Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ

Русия е уведомила МААЕ
Обновена: 22 авг 2024 17:16 | 22 авг 2024 17:00, Александър Попов
191
Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при нападение снощи и добави, че Москва е уведомила агенцията за ядрена безопасност на ООН за обстановката, предаде Ройтерс.

Путин, който не съобщи повече подробности по случая, нито представи документални доказателства в подкрепа на твърдението си, каза това на съвещание с високопоставени официални лица във връзка с положението в пограничните райони.

"Противникът се опита тази нощ да нанесе удари по атомната електроцентрала. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е уведомена, оттам обещаха сами да дойдат и да изпратят специалисти за оценка на ситуацията. Надявам се това наистина да бъде направено от тяхна страна", каза Путин, цитиран от държавната агенция.

Засега няма коментар от Украйна.

На 6 август Киев предприе внезапно нахлуване по западните руски граници с участието на хиляди войници. Москва очевидно беше сварена неподготвена, а инвазията беше най-голямата, предприемана от чуждестранна сила срещу Русия от Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

На съвещанието при Путин, което се състоя в телеконферентен формат, Алексей Смирнов, изпълняващ длъжността губернатор на Курска област, докладва на президента, че положението в Курската АЕЦ е стабилно.

Смирнов добави, че 133 190 души са напуснали района или са били евакуирани.

Друг губернатор, този на Брянска област Александър Богомаз, докладва на президента, че силите за гранична охрана са отблъснали опит на украинска диверсионно-разузнавателна група да проникне в региона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: УкрайнаАЕЦКурскпутин
Още от Русия
Зеленски поиска замразените руски активи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
11
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен Су-34 има 12(2 за РЕБ се ползват 2 за Ракети Въздух Въздух за самозащита) точки на окачване на бомби. На тях могат да се монтират 1*3000 / 3*1500 / 8*500 или в втори вариант 4*500 + 4*2*500 кг бомби в максиамлен вариант 1*3000 + 2*1500 + 4*500 но това както се казва е правено само на тестове. За да се пази ресурса на самолетите и да имат някакъв шанс за Противозенитно маневриране се товарят макс 3000кг бомби
157
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби Муахахаха. Сушките не смеят да доближат ГРАНИЦАТА с Украйна, щели да летят достатъчно близо до Киев, че да правят бомбени килими над града. Така става, когато си озлобен руски наколенник - фантазираш за руски терорзъм над мирни градове.
156
2
 
10
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
Аз понеже много помня ще припомня на Боби и каво говореше преди да падне Бахмут. Цитирам по памет:" След Бахмут няма нищо, което да спре РА, само полета до Киев. Падне ли Бамут , Киев е заминал до седмици. " Та Боби, Бахмут падна миналия май, руската армия колко напредна от тогава? Сега ще ти кажа - наполовината път до Часов Яр, което е на 2 км от Бахмут или напредъка им е 4 МЕТРА НА ДЕН. Толкова от мен за Руската армия и за Боби. Чао
155
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 152 "Ню Йорк" падна точка заедно с огромен фортификационен район - тъй нареченото прочистване(но не след купона а касапницата) може да отнеме седмици. Първо вървят сапьорите... скоростта е като на костенурка. След тях се проверяват включително съборените сгради дали в основите някой е оцелял... Ловят се изостанали или ранени ВСУ военни. Чак след това последния квартал ще се изчисти от ВСУ за ФОРМАЛНО 100% превземане на града.
154
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Си 34 ще дигне 8 тона бомби когато малкотопедерасче Боби най накрая спи с жена
153
6
 
1
 
! Отговори
Разбирач преди 3 седмици
Украинската мафия никога няма да удари Курската АЕЦ защото така рискува да спрат милярдите за Киев а и рискува ескалация и повече бой от руската мечка.
152
7
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Грозната истина Су-34 може да вземе до 8т бомби една ескадрила (до 20 самолета) ако достави пълен комплект 500 кг ОДАБ и поръси шахматно с тях да кажем най-елитния квартал на Киев какво АДЖЕБА ЩЕ СТАНЕ НА ЗЕМЯТА? ЦИТИРАМ ТЕ ТЕБ: "килим от бомби и трупове. След тях трева не никне." Такова нещо видяхме е Сектор ГАЗА нали? Къде такова нещо е правено в Украйна от РФ?
151
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби Ню Йорк е превзет на 50% ама жадните за някакви военни успехи руснаци избързаха да се похвалят че са го превзели.
150
2
 
5
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
До Боби. РА армия превзема само по един начин - килим от бомби и трупове. След тях трева не никне.
149
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна трябва да удари по дървените глави в Кремъл.
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби "За чувала си казах моето мнение" Твоето "мнение" пет *** не чини, защото си постоянно в грешка (което не е чудно, караш го само на злоба и желание да им се получават нещата на руските терористи, а пък то не става така както им се иска). За останлите неща които драскаш, те са само пълнеж, за да дразниш четящите, и това е нарочна тактика, не е защото не забелязваш.
147
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Грозната истина За чувала си казах моето мнение и това беше преди 2 години. А последно как мислиш беше превзет "НЮ ЙОРК" а? Точно това направиха РФ. Почти затвориха един чувал и цялата Украинска групировка се изнесе в последния момент като остави всичкото си оборудване и фортификации. Съответо и града падна.
146
6
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 3 седмици
До Грозната истина: Русия наистина ще си върне Лиман и Изюм. Но всичко с времето си.
145
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен Според западни експерти ВКС ползва минимум по 200 бомби дневно(50 полета), регистрирани са до 500(това са 125-150 полета на бомбери Су-34 и Су-30(ВМФ) дневно) при няколко форсмажорни дни...
144
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боби и мозък!!!
143
2
 
10
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
До Боби. Ако си напрегнеш мозъка ще си спомниш,че поне 10 пъти в тоя форум си разказвал подобни прогнози, как ВСУ е в чувал и как РА ще ги смаже незнам си кога.Минаха почти 3 години кво стана с тия чували, капани и тн. Помниш ли при контрата на ВСУ с която си върнаха Лиман и Изюм кви небивалици разказваше тука. Как РА не бърза и как до месец са готови ще смажат ВСУ. Е да ти кажа от тогава мина над година. Аз ако бях наговорил толкова глупости щях да мълча от срам.Разбира се копейките нямат срам
142
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 141 За какво се ползва Бомба с УМПК? 1. Унищожаване на мостове и понтони преправи но това са 2-3 бомби дневно макс 2. Унищожаване на складове с боеприпаси пак това са 2-3-5 бомби дневно складовете се откриват трудно още повече да се бомби празен склад няма никаква нужда тоест изисква се много разузнаване 3. Събиране на куп на няколко бронемашини дори под дърветат амаскирани за нещо си - от ремонт до презареждане 4. ДОТ и всякакви полеви и бетонни бункери - основни загуби за ВСУ
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби Бъркаш писането със знаене и можене. Нещата които пишеш нямат връзка с реалността, но това си е част от тактиката ти на писане. Не си толкова зле, че да не разбереш как се излагаш.
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби "ВСУ губят само руските бомбардировки с планиращи бомби по 2000 човека на ден." От началото на операцията на ВСУ са изминали 16 дни, да кажем в първите 6 руснаците не са имали възможност да се разгърнат и изказването ти важи само за останалите 10. Според твоите думи ВСУ е загубило 20 хиляди души там. Това са 5 "стандартни" дивизии и при все това продължават опреациите си, затваряйки "джобовете" с обкръжените и засилващи операциите си под река Сейм.. Абе момче, ти на какво си?
139
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 134 Газ се доставя и по-високо - да преди беше така. Сега всичко над 9 етаж е на електричество(за опостяване на системите и пожарна безопасност) Реално още от соца Водопровода в Блока до 9 етаж нямаше нищо общо с водопровода над 9 етаж изискващ помпи, Същото важи и за Топлото. Парно системата до 9 етаж е отделна от парно системата над 9 етаж, различни са помпите най-малко.