Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия

Москва обаче нямала такива намерения
24 юли 2024 16:00, Нели Христова
298
Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия, ако и Москва е готова за това, въпреки че няма такава индикация от страна на Москва, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс. Той направи изявлението по време на срещата си с китайския си колега Ван И в южнокитайския град Гуанчжоу.

От своя страна Ван е подчертал, че решаването на „украинския конфликт" трябва да стане на масата за преговори, а Китай е готов да посредничи за това, каза на пресконференция говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

"Министър Ван И каза, че според Китай, решаването на всички конфликти трябва да става на масата за преговори, защото преодоляването на всички различия и спорове трябва винаги да бъде постигано чрез политически канали", каза Мао.

По думите ѝ, китайският министър освен това е отбелязал, че "украинската криза" (както Китай нарича войната на Русия в Украйна), е навлязла в третата си година, но намирането на решение на конфликта все още предстои, докато растат рисковете от разширяването му.

Говорителката добави още, че Ван И е подчертал твърдият ангажимент на Пекин да предложи политическо решение на кризата.

В изявлението на китайското външно министерство се казва също, че министърът е посочил, че и Украйна, и Русия напоследък показват в различна степен сигнали за готовност за преговори, съобщи БТА.

"Въпреки че условията и времето все още не са назрели, ние подкрепяме всички усилия за предлагане на мир и сме готови да играем конструктивна роля за спиране на огъня и подновяване на мирните преговори", подчерта Ван И. Той добави, че страната му обръща внимание на хуманитарната ситуация в Украйна и ще продължи да оказва хуманитарна помощ на разкъсваната от война държава.

Според изявлението на китайското външно министерство от своя страна Кулеба е подчертал, че Киев цени високо позитивната и конструктивна роля на Китай за насърчаване на мира и поддържане на международния ред. Украйна обръща голямо внимание на китайското мнение и внимателно разглежда всички инициативи на Пекин, пише още в изявлението.

„Украйна желае и е готова за диалог и преговори с Русия. Но такива преговори трябва да бъдат разумни, значими и насочени към постигането на справедлив и устойчив мир", е цитиран да казва китайският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ЦРУ и МИ-6 се готвят, ще има ли смяна на Володимир Зеленски? Американските власти вече смятат, че Зеленски просто не е способен да постигне никакъв успех. Всичко това се допълва от изтеклия му президентски мандат и отказа да проведе избори от страх да не загуби властта. С оглед на това ЦРУ на САЩ и MI6 на Обединеното кралство от няколко месеца обмислят сценарии за смяната на Зеленски."
238
0
 
1
 
! Отговори
Бако преди 1 месец
Май в Украйна има код кафяво
237
0
 
6
 
! Отговори
Лъжат мушениците преди 1 месец
Kасно е либe за kитка...Peзето хл0пна...Путин чака ПЪЛHА И БЕ3YCЛ0ВНА KАПИTYЛАЦИЯ и 3елю да бъде представен на Tpибyнaла в Мapиопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите на 3елю не му дават... трябвало да се бие до последния 0kpинец!!!!A Путин ша бие до кат 3елю не го орешетят в Маpи0пул и не е поставено ново управление с което да преговарят...3елю е пpeцедeнт с изтекъл срок на годност!!!
236
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ходят да преговарят с бай Дрън. То и без това каубоите имаха най- голям принос при първоначалното организиране на тая касапница. Като нищо плана може да е да приключат накрая като стожери на мира да си дата 1 -2 награди на себе си. След това ще угасят лампите на украина и ще ходят да се черпят 1 -2 уискита за добре свършена работа.
235
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не трябва да им се вярва на тези , кой знае какви ги мътят с англичаните или американците , а и имат закон против преговори + Зеленски е нелегитимен .Мирише ми на Минските споразумения . Дано руснаците го имат пред вид .
234
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
За какви преговори говорят украинците. Нали със закон забраниха преговори с Русия.
233
1
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Нали щяхте да сядате на преговори, само и единствено Русия като се изтегли напълно ? Русия изтегли ли се вече ?
232
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стиснатите устни на Кулеба са ппоказателни за характера на това човече за всеки психолог. Много нещастно детство, властни родители, пълно отсъствие на демокрация, както и в момента за негова милост.
231
0
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Ами нали имаше преговори през април 2022 в Истанбул. Що стана? Сега пак искат, ама вече условияна ще са други, и Одеса в Русия.
230
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна няма лигитимен президент, вяча с кого да се разговаря.
229
0
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Имената им смениха на хората там. Не може да си Ноколай, а Микола, пишат те Олександр вместо Александр, Олена вместо Елена.. Възродителен процес твче там.. Няма оправия. Като в нашта РСМ..
228
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Справедлив и устойчив мир няма да има докато Украйна съществува. Руснаците трябва да я редуцират до размерите на България и да сложат постоянен военен контингент ам за да има мир.
227
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Аман от платени драскачи по-долу. Дано им дойде акъла на двете страни и прекратят войната. И да престанат да слушат тези, които я организираха. Интересно е, че китайчетата все вече се налагат дори и официално. Скоро САЩ ще предполагаемо нападение на Тайван и ще правят военни учения. А ЕС ще налагат санкции. Едни търсят мир, други заплашват.
226
3
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 месец
Тоя Кулеба няма ли кой да го Кулеба?!
225
1
 
19
 
! Отговори
Виж му физиономията преди 1 месец
Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия. . . . . Ще си оставите ли при този поглед децата или дъщеричката при този? Други "добронамерени" въпроси нямам!
224
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистическата Мафия с кръгли шапчици по главата, от по времето на Сина на цингурелата Маруца - Бай Тошо, използва " Сина на Цар Борис - Наследника на Царство България Симеон" като образ (ето виждате ли българи, ние го върнахме) за да могат комунистите да присвоят цялостно земите на несъществуващите вече Български Ковбои - Селяни... да просъществуват в бъдеще като комунистически владетели над Българите! Симеон, ти си син на Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов в нашите Сърца!
223
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи така шайка комунисти: Имотите на наследника на Българския Цар Борис - Симеон ги отнемате, а като отивате в имотите на Доган, който не е онследил нищо, а ги е присвоил по Българското Черноморие, шапчици на главата - му целувате ръчичките и му се кланяте и му викате: Ашколсун Султане, Ашколсун! Браво! Бравооо! Браво ние сме КомунОсманци!
222
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно време Данайците от Етиопия дойдоха и си направиха градове колонии и направиха хората да им работят като роби! Днешните инвеститори - наследници на Данайците, вместо да обвързват Българският Лев със Злато, те го обвързват както по времето на Бай Тошо с комунистически теории - изземване на земята на българина! След 1989г. станаха собственици на ТКЗС. А сега с Чалгарски Инвестиционни теории искат да обвържат Българският Лев с изкупена ЕвроКратуна! Да си мисли българина, че има пари!
221
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си как през 60-те години на миналия век.Вашингтонските капиталисти изпратиха Аполо 11 който да кацне на Луната. Години по късно когато задават въпроси към Нийл Армслстронг и Едуин Олдрин дали наистина са кацали на Луната те се смеят и избягват да отговорят на тези въпроси. През 1969 год. няма сателити и всеки може да твърди че е кацнал някъде 55 год. по късно американците не могат да се отлепят от земята и през ум не им идва да "летят" отново.
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да сядат тогава да преговарят,че кръвожадните където плащат да се пишат пропаганди за кръв си точат лигите.Искат като Сандра Бълок да си инжектират серум от кръв в лицето,за да изглеждат млади и да живеят 100 г.Това са някакви вампири,които освен че са кръвожадни сега щели да затъмняват слънцето уж заради Глобалното затопляне.Може покрай ковид някакви гени на прилеп да са попаднали в тях и да са се превърнали в нещо отвратително,аморално и кръвожадно.Преди ковид бяха нормални.