Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия

Москва обаче нямала такива намерения
24 юли 2024 16:00, Нели Христова
298
Кулеба: Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна е готова за "добронамерени" мирни преговори с Русия, ако и Москва е готова за това, въпреки че няма такава индикация от страна на Москва, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба, цитиран от Ройтерс. Той направи изявлението по време на срещата си с китайския си колега Ван И в южнокитайския град Гуанчжоу.

От своя страна Ван е подчертал, че решаването на „украинския конфликт" трябва да стане на масата за преговори, а Китай е готов да посредничи за това, каза на пресконференция говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

"Министър Ван И каза, че според Китай, решаването на всички конфликти трябва да става на масата за преговори, защото преодоляването на всички различия и спорове трябва винаги да бъде постигано чрез политически канали", каза Мао.

По думите ѝ, китайският министър освен това е отбелязал, че "украинската криза" (както Китай нарича войната на Русия в Украйна), е навлязла в третата си година, но намирането на решение на конфликта все още предстои, докато растат рисковете от разширяването му.

Говорителката добави още, че Ван И е подчертал твърдият ангажимент на Пекин да предложи политическо решение на кризата.

В изявлението на китайското външно министерство се казва също, че министърът е посочил, че и Украйна, и Русия напоследък показват в различна степен сигнали за готовност за преговори, съобщи БТА.

"Въпреки че условията и времето все още не са назрели, ние подкрепяме всички усилия за предлагане на мир и сме готови да играем конструктивна роля за спиране на огъня и подновяване на мирните преговори", подчерта Ван И. Той добави, че страната му обръща внимание на хуманитарната ситуация в Украйна и ще продължи да оказва хуманитарна помощ на разкъсваната от война държава.

Според изявлението на китайското външно министерство от своя страна Кулеба е подчертал, че Киев цени високо позитивната и конструктивна роля на Китай за насърчаване на мира и поддържане на международния ред. Украйна обръща голямо внимание на китайското мнение и внимателно разглежда всички инициативи на Пекин, пише още в изявлението.

„Украйна желае и е готова за диалог и преговори с Русия. Но такива преговори трябва да бъдат разумни, значими и насочени към постигането на справедлив и устойчив мир", е цитиран да казва китайският външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1962: Върховният съд на Федерална република Германия обявява, че ромите са били преследвани по време на Холокоста по расови съображения. Въпреки това останалите живи роми не участват в разпределението на милионите долари репарации, дадени на други оцелели от Холокоста. (КАК ТАКА ЕВРЕИН ЩЕ ДАДЕ ПАРИ НА ДРУГ?!?!?)
198
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1945: Въпреки че Втората световна война е приключила, в много европейски страни ромите все още са извън закона.
197
2
 
3
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Няма нужда от мирни преговори. Просто двете страни да обяват истинският брой на убитите на фронта. Руснаците да решат дали не са сбъркали с избора на Путин за нов/стар Президент. А украинците сами ще се присъединят - изтокът към Русия, западът към Полша. А Зе-Президентът ще отнесе народната "любов", окачен на някой дирек да се суши.
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1920: Във Ваймарската република на ромите се забранява да посещават парковете и градските бани, а регистрацията им в полицията става задължителна. През 1922г. в Германия започва програма за снемане на пръстови отпечатъци и фотографиране на всички роми. Професор Ханс Ф. Гюнтер обвинява ромите, че привнасят чужда кръв в Европаю. ... следва идването на власт на А. Хитлер в Германия - знаем, какво е отношението му към ромите.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1872-1899: Ромите са изгонени от Белгия, Дания (отново) и Германия (отново) 1890: Германия организира конференция на тема "Пяната на ромите" Централното бюро започва битката си за вредата от ромите.
194
2
 
15
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
Касно е либе за китка... Резето хлопна...Путин чака ПЪЛНА И БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ и Зелю да бъде представен на Трибунала в Мариопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите му не дават... да се бие до последния 0кринец!!!!Путин ша бие до кат Зелю не го орешетят в Мариопул и не е поставено ново управление с което да преговарят...Зелю е прецедент с изтекъл срок на годност!!!
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1849: Дания разрешава завръщането на ромите в стараната.
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Късно ли е или рано либе за китка?
191
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
възможно обяснение:-"ромите"или ц и Ганите,както им е традиционното название,са "Тринадесетото Израилево племе" и за него са грижи лично Йеова..
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1812: Ромите номади във Финладия са осъдени на каторга.
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1758: Императрица Мария Терезия започва програма за насилствена асимилация на ромите.
188
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Времето за преговори мина отдавна!Почвайте да си мажете долната част на гърба с вазелинче и вдигайте бялото знаме! "Второто предложение на Русия е по-лошо от първото, но винаги по-добро от третото!" И по-бързо,защото идва 3-тото предложение..И НЯМА ДА ВИ ХАРЕСА!
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1721: Император Крал шести заповядва избиването на всички роми на територията на Австро - Унгария.
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1637: Швеция въвежда смъртното наказание за всички роми.
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май че,Зеленият,не е в " течение" какво се случва а?-:) Да не сме свидетели,на " разЦепването на УкроФашисткивт режим в Киев? Нещо,както " нашето" ДПС на Българска почва??! Ти да видиш!-:)
184
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1589: Дания въвежда смъртната присъда за всички роми.
183
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1544: Англия депортира ромите в Норвегия.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1538: Португалия депортира ромите в колониите си.
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1512-1538: Ромите са експулсирани от Каталунгия, Бавария, Португалия, Швейцария, Англия, Уелс и Дания.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1416 - 1504: Ромите са изгонени от Германия, Швейцария, Италия, Испания и Франция.