Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: днепърПутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
хаха,тоя коваленко сигурно с путин заспива и става
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Сата НАТО ти се наведи на около 80 см от земята па целувай...на воля...
92
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
руснаците ще го съборят това фашистко гнездо и наново ще построят крайната област на руската империя! и по добре ЕС да пренасочи милиардите към кремъл, да не ги окраде зеления плъх!
91
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 87 Е като гледам не са страхливи и мачкат бандеровците
90
7
 
13
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 7 месеца
Пълна денацификация на руските украйнини и след това пълна депедерастизация и декурвоизация на България и Европа! Г-н Путин, ние сме с вас!
89
9
 
17
 
! Отговори
Пепката преди 7 месеца
Е нали ракетите им бяха свършили? Нали оръжия, амуниции няма, бият се с лопати? Нали Зеленски още малко и "аха" е пред портите на Москва? Нали още малко и народа ще свали Путин? Нали "медиите" ни информираха съвсем адекватно за всичко. Ся кво стана? Ся пак ли същите медии ще ни информират за хода на войната? Смях в залата. Работата е ясна, Украйна пада, НАТО се намесва директно и до 2027 ще летят големите ракети из земята.
88
5
 
14
 
! Отговори
по рускаму преди 7 месеца
Като няма да е мое, ще го унищожа!
87
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Путина да хваща РПГ - то и да отива на фронта, то всеки може да се прави на голям командир от бункера
86
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудя се на руснаците,толкова ли са глупави,страхливи и смачкани,та не смеят да реагират и свалят този самозабравил се диктатор?
85
6
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
трябва да целувате на Вовата , че ако не беше всичко това, още щяхте да се боцкате с буферни и не знам какви други дози -----/////------- В Просията действаха по-строги ограничения отколкото при нас и даже ги отмениха по-късно.
84
11
 
8
 
! Отговори
РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ... преди 7 месеца
А БРЕ ПУТИНЕ, ЗАТОВА ЛИ 70 ГОДИНИ ЛЕНИН, СТАЛИН И БРЕЖНЕВ ГРАДИХА ЗАВОДИ И ПАНЕЛКИ В АВДЕЕВКА, ТА СЕГА ШЕ Я СРИВАШ...... НОРМАЛНО ЛИ СИ, БЕ МОМЧЕ?
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Скара НАТО да и всички вярваме на просешките ти глупости
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дребен комплексар....НапАлеон беше същия ....мисли , че е хванал Господ за ташункавитко.....обаче ще гризне Дедовия
81
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
това не е ли един от експертите които каза че през Август руснаците ще оставят оръжието и ще се обърбат в панически бяг защото им липсват машини, мониции и други?
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До НапомнянеТи не си наред. Живееш някакъв псевдоживот.
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 76Е щом и вярваш.на тия простотии за случай .Пък аз не съм чул за никакъв срок колко.ще продължи СВО.на която целата е да се демилитаризира Украйната
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не вярвам да го е казал! И преди разправяха че е казал Украйна за три дни, а ето че гонят трито години! Фейк!
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой е чул, друг да е казал, че е чул, че някой така е казал. Топ новина. Браво.
76
7
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Ей, бе тоя Путин! Виж как даде заповед и сега ще превземат Авдеевка! И защо ги мъчи толкова време неговите хора вече три месеца щурмуват, обаче без заповед от Путин не се получаваше да падне.
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
за га.дните дол..ни беге русофили всяка новина е фейк, а не могат да проумеят с малкото си мозък,че самите те са най-големия фейк те на са нито българи нито руснаци м......елези.