Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?

Валерий Тодоров: Може да се очаква по-твърда външна политика от Русия
Обновена: 15 май 2024 09:37 | 15 май 2024 08:29, Елка Василева
381
Владимир Путин готви военна офанзива през лятото?
Валерий Тодоров. Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин готви военна офанзива през лятото. Това каза пред bTV журналистът Валерий Тодоров, който е бивш кореспондент на БНР в Москва.

Още по темата
„От цялата рокада, която руският президент Владимир Путин направи в правителството, е очевидно, че се засилва военнопромишленият комплекс. Мисля, че Русия наистина влиза в един мобилизационен режим, тъй като ключовите фигури, които оттук нататък ще определят политиката и линията на войната, са свързани с именно с военнопромишления комплекс“, поясни той.

За него не е изненада, че Сергей Шойгу напусна поста си. „Отдавна вървяха такива слухове, но все пак той в момента заема един достатъчно висок пост като председател на Съвета за сигурност и ще продължи да бъде в пряк контакт с Владимир Путин – те са много близки“, каза още той.

Валерий Тодоров коментира и фигурата на Андрей Белоусов. „Той е известен с това, че е добър организатор и ефективен управленец. Има добър имидж в обществото и тъй като той е цивилно лице, вероятно ще се занимава с всички въпроси от стопанската част на войната, на армията и на страната“, посочи журналистът.

Той припомни също така, че генерал Валерий Герасимов остава на поста си. „На мястото на Белоусов като вицепремиер пък застава Денис Мансуров, който също е свързан с военнопромишления комплекс и то най-вече с ракетите и космическите технологии. Петима губернатори също бяха изтеглени на по-високи постове в правителството и в президентската администрация“, каза още той.

Според него може да се очаква една по-твърда политика във външен план, както и концентриране на всички усилия към една евентуална военна офанзива.

„Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да преговаря по-нататък“. За мен това е резултат от погрешното тълкуване на резултатите от Студената война – те не бяха изтълкувани като победа на демокрацията над автократизма, а като победа на една страна над друга“, каза още Валерий Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не е е решил да превзема Киев за 3 дни :)
41
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един съвет към всички така наречени "коментатори" махнете си розовите очила,спрете да повтаряте Брюкселските лозунги и погледнете реално каква е ситуацията на фронта...след 2 години и кусур и милиарди налети в Украйна,ден след ден те губят повече и повече територия и жива сила,нима мислите че вече има кой да спре руснаците,като дори и самите украинци са се предали и бягат от Украйна..
40
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не забравяме че Руснаците бяха 10г в Афганистан опитвайки се да наложат социализЪмът- 1979г/1989г- жертвите са над 3.4 милиона афганистанци в това число и цивилни- никога не забравят какво е казал Сталин- има човек- има проблем- и защитавайки тая теза през ГУЛАГ са минали над 30 000 000 руснаци превъзпитавани с труд- В РАША ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ И СЕГА СТРУВА 0.
39
7
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
***, вчера ти пуснах пет цитата от чайна дейли и сега постове на английски са "нарушение на правилата на сайта". вземам 20 кинта хоно на страница преводен материал. ако ти и колегите ти от тва народно читалище могат да си го позволят, бих им превел десетина статии за глобал говерншип и за това как си е привикал пу след визитата си при макрон. но ме съмнява че ресурса им е толко голям, щом са викнали психично болен хюмнозавър с килийно да треска коментари.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И за мен окръжаващата ни турболентност е резултат от погрешното пиндостанско тълкуване на резултатите от Студената война. Те бяха изтълкувани като победа на Пиндостан над СССР. Той се взе много насериозно и се самопровъзгласи за Хегемон.
37
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Дедо - Китаецът няма да му подаде ръка а нещо друго, което обаче лилипутът ще хване първо с ръчичката си а после ще го поеме Орал-но.
36
7
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Анонимен35 и тва къде точно го пише, че чайна дейли е медия на китайското правителство, а ти цитираш в най добрия случай на макяси детеродния орган. пред сервитутката в кварталното барче може да се топорчиш така, на един акъл сте.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 35 А за колко гигавата са построените за 2023 мощности за Зелени енергии?
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хахахаха, чиче, тя офанзивата вече започна - над 10 населени пункта вече са освободени около харков
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Евразин Алахакбаров ----------- ако искаш отваряй на *** ***. Фактите са, че само за 2023 Китай са построили въглищни тецове за 50 гигавата! Мариците са по 1-1.5гв! Други забележки?
32
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен18или кво, ше пишеш донос на партийния секретар? тия машини за *** на требваше отдавна да си гледат внуците, а не да ни товарят за нова национална катастрофа "предизвикана от великите сили". що не е необходимо да си гениален да видиш как осемдесет годишни водкаджии крадат като за последно и са навсякъде по учреждения свързани с държавни поръчки, търгове и всяка една друга дейност свързана със "събиране на пари", както би го нарекъл валерИЙ.
31
11
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 4 месеца
Путин е човек от миналото вече. Дори и да свърши войната, той ще бъде издирван за арест в западния свят и отделно никой няма вече да му подаде ръка, освен китаеца ,корееца , иранеца и няколко от Африка.
30
2
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Христос е велик! Ще покори разни чаршафи и шалвари скоро.
29
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Айе млъквайте бе! Бегом да сеършите някаква работа днес!
28
3
 
2
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Чудя сенищо чудно не готвят. даже плана малко абасралса, щото сега ще трябва да си произведат нов дневални. като се омажат до ушите и вече нема кой да бачка по заводите, ще има перестройка, ние сме други, помогнете, братски славяни, чичо джо дай неко лев че децата гладни... да броя ли от пешо ди ерсте колко перестройки са минали и се тоо цариград недостъпен, и се запада виновен...
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 24 Мен знамето на дъгата ме интересува точно толкова колкото и цветята за Ленин.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бивша номенклатура ни ръси акъл сега и ни дава тон в живота. Много зле ((
25
4
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Анонимен22 сега, татарче, отваряме чайна дейли и гледаме точно кво отварят и не говориме глупости. изданието е на различни езици, ако говориш само каснаковски или кошарнишки ще е трудно да разбереш.
24
11
 
5
 
! Отговори
Чудя се преди 4 месеца
лилипутът не готви нищо друго, освен "манджа с грозде" за собствения си народ в т.нар. федерация. Сега лека-полека Украинците ще започнат да превръщат блатните солдати е торф, с който после ще си наторяват градините. Слава на украинските Герои! Нашите копейки да му мислят!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "А не искаш ли и цветя на Ленин да занесем?" ----------- не бе, развявай си знамето на дъгата, не ни пречиш.