Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет

Заплашената жена е 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург
Обновена: 23 фев 2024 14:58 | 23 фев 2024 14:04, Петър Бойчев
472
Страстите Христови: Съседски спор за кучета, счупена чистачка, юмрук в лицето и пистолет
Снимка БНТ

Нападнатата и заплашена с оръжие от Христо Шопов жена е чужденка. Патриша Тийвс е от Люксембург и от няколко години живее със семейството си в съседство на 60-годишния актьор, чиято фамилна къща е в столичния жк "Малинова долина", предаде БНТ.

Напрежението между двете семейства започнало преди около 2 години след спор за кучета. До скандала снощи се е стигнало, след като по-рано вечерта 36-годишната Патриша паркира колата си пред гаража. Съпругата на Христо Шопов - Мариана Станишева, обаче оставя своя автомобил така, че съседката й да не може да излезе. Чужденката, която трябвало да отиде на вечеря в заведение, вика такси, но преди да тръгне, вдига едната чистачка на колата на Станишева.

Още по темата
Няколко часа по-късно, когато Патриша Тийвс се връща в дома си, открива, че една от чистачките на нейната кола е счупена. Тогава 36-годишната жена отива до дома на Христо Шопов и Мариана Станишева, за да поиска обяснение.

"Нейният съпруг, с когото не съм говорила преди, дойде с пистолет и го насочи на 5 см от лицето ми и ми каза, че ще ме застреля. Аз записах това и те (Христо Шопов и Мариана Станишева - бел.ред) се ядосаха. Искаха да ми вземат телефона. Дойдоха навън и ме нападнаха, за да ми вземат телефона. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето", разказа пред БНТ Патриша Тийвс.

По думите й това е първият случай, в който се е наложило да повика полиция, въпреки дългото неразбирателство. Според Тийвс причината за междусъседската вражда е това, че тя е чужденка.

Заместник-главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обясни, че сигналът е подаден в полицията около 1 часа след полунощ.

"В Седмо РПУ е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", добави главен комисар Кангалджиев.

Съпругата на актьора - Мариана Станишева - лаконично коментира, че ще изчакат следствието да си свърши работата. Очаква се решението на прокуратурата дали Христо Шопов ще бъде освободен от ареста или ще му бъде повдигнато обвинение и ще остане в килия за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


472
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В държавата на Тик--вата и Намагнитения нищо не ме очудва
221
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Семейство Шопови от халтурата са си повярвали.
220
4
 
2
 
! Отговори
Бай Ристьо преди 6 месеца
до 241 Аз да не съм Навални че да ми дават да пиша и от ареста, калмучец?
219
3
 
7
 
! Отговори
до Автора на статият преди 6 месеца
Очаквай провидение. Как си позволяваш да сравняваш Страстите Христови с някаква битова свада?
218
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къде е видеото ТИ маааа, ОВЦАААА? Твоята версия я разбрахме, дай да видим видеото мааааа??? Шопов няма да те удря и да ти изважда пистолет и да казва че ще те убие само защото си поискала обяснение за счупената чистачка, ОВЦАААА. Кажи к'во си направила, какво си му казала на него и на жена му, ОВЦААА???
217
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изиграва се като бад бой Ицето, забравя, че това не е киното.
216
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На всички нещо им пречи. Български комплексари с комплекс за непълноценност. Неудачници поемащи дрога и алкохол, които сядат зад волана. Карат като убийци, тровят кучето на съседа, чупят му чистачката, бият се. Е кой ви е виновен, че нещо ви е криво и сте взели кредит, който не можете да изпратите. Когато вдигат цените обаче, или когато ви заключват като добичета по време на фейк пандемия сте по-ниски от тревата. Можете да се правите на Гери само пред по-слабите. Не народ, а мъpшa написа класика
215
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
що не бие жена си? че е паркирала неправилно?
214
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ей, до къде го докарахме. Да иска мадам с кола да ходи на вечеря. Че толкова ли обедне клиентелата, та 50 кинта за такси да няма. Сигурно ще я карат и хотела да е за нейна сметка.
213
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 209. Тия и ние сме на различни планети по манталитет, култура, образование и т.н. Нормално е аборигенаШопов да не е разбрал нищо от претенциите на присадената азиатка. Те там по телевизиите прикриват голите колена на девойките кога предаването предполага разголване пред деца и се смеят в шепа. Ние тука сме разкрепостени ха ха ха ха
212
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да бие жена и да и вади пистолет, истински мъжага, браво!
211
2
 
5
 
! Отговори
Кинолог любител преди 6 месеца
Що не се направи на куче и да шофира до катаджиите като другите актьори ами се излага?
210
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Искам в ареста да са Шопов, прокурорското синче и Диона. Шопов ще набие Диона, а прокурорското синче ще набие Шопов, че и то налита само на чички над 60. ахахахахахаха
209
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Патришата с таз перв. физиономия само камшик й липсва. А сигурно има. И го е изкарала при скандала, и Ицата ко да праЙ? Вади бутафорния патлак от реквизита, за да защити семейството си...и тази набира към блюстителите на реда и законността. Така ще да е било, забравете секакви други версии и хипотези. Ако не вервате, питайте бат Ботьо...той ще намери камшика..:D
208
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази е японка, не е от Люксембург. Той и Григор може да каже че е от Монако защото има апартамент там. Аман от разни навлеци дето търсят къде да си прекарат тънко старините.
207
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Представям си, ако собствениците на запушения гараж, бяха подивели самозабравили се нагли чички като Шопов, и те извадят пистолет на наглата му жена, че им е запушила гаража, какво щеше да стане... Сигурно от страх Шопов нямаше да извади пистолет. Прави го само срещу беззащитни жени.
206
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига сте се занимавали с клюки, бе? Нямате ли си друга работа? България затова е деградирала държава защото всички се превърнаха в безделници и лентяи, които се чудят с каква клюка да одумват хората. Хайде отидете да свършите нещо за 2 стотинки днеска!
205
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо не знаем за да коментираме...да се стигне до там Шопов да извади пистолет...работата е сложна...при всички положения вина ще имат и двете страни.....проблема бил че била чужденка...глупости на търкалета...ще се разбере скоро...
204
4
 
3
 
! Отговори
бах'ти преди 6 месеца
и вапиро
203
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Считай, това се пишеШЕ (вече не) за интелигентен човек. Ужас. Какво направи, бе Христо?! Как можа да направиш за резил цялата българска актьорска гилдия, бе? Че с тебе е свършено, свършено е- обществото ще те размаже като муха, както и сина ти (който не е виновен и го намирам за симпатично момче, ама на- знае ли вече човек). Как може наглата ти женоря да запушва чужд гараж и после да ходиш да биеш и да вадиш пистолет на собственичката, бе страхливецо нагъл??? За какъв се мислиш? ***!