Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск

През последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски атаки
29 юли 2024 16:30, Елка Василева
146
Руските сили извършват най-тежките си нападения край град Покровск
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили извършват най-тежките си нападения край украинския стратегически източен град Покровск, съобщи украинската армия. Нападенията застрашават ключов маршрут за снабдяване на украинските войски, които се борят да отблъснат 29-месечното нашествие на Москва, предаде Ройтерс.

Най-ожесточени са сраженията на фронта при Покровск, заяви Генералният щаб на украинската армия, и добави, че през последните 24 часа Киев е отблъснал 52 руски нападения. Важният транспортен възел Покровск, с население от 61 хиляди души преди войната, се намира на ключов маршрут за снабдяване на други пунктове, които са под украински контрол като градовете Часив Яр (на руски Чосов Яр) и Костантиновка.

Руското министерство на отбраната съобщи вчера, че неговите сили са установили контрол над две села в източната част на Донецка област в Украйна. Двете селища се намират източно от Покровск. Киев не даде коментар по случая.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
6
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
До IQ 3.14 ...има ама е без тикчета и е заметена под килима с ширпотреба и пиянски разбор от хилс оф рок
29
2
 
21
 
! Отговори
Отдавна преди 1 месец
е ясно, че за бандеровците ,,умиране има, отърваване няма" Не памперса, не камилата, ами ако ще марсианец да е президент на САЩ, все тая. Путин умишлено разтяга войната, защото знае, че под краварски диктат Европа налива в оная каца без дъно, а това ще доведе до сериозни икономически последици.
28
11
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
ae нещо вагнер са извършили едно от най тежките си нападения след опита да тричат американски аванпост в сирия. има ли статия, или чакаме официално одобрение?
27
7
 
3
 
! Отговори
Много сте вещи бе ! преди 1 месец
За израелците какво да кажем -- най-богатите във света са еврей имат ядрено оръжие правят каквото си искат ,ама нищо чудно арабското,,море ,, да ги отнесе бъдещето им е доста несигурно и Ердоган им е вдигнал мерника ,макар, че на този етап не може да им се пери,, атома,, е могъщ коз няколко бомби и Турция ще им се моли нищо че армията им е много силна !
26
20
 
5
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 26. Знаем и кой помогна на Русия да спечели и колко помощи се изпратиха, за да не умират от глад. Знаем, четем история, ама не рушка.
25
12
 
2
 
! Отговори
Много сте вещи бе ! преди 1 месец
Абе порода, породата е ,,сибирска гладна ,, дават им пари и там е глад отиват и това е или --или !
24
4
 
22
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Айде да видим на Израел колко време ще му отнеме за да заличи Хизбула, ако изобщо посмее да се счепка с тях. Те с Хамас са наникъде за вече близо година ще стане. А вие се подигравайте на Русия че за 3 дни до Киев. Това не са ви времената на Вермахта и Блицкрига. А и добре знаем как свърши екскурзията на Райха из Европа. И кой точно им разката фамилията.
23
15
 
2
 
! Отговори
Много сте вещи бе ! преди 1 месец
И да я превземете Украйна хайр няма да видите ! И по една ядрена бомба на къща да ви даде Путин кога сте *** кел файда -- щял Запада да ви украде имането дето го нямате никакво -- селяните по селата мигар ги грее че някъде във Сибир имало петрол кога няма нищо на масата и жена му е със една басмяна рокличка а по улицата е все кал до колене --във света климатици и лукс те спят на печката и козата до тях ,ама да имат и ранат войската че Запада ще ги напада !
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй тук руска пропаганда! Нали зелето кое време още ги остави без ракети, самолети, параходи....., нали обираха перални и тоалетни чинии тия руснаци, с тех ли напредват? Не вервам! Само знам, че руснакът е особена порода човек.
21
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е долнопробен агресор и терорист.
20
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
сайт "ГЛАСОВЕ" - ще намерите доста неща които тук се премълчават!
19
21
 
3
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 12. Донякъде има логика. Украйна е житницата на Европа. Без нея Русия е нищо. Залежите на руди и метали в Украйна и алчността на Русия към територии. Плъзнаха като хле.бар.ки в Африка. Днес гледах филма "Курск". За Русия животът на човека е нищо. И, все някой иска нещо да им открадне.
18
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как така Киев отблъсква атаки, пък руснаците ежедневно завземат по няколко киломентра територии... Явно дезинформацията нещо издиша!
17
15
 
5
 
! Отговори
Много сте вещи бе ! преди 1 месец
Тука рашките постоянно ни пускат военни комюникета направо от фронта ! Превзехме,превзехме , та чак еди си коя линия на отбраната --украйнците пще не знаят тука вече са напълно запознати със положението на всеки солдат-- га ли ще виразчистим да са научите да пишете само във Сибир вражески пропагандатори нещастни .
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищууу . Те евроатлантическите чудо оръжия ще ги спасят . Нали и ние си дадохме държавата на нато да на пази . Чудо оръжията *** ги опраят . Само членството да не изтърват .
15
1
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До абе/15 "вчера стотина такива заедно с хаймарсите станали на каша!" - дай линк да ми се оправи деня!
14
2
 
28
 
! Отговори
абе преди 1 месец
абе, защо няма сводка колко западни наемници и инструктори изгърмяха, или то не е важно! вчера стотина такива заедно с хаймарсите станали на каша!
13
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камиларите от Мали също работят добре , в събота натръшкаха 80 и 20 се предадоха , а един се моли на руски да не го светнат кат че ли в Африка са длъжни да разбират и руски.
12
3
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Санкциите на ЕС водят до повишаване на БВП на Рувия и уверено увеличаване на реалните заплати на работещите там... Също така до "неочаквана" рецесия в ЕС. Още санкции!
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют Всичко е политика и икономически интереси.С част от милиардите похарчени за тази война руснаците спокойно можеха да купят Зеленски и да им отстъпи територии без пушка ***.Но целта не са само територии.Вероятно и икономиката на руснаците е имала нужда от събуждане,както впрочем и на американците.Нищо чудно и двата отбора да играят заедно за сметка на обикновеният руснак и украинец....