Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 55 "... и Франция ... се задължават" - мухахаха... Гаранция Франция е израз от 1938 година, когато френската гаранция за целостта на Чехословакия се изрази в подписването на договор с Хитлер, предаващ му пограничните области директно. По-про'с'т и неграмотен от франкофона е само немскофила.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига бе вярно ли руснаците готвят офанзива и с какво нали нямат ни ракети ни бомби нищо воюват от лани само с лопати.
60
0
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 4 месеца
Уточнявай се за кой джуджо говориш. Зеленски е с няколко сантиметра по нисък от Путин.
59
12
 
0
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Ooo бъди сигурен че ако нападне Полша или Румъния френския легион незабавно ще се стовари там.
58
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
"... те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга" - естествено, че беше победа на едни страни над други. Победителките САЩ, Великобритания и Франция забраниха на победените германии да се обединят и свободни и независими да си решават бъдещето сами и демократично, като Австрия. Даже и закон им написаха вместо Конституция, който все още важи.
57
0
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 4 месеца
Явно не си наясно! Никой не се задължава да изпраща войски. Член 5 гласи, че страните се задължават да помогнат както и с каквото могат. Т.е. изпращането на каски и бронежилетки също е помощ според член 5. Айде малко четете!!!
56
8
 
1
 
! Отговори
Пожелание преди 4 месеца
На всички ни е ясно, че джуджо няма да доживее лятото.
55
1
 
11
 
! Отговори
Иван преди 4 месеца
Един ден ще свърши войната. Само гледайте като стане това, как държави като Германия, Франция, Австрия и т.н. ще се редят на опашка при Путин ... жалка картинка. Много бързо ще обърнат палачинката. Лично Урсула-та ще се ръкува с него, почакайте и ще видите.
54
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"""За 4 дни руските войски са освободили територия колкото Пловдивска област.""" ОТ КОГО СА Я ОСВОБОДИЛИ?
53
8
 
0
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
А и вече ако се разправи с Украйна навлиза в съседство НАТО, нападне ли примерно Румъния и Франция, и Турция, и Англия се задължават незабавно да изпратят армии в страна членка на НАТО.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мдааа, Украйна я чакат много тежки времена, а с това и ЕС. Столтенберг вече каза "ако Украйна загуби, не виждам смисъл да бъде възстановявана".... Та такива ми ти неща драги смехурковци евроатлантици...
51
0
 
7
 
! Отговори
Скоро преди 4 месеца
Руските войски напредват в Волчанск, ако той падне следва Стари Салтив и Харков.
50
1
 
9
 
! Отговори
До 46 преди 4 месеца
В интерес на истината те бяха в Киев за 3 дни. Но след това бяха убедени (излъгани) да изтеглят войските си от там за да почнат преговорите в Турция, които в последствие точно преди подписването на споразумението бяха прекъснати от Украинска страна под натиска на Борис Джонсън. Който пък в последствие след като видя на къде отиват нещата избега от власт и остави другите да се оправят.
49
2
 
1
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
Те с Украйна са още в началото а Путин подгони 80-те.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че то това сега не е ли офанзива?За 4 дни руските войски са освободили територия колкото Пловдивска област.
47
0
 
1
 
! Отговори
Цирк преди 4 месеца
Щом Путин му е казал?!
46
0
 
1
 
! Отговори
DA преди 4 месеца
Дето се вика - готви се за летен сезон !
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Да не е е решил да превзема Киев за 3 дни :)" ---------- за Киев още не е решил, но за 3 дена постигна повече от цяла пролет-лято-есен велик хохолски контранступ.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Евразин Алахакбаров "тва къде точно го пише" ------------- със сигурност не го пише в мейла с опорките пратени от галка... но виж, може да питаш чичко гогол.
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е с Украйна да се Приключи!!!