Москва призна: Украинските части са навлезли на 30 км в руска територия

На 6 август Киев предприе изненадващо нахлуване по границата
11 авг 2024 15:38, Красимир Ангелов
594
Москва призна: Украинските части са навлезли на 30 км в руска територия
Снимка: БГНЕС

Руската армия призна, че украински части са навлезли дълбоко в страната, като заяви, че е ударила войски и техника на около 30 км от границата.

На 6 август Киев предприе изненадващо нахлуване по границата, което шокира Русия, която изпрати допълнителни резерви, танкове, безпилотни самолети, артилерия и авиация, за да се опита да потуши настъплението.

Министерството на отбраната в Москва съобщи, че неговите войски са "осуетили опитите на вражески мобилни групи с бронирани машини да пробият дълбоко в руска територия".

Но в очевиден знак за това колко далеч са успели да напреднат някои украински части, то заяви, че е ударило вражески части край селата Толпино и Общи Колодез, които се намират на около 25 и 30 км от руско-украинската граница.

Високопоставен украински служител каза пред АФП, че за операцията са били изпратени "хиляди" нейни войници.

Руската армия заяви, че е продължила да използва авиация, безпилотни самолети и артилерия, за да се опита да потуши нападението.

Тя добави, че е осуетила опит на Украйна да проникне в друг граничен район в Курска област, по-на юг от мястото, където досега са се водили по-голямата част от боевете, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


594
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
4
 
16
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 месец
Истината за пироШкате е, че НЕ получи парите, които недораслия бакшиш му беше обещал и затова тръгна към маZkве. След като му ги изпратиха той спря.
392
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски няма да наведе глава. Ако я наведе ще му я отрежат неговите. А ако не я наведе пак ще му я отрежат неговите, обаче другите. Зеленски няма полезен хход и затова се опитва да си купи измъкване. Но няма да стане. Погреба твърде много украинци и те няма да му позволят да се измъкне.
391
2
 
18
 
! Отговори
До 400 преди 1 месец
А някой успя ли да го спре? Пригожин започна да сваля съветски самальоти, хеликоптери, да разрушава отбранителни съоръжения, а онези овенни запъртъци се разбягаха и отказаха да се бият срещу освирепялата армия от пандизчии. Май некои русожопници са позабравили този момент.
390
3
 
19
 
! Отговори
Радев преди 1 месец
Руснаците обичат екшъни ,всеки втори филм е все за отечествената война ,защото само там са победители,през първата световна Ленин подписа позорна капитулация в Брест,та войната е тяхно хоби ако не беше Украйна някой друг щеше да нападнат както Грузия
389
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Операцията при Курск е като пролетното контранаступление. Голяма сватба вдигнахме, много пари пръснахме, а никъв не го обръснахме! Сефте!
388
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пригожин спря, защото ако не беше спрял щяха да избият цялата му армия и щяха да ударят Украйна с ядрено оръжие. Пригожин беше наркоман. На наркотици и стероиди. Едновременно. Също като зеленски. Формулата му е била подсказана от украинските специални служби.
387
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че пумпалите се бият срещу целия т.нар демократичен свят и им разбиха илюзиите за непобедими! И така въртейки се, пумпалите денацифицираха и демилитаризираха 1/4 от територията на т.нар украина. А горките демократични невроатлантици само бленуват и се радват когато сутринта не прочетат или чуят че зеленски е превел глава. Интова ще стане. Не може да те хрантутят трингодини, а ти да крадеш и лъжеш. В един момент все ще те усетят. А и ентусиазма лекичко поспадна. Няма месо.
386
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента в Курск се очакват 2 седмици сравнително равностойни боеве след което украинчетата ще се сринат. Заради загубите и липсата на попълнения.
385
3
 
25
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 месец
Ако ВСУ навлезне още 50 км в Русия, Русия ще подаде молба за членство в НАТО.
384
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещата в Курска област се раздвижиха. Силите вече са изравнени и украинците нямат предимство. През следващите 2 седмици се очаква да се изтощи ентусиазма им и да започнат лека полека да припадат и умират както си ходят. Тактиката им на употреба на малки мобилни групи правещи дълбоки пробиви вече не работи, понеже руснаците установиха плътно наблюдение и заграждане с мали мобилни групи съставени от снайперисти за артилерийска и авиационна наводка съчетана с мотострелковаци с дрони и ПТУРове.
383
2
 
17
 
! Отговори
Накратко за Пригожин преди 1 месец
Пригожин ги беше подкарал яко. Руснаците се радваха да го поздравяват, но Джужака с друзята му от КГБ започнаха да арестуват негови роднини, приятели и съдружници, като анонсха, че ще ги изтрепят до един и... Пригожин спря. Явно се е разчувствал вътрешно. Това му коства живота. И все пак показа на Президент Зеленски пътя към Москва.
382
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каскетите там у ваше село пиянде,в Брюксел тия атрибути не са познати и моля те не ми припяваи песента ама що си там=мога доя балъци,ти като си голем що не можеш
381
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
cтaлин се варти в гpoбa :)
380
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пригожин беше наркоман. Всеки, който е гледал последните му видеота, го знае. Требе да си наркоман на стероиди за да тръгнеш с армия към Москва.
379
4
 
19
 
! Отговори
До 396 преди 1 месец
Капитулацията след три дни ли ще бъде, както превзехте Киев:)))))))))))))))))
378
4
 
16
 
! Отговори
Котел виждал каскетЪ преди 1 месец
а рушкатаПародия успя ли да видиш?
377
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз виждам само 30 километров котел което е още по лошо от 20 километров,а там кво-ниви и кво те пази дупка в нива от вакумна бомба.Техниката я нулираха за последните два дни.След тоя цирк воината ще приключи с капитулация
376
2
 
14
 
! Отговори
До 390 преди 1 месец
С едно уточнение, ВСУ не са мало умни като рашките, че да се движат в колона.
375
5
 
16
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Истината е,че украйнците правят руснаците пумпали,вече трета година.
374
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 385- а какво дари на българчетата, пострадали при украинските демократични операции през 2014г, които бяха гонени и пребивани по улиците на Днепропетровск и Луганск и Одеса... Вероятнонси чул, че някои бяха запалени живи в културния дом в Одеса... Демократичните медии такива новини не съобщават, за да не ви засегнат крехката евроатлантическа психика. Питай Р. Майнов. Иначе дарявай за чуждите деца, като нямаш свои...