Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия

Москва обаче нямала такива намерения
24 юли 2024 16:00, Нели Христова
298
Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия, ако и Москва е готова за това, въпреки че няма такава индикация от страна на Москва, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс. Той направи изявлението по време на срещата си с китайския си колега Ван И в южнокитайския град Гуанчжоу.

От своя страна Ван е подчертал, че решаването на „украинския конфликт" трябва да стане на масата за преговори, а Китай е готов да посредничи за това, каза на пресконференция говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

"Министър Ван И каза, че според Китай, решаването на всички конфликти трябва да става на масата за преговори, защото преодоляването на всички различия и спорове трябва винаги да бъде постигано чрез политически канали", каза Мао.

По думите ѝ, китайският министър освен това е отбелязал, че "украинската криза" (както Китай нарича войната на Русия в Украйна), е навлязла в третата си година, но намирането на решение на конфликта все още предстои, докато растат рисковете от разширяването му.

Говорителката добави още, че Ван И е подчертал твърдият ангажимент на Пекин да предложи политическо решение на кризата.

В изявлението на китайското външно министерство се казва също, че министърът е посочил, че и Украйна, и Русия напоследък показват в различна степен сигнали за готовност за преговори, съобщи БТА.

"Въпреки че условията и времето все още не са назрели, ние подкрепяме всички усилия за предлагане на мир и сме готови да играем конструктивна роля за спиране на огъня и подновяване на мирните преговори", подчерта Ван И. Той добави, че страната му обръща внимание на хуманитарната ситуация в Украйна и ще продължи да оказва хуманитарна помощ на разкъсваната от война държава.

Според изявлението на китайското външно министерство от своя страна Кулеба е подчертал, че Киев цени високо позитивната и конструктивна роля на Китай за насърчаване на мира и поддържане на международния ред. Украйна обръща голямо внимание на китайското мнение и внимателно разглежда всички инициативи на Пекин, пише още в изявлението.

„Украйна желае и е готова за диалог и преговори с Русия. Но такива преговори трябва да бъдат разумни, значими и насочени към постигането на справедлив и устойчив мир", е цитиран да казва китайският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кулеба е един слуга на САЩ каквото му кажат НАТО/производителите на оръжиие това плямпа с пяна на уста!!! Никой не вярва ОркоНаркоХунтата какво стана с Минските споразумения а с договорките от Истанбул? Орко-ла/*** работи за да може САЩ да продава оръжие, да се обезлюди и да се напълни с нова вълна АфроЕвропейци - любимците на УрсулоПедерастията в Брюксел!
18
23
 
4
 
! Отговори
Да бе! преди 1 месец
Когато става въпрос за мирни преговори с Русия, никога не трябва да се забравя дефиницията на знаменития Роналд Рейгън, която гласи: Русия е една престъпна империя- империя на злото.
17
3
 
15
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 месец
Тъй тъй. Со кротце , со благо, и МНОО Кютек. Доде ви уври акъла в *** кратуни.
16
3
 
7
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
ЧАКА ВИ СИБИР .ХА.ЗА.РСКИ .ЮД.ЕЙ.ЧЕТА ДО ЖИВОТ КАТОРГА А ЗЕЛЯ СЪДБАТА НА МУСОЛИНИ ОБЕСЕН ГОЛ НАДОЛУ С ГЛАВАТА
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отановски генерал посочи новите срокове за голямата война с Русия. "Малко остава". каза той.
14
5
 
19
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 1 месец
Нали зеленото .овно изаде указ за забрана за преговори с Русия, нали Русия искаше преговори в Турция и вие се отказахте под диктата на англичаните и сащ, нали беше много сме тоя кулеба преди няколко месеца ?!? Що така клекна тоя "мужчина" ?!? Ко стана бе цръвули бандеровски ?!? А ?
13
5
 
18
 
! Отговори
ПУТИН преди 1 месец
Е МИЛОСТИВ С ВАС, АЛЧ-НИ ГА-ДОВЕ! АКО БЕШЕ ИЗРАЕЛ ИЛИ США, ДА СА ВИ ИЗРАВНИЛИ СЪС ЗЕМЯТА!
12
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безброй специалисти по международно право и международни договори, че и тясни специалисти по Минските договори, както по официалните така и по секретните им части. Защо ли човек трябва да учи пет години и после още три да специализира, когато тук всеки е разбирач
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двамата със Зельо пригитвяйте вазелина!
10
5
 
19
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Що тъй бе мосю cool-***? Мирните преговори на които не искахте Русия да присъства не свършиха ли работа?
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хм, и как по-точно ще преговаря Украйна, като все още не е отменен указа на Зеленски, който забранява преговори с Русия??? Айде това ми обяснете журналята???
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ко стана бе, нал зельоной папугай казува че с агресор преговори не може да има и че ако не ги унищожим русия тя ще унищожи нас ?? туй буквално всеки ден го повтаряше
7
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е готова, защото Руснаците яко са ги нагънали почти по целия фронт. Ама ще има да почакат и Русия ще седне на преговори когато тя реши и от силата на побеждаващия. Изпуснахте момента, Кулеба, след като слушате западняците...
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укропитеци ще ви дойде акъла в кратуните къде ги носите
5
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значи "Украйна е готова"? Ти си просрочен министър в правителството на Просрочения. Нелегитимни сте. Преговаряйте си със Запада.
4
6
 
20
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 1 НЕВЯРНО Терористичната Неонациска Киевска власт ще се бие до посления Украинец. Вече започна да лови мъже по улиците и да вербува Жени да постъпват в бойните полеви части на ВСУ...
3
4
 
36
 
! Отговори
Дядката преди 1 месец
Не може да излъжете Путив да подписва договор с Вас лъжци !Какво стана с Минските договори?Имаме идна поговорка "мъжко магаре един път може да го прекараш"!Не се надявайте докато не подпишете пълна капитулазия!
2
44
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
преговори с престъпници като путин и неговата банда трудно се водят.
1
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бой до последната урка :)))