Захарова: Киев ще разруши два язовира! Украйна отрече

Не може да има мотив Украйна да застраши народа си
12 юли 2024 22:23, Александър Попов
144
Захарова: Киев ще разруши два язовира! Украйна отрече
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското външно министерство отхвърли днес твърдението на руски представител, че Украйна планира атаки срещу собствените си язовири, за да обвини за тях Русия, предаде Ройтерс.

Киев определи изявлението като нова тактика за сплашване.

"Истинската цел на подобни изявления от страна на Москва е да сплаши украинското общество и да заблуди международната общност и медиите", се казва в изявлението на външното министерство.

"Не може да има реалистична цел или мотив Украйна да унищожи собствената си инфраструктура или да застраши собствения си народ. Що се отнася до "хвърлянето на вината върху Русия", руският режим върши добра работа в това отношение с военните си престъпления", изтъкна украинското ведомство.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви по-рано, че Украйна планира да разруши два язовира в "поредната цинична провокация срещу Русия".

Захарова, която не представи никакви доказателства за твърденията си, каза, че Украйна "се готви да разруши" хидроенергийния язовир "Киев" на река Днепър край столицата и язовира "Канив" по течението на реката.

Миналата година беше разрушен язовирът "Каховка", разположен още по-надолу по течението на Днепър, при което бяха наводнени обширни райони в Южна Украйна и бяха нанесени големи щети.

По това време язовирът беше под контрола на руските сили и Украйна ги обвини, че са го взривили. Русия отхвърли обвинението и заяви, че отговорността е на Украйна./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
12
 
9
 
! Отговори
бабата е умна преди 1 месец
зеления фасул е на наркотици, американопапагалчетата са на долари.
73
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик: "Ама ние казахме ли ви" :))) Егaти и елементарните изp0ди са тия - то краварите ти ВИНАГИ така правят. А Руснаците си трошат главата да накарат поне някои да понат да мислят самостоятелно от сбърканите укропитеци - иначе отдавна всичко да е лунен пейзаж!
72
11
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ала-бала, дъра-бъра на пазаря, тинтири-минтири-дрън-дрън-ярина и накрая 0pkите ще взривят язовирите и ще кажат: "Ама ние казахме ли ви" :))) Егaти и елементарните изp0ди са тия
71
8
 
7
 
! Отговори
лош материал... преди 1 месец
До Споко - дал си си парите на вятъра за психиатър!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Байдън бил ли е някога жена папуаска аборигенка?
69
2
 
2
 
! Отговори
по-леко! преди 1 месец
До Брътвеж - а каво му има на боинг че все е накосъм от голяма катастрофа? Въпрос на време е да се случи. Ще очакваме тогава твоите ентусиазирани коментари!
68
8
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, Украйна е на страната на доброто, а Русия е страната на злото, а както вече и бебетата в родилния дом знаят, доброто винаги побеждава. Иначе светът би бил несправедлив и жесток, и тогава по-добре да се фърлиме от 10тия етаж, ама нема нужда да се фърляме, верно - доброто винаги побеждава. Русия няма никакъв шанс.
67
4
 
5
 
! Отговори
40 % от пакетираните преди 1 месец
урки са без вътрешности. Ето така се изразява "Не може да има реалистична цел или мотив Украйна да унищожи собствената си инфраструктура или да застраши собствения си народ" - укро-хунтата е най-кръвожадната западна гадост на съвремието ни!
66
7
 
1
 
! Отговори
Брътвеж преди 1 месец
Гойдата споходи сухой супержет 100, ходил на ремонт с импортозаместителни части. Обаче май техниците са били на две водки по малко и не са улучили точните зап части. А пък пилотите и те са покърквали по време на полета. Жалко че не е имало повече друзя на самалета да споделят тази перфектна гойда.
65
4
 
6
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 месец
пак си глътнаха граматиката и отидоха на краварска лексика! ха ха !
64
1
 
9
 
! Отговори
А бай Издън преди 1 месец
обяви Путин за президент на Украйна - ХА ХА ХА! ... а може и да е права мумията!
63
10
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПРОКЛЕТАТА ТЕРОРУСКА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО БАРАБАР С ПРОКЛЕТОТО И НАСЕЛЕНИЕ Е ЧИСТО ЗЛО!
62
4
 
9
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 месец
някак като ви кажат истината във паралелната ви реалност не се чува - защо ли е така?
61
0
 
0
 
! Отговори
келафония дримин преди 1 месец
Beloe Zlato - California dreamin
60
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тази като медведев! Рядко изтрезнява!
59
2
 
9
 
! Отговори
украйна за запада: преди 1 месец
Сърце $200 000 | Бял дроб $50 000 | Черен дроб $30 000 | Бъбреци $15 000 - $25 000 | костен мозък $20 000 | Крайници долни $10 000 |Очи $6 000 | Уши $3 000 | Крайници горни $2000 | 1 литър кръв $150
58
6
 
8
 
! Отговори
Soxo преди 1 месец
До 60: Прав си, укрите са готови на всичко, само за да обвинят рашките. Сигурно помните преди година ракета ударила пазар - даже американски журналисти доказаха, че е изстреляна от укро-територия. Същото май ще е и с болницата от преди няколко дни - винаги преди среща на НАТО се случва нещо такова
57
6
 
10
 
! Отговори
Юда Макавей преди 1 месец
Кога най-после ще се появи адекватен американски президент, който да осъзнае, че преговори и дипломация с КГБ не може и не бива да има! КГБ трябва да се заличи, както римляните навремето са заличили Картаген. Кога ще ни дадете сериозни оръжия и разрешение да се вдигнем срещу путинската пасмина в България? Стига с тия санкции, декларации, призиви за единение и прочее глупости! Свалете ни веригите, дайте ни свобода за действие!
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Луда.
55
4
 
7
 
! Отговори
Избиването преди 1 месец
на украинците върви прекалено бавно - затова запада спонсорира прегражденията на западната граница, спонсорира насилствената мобилизация и измисля такива зверства за масово унищожение!