и до по-малко сигурност за самите тях (които правят това)"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те си казаха,че следващата е Полша.А у нас ще го посрещаме Путин с хлеб и сол и зветя за руската армия.Ние тук сме им като Беларус.Абе не отиват на хубаво нещата с тази война.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учителката по руски така ни възпитаваше 1966г. Съветския Съюз е вечен и цялата власт е негова. Така се възпитаваха децата с червените връзки .
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вчера Украинските нацисти и хунта, не са спрели да убиват хора и своите съграждани, та те взривиха хора скрили се в подвалите от войната, убиваха цели семейства стреляйки в домовете им, те убиват непрекъснато, за последните около осем години , са избити над половин милион славяни , също и други народи, бяха убили и заровили в масов гроб казаци, гориха български знамена и убиха българи, други бяха убити чрез глад, забраняваха български или друг език да се говори
41
9
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Е и? Важното е атлантическите слуги да бъдат унищожени.
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
краварите да внимават че чичо Вова да не изпусне някой ракета и по тях.
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чудесно. да заличи всички без нас и накрая може да заличи и себе си
38
3
 
15
 
! Отговори
До НАТО феновете преди 1 година
Е то и Юесей иска да заличи Русия от земята, ама нещо май не им стиска да пробват. А иначе Русия предложи мирно споразумение още март месец, но Кокаина отказа. Ако беше се съгласил тогава щеше да загуби само Донецка и Луганска области а сега губи още Херсонска и Запорожка области плюс половината Харковска. И руското настъпление продължава, на ден Украйна губи по два града. Колкото повече се бави мира, толкова повече територия губи Украйна. И толкова повече страда Европа най вече. Изхода е мира !
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я разкажете как насилвате украинците да воюват срещу съгражданите си и руснаците, въпреки, че не искат да воюват и убивате украинците, които не ви се подчиняват, че сте ги затворили в капан и ги издирвата под път и над път и по горите и се чудят къде да се скрият, за да не ги използвате за пушечно месо срещу братята им, разкажете и как взривихте вашите нацистки възпитаници азовците, за да не свидетелстват за зверствата извършени от запада чрез ръцете на нацистите!
36
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, Украйна ще се върне при майка си Русия, това са руски територии и украинците са руснаци по произход, а някои западни колонизатори, ще бъдат махнати, за да не убиват повече деца и хора в Украйна, убийствата и терора в Украйна , започнаха през 2014 година, а не през 2022 година! И между другото "У-крайна", означва в "покрайнините на Русия" , но след 2014 се превърна в нацистка Уссрайна!
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, Украйна ще се върне при майка си Русия, това са руски територии и украинците са руснаци по произход, а някои западни колонизатори, ще бъдат махнати, за да не убиват повече деца и хора в Украйна, убийствата и терора в Украйна , започнаха през 2014 година, а не през 2022 година! И между другото "У-крайна", означва в "покраинините на Русия" , но след 2014 се превърна в нацистка Уссрайна!
34
1
 
4
 
! Отговори
един преди 1 година
До анонимен - не ми стана ясно какво искате да кажете за будизма, но случайно аз съм му фен. Да, Буда е казал точно това - най-правилния път е средния, а нашия народ - нищо прекалено не е добро.
33
2
 
5
 
! Отговори
един преди 1 година
Така им се пада, като ходиха години наред по нервите на Путин. Но объркаха Русия напр. с такива като нас, дето всеки ни е разпарчатосвал както му е изгодно и дефакто ни е превърнал в една перманетна колония, редейки ***.изми от сорта балканско буре с барут, като че ли ужасяващите световни касапници сме ги извършили точно ние.
32
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Съгласен, че трябва да си вземе само Донбас. Според будизма най-правилният път е средния. Всичко друго води до нескончаеми вражди, войни, кърв.ища, не че няма пак да има такива, но ще са по-рядко.
31
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Според мен трябва да вземе само Донбас.Цялата държава е вече прекалено, а знаем, че нищо не трябва да е прекалено. Това, че оттам е тръгнала Русия, не е аргумент, защото повечето отдавна не са руснаци, а поляци, унгарци,смесени и други. Това са векове и отдавна никакви братя не са. Ако тръгне всеки по пътя си, най-добре. Но Донбас и Крим са техни.
30
7
 
2
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън разпореди война с Украйна...подчиних се...
29
4
 
18
 
! Отговори
Вчера преди 1 година
Да избиеш свой граждани в плен само защото са започнали да дават показания срещу хунтата в Киев това е се казва Украински фашизъм който трябва да се унищожи по бързо.
28
3
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
През 1920, малко след ПСВ, избухва руско-полска война. Панска Полша окупира Лвов и областта (Галиция). Но Русия я слага бързо "на мястото й". Тогава Ленин решава да създаде отделна република - Украйна, област, където живеят етнически руснаци и поляци на запад. И само година по-късно Украйна се включва в новосъздадения СССР. Така че тази държава е създадена с ленински декрет. Самото й име - Украйна - говори, че е държава отстрани, накрая на Русия.
27
3
 
1
 
! Отговори
ПУТИН КЛЕКНА преди 1 година
Байдън разпореди войната в Украйна....подчиних се.
26
3
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Украйна няма. Самото име означава покрайнина като се е имало предвид крайната част на Русия.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А китайските военни тренират десант междувременно. Свърши се с англосаксонската хегемония. Изтокът ще победи, защото е с повече човешки и материални ресурси, вкл. територия и полезни изкопаеми. Пак сме на губещата страна - всъщност България е един своеобразен барометър. В мига, в който влязохме в ЕС и НАТО беше ясно, че тези съюзи са бъдещите губещи