Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята

Прочистването на левия бряг на Днепър е другата поставена цел
7 фев 2024 12:48, Петър Бойчев
589
Путин с ултиматум: До две седмици Авдеевка да бъде срината със земята
Снимка БГНЕС

На командването на руската армия е бил поставен нов срок за постигането на победи на фронта в Украйна. Това увери военнополитическият анализатор от групата "Информационна съпротива“ Александър Коваленко, предава УНИАН.

По думите му срокът е скъсен до две седмици. Основните цели на руските сили са Авдеевка и прочистването на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. В същото време Купянск и Часов Яр са определени като вторични цели, превземането им е отложено за втората половина на 2024 година.

"По-рано беше известно, че Путин лично начерта границите за постигане на целите преди началото на изборите в Русия. Но диктаторът е капризна личност и иска да опакова посланието до Федералното събрание в победна опаковка. Посланието на Путин до Федералното събрание, което като цяло ще зависи пряко от ситуацията в зоната на бойните действия, може да бъде отменено, ако всичко върви зле. И ако това се случи, тогава ще се търкалят глави, в преносен смисъл. При това първият, който ще отлети за Сирия, е генерал Теплински, който от миналата година е в устите на хората в Кремъл“, отбелязва Коваленко.

В тази връзка, според експерта, се очаква сериозен натиск върху Авдеевка. Руснаците там ще атакуват с пехотен компонент в северния и североизточния сектор на бойното поле, пише Фокус. "Концентриране на всички усилия върху градските битки. За да се увеличи натискът, акцентът на тактическата авиация ще бъде точно на Авдеевско направление. Ще изравнят всичко, което може да се използва за отбрана в града. Т.е. през следващите две седмици Авдеевка ще бъде изравнена със земята“, прогнозира Коваленко.

В същото време руските сили ще пестят от механизирания компонент, смята наблюдателят. Според него вече няма да има щурмове с техника като онези, които се наблюдаваха през октомври-ноември 2023 година.

Коваленко оцени и ситуацията на левия бряг на Днепър в Херсонска област. "Руското командване възнамерява да доведе използването на тактическа авиация до нивото на декемврийския инцидент със Су-34. Миша (Михаил Теплинский) наистина не иска да ходи в Сирия и да ръководи паради някъде близо до Кобани и затова ще поемат рискове. Освен това Днепърската групировка войски е натрупала доста приличен механизиран компонент на левия бряг и в името на целта те могат да пожертват 10%-20% от него, но да пробият плацдарма“.

В същото време руснаците отлагат опитите за превземане на Купянск в Харковска област и Часов Яр в Донецк "за след изборите“. Според плановете на Москва след превземането на Авдеевка ще бъде направена дълга пауза за възстановяване на боеспособността, казва експертът.

"Но в същото време от Авдеевската групировка част от силите и средствата, в частност от групировката войски "Център“, ще се върнат към оста Лиман-Купянск, но не към Лиманското направление, а за укрепване на Западната групировка войски на Купянско направление“, уверен е Коваленко.

В района на Часов Яр руснаците ще се съсредоточат върху създаването на благоприятни условия за настъпление, при което чрез мобилизация ще бъдат формирани нови части, отбеляза Коваленко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още по темата: днепърПутинАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ето започва се .........
73
9
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 7 месеца
Айде, засичам. Днес е 7.II.2024, две седмици са 21.II.2024. Ще пиша на тази дата да питам путинопитециe как върви ултиматума и настъплението :)))))))
72
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега русофилите веят червеното знаме пред клавиатурата викат урааа,пяна им тече от устата те като чуят путин и полудяват.
71
13
 
8
 
! Отговори
Напомняне преди 7 месеца
Дедовия трябва да целувате на Вовата , че ако не беше всичко това, още щяхте да се боцкате с буферни и не знам какви други дози. Продължавайте да величаете бялата мафия, и ония зад океана, но помислете защо нямаше и помен от набедената пандемия в Африка? Това, че големите сили си играят игрите, а ние само хленчиме, си е наш проблем, нали управниците ни лапат милиони от тази война.
70
3
 
6
 
! Отговори
Чорбаджи Юрдан преди 7 месеца
Браво. Така и трябва
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйна трябва да бъде срината, за да може да получи путин още един мандат преди своята естествена кончина! Важно е!
68
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко трагично е само една огромна страна да има толкова недалновидно и направо плиткоумно ръководство. Станали са за смях с военните си операции и не им увират кратуните, Продължават да загубват животи както на своите, така и на чуждите.
67
7
 
11
 
! Отговори
Късата памет преди 7 месеца
Гледам в коментарите, че копейките се чудят защо да вярват на УНИАН. Ето ви пример: Когато ВСУ гръмна крайцера Москва, тази новина излезе в УНИАН, тогава копейките пак се чудеха що да вярват и се кълнеха , че това не е истина и че в незнам си коя руска медия казали еди кво си. Мина време и вече всички знаят, че Москва е на дъното, а според руските медии е на док в Севастопол за ремонт след инцидент с пушачи и буря. Всеки да си прецени на кой да вярва.
66
7
 
9
 
! Отговори
САМО С ЯДРЕНИ БОМБИ преди 7 месеца
ОТЧАЯН.... ПОСЛЕДЕН КОЗ.... ПУТИН ВИЖДА ЧЕ НИЩО НЕ СТАВА, РУСНАЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЕ БИЯТ ЗА НЕГО... ОСТАВА МУ ПОСЛЕДЕН КОЗ - ЯДРЕНИ РАКЕТИ И БОМБИ, ЗАЩОТО ВОЙНИЦИ ВЕЧЕ НЯМА, НЕ ИСКАТ... ГУБИ ВОЙНАТА...
65
5
 
12
 
! Отговори
новина преди 7 месеца
Путин много е ядосан защото поляците са направили биографичен филм за него който показва мизерната му същност и буквално бърка в здравето му. Филмът се казва "Путин".
64
6
 
8
 
! Отговори
Дивуй преди 7 месеца
Най обичам Коваленковци и сие да ми казват какво е решил и заповядал Путин.Украинската пропаганда е тотално компрометирана.Тя е за ***.Който вярва да си знае какъв е.
63
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прекалена краварска дезинформация !
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Никъде не прочетох "ултиматума" на Путин, разни анализатори тълкуват какви планове кой имал. Малко е в стил тъпизма: "-Какво правите там, *** мръсни! - викаше баба на *** мръсни, които правиха нещо там."
61
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да пращаш на смърт собствения си народ заради болни имперски амбиции е престъпление,което трябва да се накаже жестоко,въпреки,че и 10 доживотни присъди да получи,пак ще са малко.
60
8
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
Навсякъде пишат и говорят за кремълския джудист все едно пишат и говорят за някой римски император в разцвета на силите му. Уникално!
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами за не съм чувал за срок да демитаририза Украйната
58
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чели, непрочели и яловите коментари заваляха, вижте само кой е написал това предположение , лъжливото укропче коваленко ... няма смисъл да се чете .... фейк нюз
57
6
 
13
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 7 месеца
Поредната партенка. Срам ставате, ***. Препечатване на измислици не е журналистика, особено и места, доказали се лъжци.
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да сринат един град със земята - това ли е режима на Пьотьон?Да, това е рашисткия свят. Да сриват.
55
1
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 7 месеца
Днес не е 1 април!