Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията

Берлин е загрижен от агресивната политика на Москва
2 юни 2024 13:25, Петър Бойчев
658
Германия се готви за война? Призив за 900 000 резервисти в армията
Снимка Die Zeit

"Ръководителят на комисията по отбрана на Бундестага Мари-Агнес Щрак-Цимерман смята, че Германия трябва да ускори отбранителната подготовка с оглед на действията на Русия и да привлече стотици хиляди резервисти", пише Die Zeit.

Ръководителят на комисията по отбраната на Бундестага е заявила в интервю, че Русия е заплаха за сигурността на Германия и е призовала да бъдат регистрирани и ангажирани 900 000 резервисти. "Путин подготвя своя народ за война и го настройва срещу Запада. Затова ние трябва да бъдем способни да се отбраняваме възможно най-скоро", смята политикът.

"Русия произвежда само оръжие. Печатат се учебници, които представят Германия като агресор. Децата от по-малките класове се учат как да боравят с оръжие. Всичко това е плашещо", е коментирала тя, пише Фокус.

Щрак-Цимерман е критикувала това, че в продължение на десетилетия Бундесверът не е регистрирал войниците, които са напуснали активна служба в резерва: "Ако успеем да наемем поне половината от тях като резервисти със съответните им познания, това би било невероятно предимство".

Според асоциацията на резервистите в Бундесвера в момента в Германия могат да се регистрират около 900 000 резервисти на възраст под 65 години.

Преди няколко седмици ръководителят на асоциацията Патрик Сенсбург също предложи да бъдат регистрирани всички бивши членове на германските въоръжени сили, за да могат да бъдат използвани за гарантиране на вътрешната сигурност, националната отбрана и отбраната на НАТО.

Призивът идва на фона на проблемите на Бундесвера да намери достатъчно войници. В края на миналата година броят им е намалял до 181 500 души, докато според плана до 2031 г. числеността на въоръжените сили на Германия трябва да нарасне до 203 000 военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Значи винаги истината излиза на яве използваха украйна да пуешко месо на фронта за да ескалират напрежение и да могат да нападнат Русия.Ние сме следващите замесени първо се почва от православието после преврат на власта и уж се отбраняваме и се месим в конфликта без урките да са в ЕС или нато
65
2
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 1 месец
""""""Меркелицата си го каза, никой не е и мислил да спазва Минските договори"""""" ----- Не само Меркел, а и Оланд, и Порошенко..., разбирай и Кравефермата, и Бритите! Само наивния Путин не го разбра и се оказа в ролята на "измаменото К:::амилче", жалко за Захарченко, великия лидер на ДНР... и той си замина с мълчаливото съгласие на Путин.
64
1
 
11
 
! Отговори
До111 василев преди 1 месец
То след една изстреляна ядрена ракета независимо от кого, цялата земя ще е ядрена зима след 10 минути, нема а са плашиш.
63
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия , ако ЕС има в предвид Руската Империя не е побеждавала никоя империя. За Наполеон се знае,че като стига Москва и се разхожда . Вижда , че е безсмислица да остава повече от 6 месеца. Прави някакви бараки и днес стоят там . И се връща във Франция. С Османската Империя Руската води 10 месеца война и нищо. България е част от АвстроУнгарската империя , която другата Източна Ромелия е под Османска управа до Съединението на 11 септември. А цар Фердинанд като освобождава Самоков си прави резиде
62
13
 
5
 
! Отговори
Пхахах преди 1 месец
Ми кво стана ако не беше зимата и помощта от САЩ сега в моска щяха да говорят на немски....
61
1
 
4
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 месец
Да изчакат да мине зимата и тогава да атакуват че ще стане като последния път
60
2
 
17
 
! Отговори
Запада си го търси преди 1 месец
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААА И колко години ще стоиш в този бункер паля4о? Чиста и прясна вода от къде ще вземеш, храна от къде ще имаш или викаш ти си се заредил ама забравяш, че всичко освен меда има срок на годност. Ти да не мислиш, че след 2-3 години на повърхността ще е годно за живеене? От къде ви намират такива легени бе.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 113 и какво стана с вермахта, а кажи?
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вермахта е бил на третият месец пред Москва.
57
11
 
6
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Една едничка ядрена ракета ако Русия изстреля срещу западна страна и вече няма да я има за десет минути приключва своето съществуване, да не говорим , че населението , бизнеса,икономиката е пет големи града!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
56
1
 
15
 
! Отговори
Небинарен третополов преди 1 месец
Не знам какво учат учениците в Русия, но знам,че в Германия по география като учат европейските държави и техните столици, то учат и за Турция и Анкара като такава, но за Русия и Москва - не. Откъде знам ли? Ми от учебника по география на сина ми. Май беше или 4 или в 5 клас. Обясних му, че това е чиста пропаганда от немските власти
55
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
ТОВА,КОЕТО ОЧАКВАМ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ НИ И ИЗРАЕЛСКИ,НО И ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ НАШИ АШКЕНАЗКИ БРАТЯ И СЕСТРИ Е ДА СИ СПОМНЯТ СВОЕТО ПОТЕКЛО КУБРАТОВО АШКЕНАЗКО БЪЛГАРСКО ОТ ВОЛГА,НО И ОТ ЗЕМИТЕ НА БЪЛГАРО-ГЕРМАНЪТ ВЕЛИК НАШ В ОТЕЦ АШКЕНАЗ СЛЕДПОТОПЕН И ПЪРВОКАН И АКЛАМИРАТ ЗА НАШЕТО ОБЕДИНЕНИЕ. БЪЛГАРИЯ Е РОДИНА И НА ГЕРМАНЦИТЕ! СЛЕДОВАТЕЛНО СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДЛЪЖНИ ДА ПРЕСЪЗДАДЕМ НАШАТА ДЪРЖАВА СЪС СТОЛИЦА СЕЛТИКА,СЕРДИКА!
54
9
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Срещу червената чума вървим...
53
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една студена зима и ЕС е фитка и без война. Лесно беше с евтините ресурси от Русия.
52
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Меркелицата си го каза, никой не е и мислил да спазва Минските договори, просто ни трябваше време да въоръжим и обучим укренската армия, значи запада и краваря отдавна я гласят тая война, *** нещо им излязоха криви плановете с укрите.
51
5
 
10
 
! Отговори
Много е просто преди 1 месец
1 ядрена бомба и няма да има резервисти. Сега не е 1945
50
20
 
4
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
И все пак ще има мир, но няма да е руски мир, а англосаксонски!И тогава си научаваш урока и си плащаш за убийствата и разрушенията , които си причинил!Гответе се за мирна конференция, и този полъх ще дойде пак от Кремъл, когато се задръстят руските магистрали от Украйна с колони камиони с ковчези!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
49
2
 
7
 
! Отговори
Бг патриот преди 1 месец
Всички във казармата бяхме на принципа ,,само проспаното време не е загубено ,, Виж вече войната е кофти филм дойде ли ти на главата нашата 30 000 армия тъпкана със жени дъщери на бивши военни очаквам да се саморазпусне и ,,опълчението,, да свърши мръсната работа и винаги докато се посвикне са най -многото жертви -- казармата е игра истината е във Украйна...
48
7
 
9
 
! Отговори
Запада си го търси преди 1 месец
Който не си е научил урока ще го повтори, но този път ще е последен и фатален за цялото земно кълбо. Думкай Путине наред щом толкова си го търсят. Пръсни я на парчета тази прокълната планета. Явно запада това иска и не вярва, че ще бъдат приключени.
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нима Германия не помни ,09.05.1945г.дано товариш Путин не и напомни,какво се случи ,на тази дата.