Зеленски: Украинската офанзива в Курска област цели създаване на буферна зона

Трябва да се предотвратяват по-нататъшни руски атаки през границата
19 авг 2024 08:03, Елка Василева
89
Зеленски: Украинската офанзива в Курска област цели създаване на буферна зона
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че изненадващата украинска офанзива в руската Курска област цели създаването на буферна зона там за предотвратяване на по-нататъшни руски атаки през границата, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
В изявлението си вчера украинският президент за първи път ясно дефинира целите на операцията, която започна на 6 август. По-рано той обяви, че целите на Украйна са да се защитят жителите в съседната украинска Сумска област от постоянния руски обстрел.

"Сега основната ни задача в отбранителните операции е да намалим колкото е възможно повече военния потенциал на Русия и да предприемем максимални контраофанзивни действия. Това включва създаване на буферна зона на територията на агресора - с нашата операция в Курска област", заяви Зеленски в ежедневното си вечерно обръщение.

Тази седмица Украйна унищожи ключов мост в Курска област и нанесе удар по още един мост наблизо, нарушавайки линиите на снабдяване на руската армия, макар че руските сили могат да използват понтони или по-малки мостове за операциите си, посочва АП.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от Войната в Украйна
Зеленски се моли: Ускорете доставките на оръжие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 седмици
Спрете му белото на тоя! Много си повярва нещо. Руснаците ще разбомбят и своята територия с ФАБове и Солнцепеци. Няма да остане и помен от нашествениците. А междувременно да видим кога рашките ще стигнат Покровск и ще го завладеят.
17
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия приложи същата тактика като Израел с Хамаз. Пусна последните войници на Зелю на територията си, щракна капана, сега си ги обстрелва без да бърза, а в Украйна вече няма украинци, които да се бият. Там Русия напредва бързо и ще вземе и западна Укр. Нека сватбарите в Курск се селфят, а и много западна техника донесоха за подарък.
16
1
 
16
 
! Отговори
До:Елементарно Уотсъ преди 4 седмици
Джордж Оруел: Във време на всеобща лъжа да казваш истината е екстремизъм.Всеки, който изразява въздържана позиция и реално изрЯваща се позиция е путинист,а? или е кокорчо. *** ид-iота.
15
5
 
18
 
! Отговори
До 17 преди 4 седмици
На тая украинска психиатрия още ли няма ограда
14
21
 
2
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 седмици
А на копейките им трябва Митрофанова за да им плаща надници срещу разпространение на руска пропаганда.
13
3
 
25
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
На САЩ и глобалистите, Русия им трябва като "страшилище" за да има въобще НАТО. Не им трябва Русия с която да са в мир и да търгува нормално с Европа!Ако не е страшилище трябва да я предизвикат по всякакъв начин.Пък ако ще и да съсипят Европа
12
3
 
25
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Америте ме кефят, оръжието от нас, а от теб, зелен, да вдъхновиш собствения народ да мре за нашата цел, да навредим максимално на Русия чрез вас. Е, после вие може да изчезнете, но нищо, ще ви споменаваме известно време като герои, докато не си намерим следващите
11
2
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 4 седмици
На теб трябва май да ти спират дрогата
10
3
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 4 седмици
И за това ли рано,рано си изпълзял от украинската *** и ни занимаш с простотиите си
9
30
 
3
 
! Отговори
Мужик преди 4 седмици
Само така, бой по каските на злите руски джуджета! Спрете им водката и им нaбuйтe каските, те от друго не разбират.
8
3
 
23
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Харесвам този израз - унищожаване на украинския народ, защото на практика се получава точно това. Вече няколко западни политици цинично заявяват, че в тази война, ако не загиват украинци, трябва да загиват американци/натовци. Затова оказваната помощ на Украйна била инвестиция в запазване на живота на собствените войници. Защото за да покорят Русия, ще трябва да воюват войски на НАТО, но в Брюксел и Вашингтон не искат това. А щом има правителство, готово да жертва народа си за техните интереси, защо пък да не използват тази готовност. И я използват, безжалостно, без срам и угризение на съвест
7
9
 
7
 
! Отговори
Кономан преди 4 седмици
Кажете някой интересен филм със Зеленски да гледам.Ако има такива
6
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такова унижение за руската кочинааа не е бивало :)
5
2
 
22
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Зеленски няма сам да се откаже. Прекалено е зависим от зависимостта си да е "единствения". Това е един самовлюбен човек, който бидейки на тоя пост се изживява като някакъв световен фактор. А това му действа като нарокотик. За такива хора преходът от величие към нормално състояние е НЕВЪЗМОЖЕН.Този не се вижда в живота ако не е президент. Вариант за него е само, ако стане нещо по-значимо от президент.Тоя по-скоро ще се самоубие, от колкото да се върне отново в киното и/или театъра.Казано простичко, този е НАРЦИС в много напреднал стадий.
4
2
 
22
 
! Отговори
Доктор Радева преди 4 седмици
Поотслабнал и блед ми се вижда.Ще му предпиша да пие една студена вода.
3
4
 
24
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Европа и сащ си създадоха държава терорист Украйна,но ще дойде момент когато ще се чудят как да я спрът
2
5
 
24
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Укрите са силно психично изменени, яко нахални и направо нетърпимо нагли... Европа скоро ще ги разбере, какви са!
1
3
 
28
 
! Отговори
Обективни истини преди 4 седмици
Зеленски трябва да бъде ликвидиран, за да настъпи спокойствие. Този народ се оказа много вироглав, нагъл, нахален с някакво странно чувство за превъзходство. До вчера никой не ги знаеше, днес научихме географията на 404. Няма нужда.