Украинска атака с дрон удари петролен склад в Курск

Горят три цистерни
28 юли 2024 11:54, Петър Бойчев
66
Украинска атака с дрон удари петролен склад в Курск
Снимка БГНЕС

Три цистерни в петролен склад в руската Курска област се запалиха в резултат на украинска атака с дрон, съобщи изпълняващият длъжността областен управител Алексей Смирнов, предаде Ройтерс.

При нападението няма ранени, а един от пожарите бързо е бил потушен. В гасенето на пламъците, обхванали другите две цистерни, участват 82 пожарникари и 32 единици специализирана техника, допълни Смирнов.

По-рано министерството на отбраната в Москва съобщи, че тази нощ руските системи за ПВО са прехванали седем украински дрона. Пет от тях са били унищожени над Белгородска област, а другите два – над Курска област, се казва в изявлението на военното ведомство, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
До Анонимен 47. Аман от такива пишман "българи" като тебе. На тебе ти трябва да те асвабади някоя империя, да ти изколи интелигенцията и опозицията, после да ти каже че е велик шовинизъм да искаш България да се обеди, а през това време да ти задигне цялото злато. Това да си русофил е тежка диагноза.
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви питам, бре американоидни евроатлантически последователи на НЕНО-вие колко вагнеровци заловихте? Колко руснака утрепахте? Или пак се хвалите за сметка на някой друг? Вие сте инстински българи! Също като тези, дето 500 г са спали под османския камшик, предавали са за жълтички парички, всеки който е искал свобода и е работил за нея! Това сте вие- бедни, злобни, завистливи, умни, красиви и кресливи!
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напред, украинци! Москва е близо! Само още няколко години и всички руснаци ще ви се молят да им простите! След Зеленски, Путин ще е следващия ви президент.
45
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Защо само три? Удри по-сериозно.
44
1
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Ох на батко вагнерчетата! Сега украйнците ще ви свалят всичката кожа от гърбовете,но това ще е само началото! Ох на батко! Бес списаци на лицата моля!
43
1
 
5
 
! Отговори
Yes преди 1 месец
Щом тавагишчите са унищожили всичките дронове на украинците, значи причините за пожара са не планомерно пушене или чрезвичаен удар от мълния. Голем kудoш са рассияни с техните раздуФки.
42
1
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Драги братя, украинци! Ние, въоръжените сили на CSP-DPA искаме да изразим нашата солидарност с Вашата борба срещу руските престъпници. Взехме в плен значителен брой наемници от "Вагнер" и искаме да Ви ги предадем в знак на подкрепа и солидарност. Тази стъпка е насочена към това да Ви помогнем в борбата за справедливост и свобода", се казва в изявлението на бунтовниците от Мали
41
1
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Мммм-да-ДА
40
4
 
1
 
! Отговори
до 82 омбр преди 1 месец
Бегом Марш на Фронта ! Ахмат те чакат ! С натискане на клавиатурата няма да стане !
39
2
 
8
 
! Отговори
Роберт преди 1 месец
Щом Украйна може да ги прави пумплаи, смятайте какво ще стане ако ги подхване САЩ...
38
2
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Не сме си върнали нищо ле заухав! И другата година пак няма да си връщаме територии,само "братушки"ще чекнем! Заухав,от 2027 започваме да връщаме територии,в случай,че блатная съществува тогава. Панимаеш?
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинско-натовските сили са страшни - на хартия ! На практика губят територии, техника, жива сила и морално са сринати !
36
4
 
0
 
! Отговори
до ОМБр преди 1 месец
И как върви контранастъплението ? Колко територия си върнахте ? Или загубихте още ?
35
0
 
10
 
! Отговори
Сталин умори преди 1 месец
от глад, партийни чистки и в Сибир 20 милиона от нещастниците в СССР. Кремълските касапи МНОГО МЪДРО доизбиват останалото си население.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украински дронове на 1800 км в Русия обезвредиха руски военни хеликоптери Ми8 на летище Кряз в Самара, и Ми28 и Ка226 на летище Томилино до Москва. Запалиха армейското депо за гориво в Курск. В богатата на злато Република Мали бойци тоареги ликвидираха 80 Вагнеровци и десетки раниха и плениха. Сред ликвидираните е и руският пропагандист от Телеграм Канал Сивата Зона Никита Федянин по прякор Белият.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна унищожи прехвалена руска техника и много агресори, отблъсквайки "желязна" атака в Донецка област. Унищожени са 6 танка, 7 бронирани бойни машини и 12 мотоциклета. Допълнително препятствие пред руските бронирани машини е бил лошият терен осеян със билката бабини зъби, която има бодли кат на баба ми зъбите!
32
3
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Склад за боеприпаси е бил ударен във военновъздушната база в западния град Новофедоровка, докато радарна станция е била ударена на място за разполагане на руска противовъздушна отбрана, разположено до село Шелковичное в района на Саки.
31
3
 
7
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Украйна отпразнува провала на руската противовъздушна отбрана в анексирания Крим, след като мощни експлозии разтърсиха военновъздушната база Саки.Украинските сили атакуваха анексирания Крим с четири ракети ATACMS, доставени от САЩ,
30
3
 
6
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Руската противовъздушна отбрана е разбита на пух и прах - Украйна празнува успеха в Крим
29
8
 
3
 
! Отговори
До 82-ОБМР преди 1 месец
Е това ги чака украинските нагляри,да не мислиш,че руснаците вечно ще ги жалят