Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ

Русия е уведомила МААЕ
Обновена: 22 авг 2024 17:16 | 22 авг 2024 17:00, Александър Попов
191
Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при нападение снощи и добави, че Москва е уведомила агенцията за ядрена безопасност на ООН за обстановката, предаде Ройтерс.

Путин, който не съобщи повече подробности по случая, нито представи документални доказателства в подкрепа на твърдението си, каза това на съвещание с високопоставени официални лица във връзка с положението в пограничните райони.

"Противникът се опита тази нощ да нанесе удари по атомната електроцентрала. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е уведомена, оттам обещаха сами да дойдат и да изпратят специалисти за оценка на ситуацията. Надявам се това наистина да бъде направено от тяхна страна", каза Путин, цитиран от държавната агенция.

Засега няма коментар от Украйна.

На 6 август Киев предприе внезапно нахлуване по западните руски граници с участието на хиляди войници. Москва очевидно беше сварена неподготвена, а инвазията беше най-голямата, предприемана от чуждестранна сила срещу Русия от Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

На съвещанието при Путин, което се състоя в телеконферентен формат, Алексей Смирнов, изпълняващ длъжността губернатор на Курска област, докладва на президента, че положението в Курската АЕЦ е стабилно.

Смирнов добави, че 133 190 души са напуснали района или са били евакуирани.

Друг губернатор, този на Брянска област Александър Богомаз, докладва на президента, че силите за гранична охрана са отблъснали опит на украинска диверсионно-разузнавателна група да проникне в региона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: УкрайнаАЕЦКурскпутин
Още от Русия
Зеленски поиска замразените руски активи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Кутията на пандора беше отворена на 22.02.2022" - това е вярно. До тази война се стигна след поредица от политически грешки и от двете страни. Но сегашното нахлуването на Украйна в област Курск намирам за напълно погрешно. Това нахлуване ги превърна в агресор и ще доведе до серизона загуба на международна подкрепа. Тяхна си работа, аз съм никой, че да давам акъл на украинците как да видят военната си политика, но аз говоря за българските пари. Ние не бива повече да финансираме тази война.
117
1
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
Кутията на пандора беше отворена на 22.02.2022Жалко за русия путин ще загази още
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глупости не случайно се измерва в Путини
115
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Точно нека им набият тъпите канчета на руснаците
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби "Водоснабдяването и отоплението не са атакувани - само енергетиката." Напълно невярно. Първо, без "енергетиката" няма водоснабдяване, защото помпите за "водоснабдяване" не работят, второ, отополението без електроснабдяване също не работи, трето, не се ли умори да се излагаш с такива явни елементарно неверни изказвания?
113
2
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 3 седмици
До анонименКой си ти че спираш парите на украйна да не би да си дал нещо на тази държава А русия не е агресор
112
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 91 Водоснабдяването и отоплението не са атакувани - само енергетиката. А на всеки е ясно че без електроенергия и то много не може да се ремонтира бойна техника. Дори и в домашни условия да се произвеждат дронове пак се изисква енергия.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На Путин му е малък но за сметка на това мек Мозайка а и не само той
110
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това вече не е отбранителна война, това вече е агресия от страна на Украйна. ОК, тяхна си работа, но такива нещо според мен е грешно да финансираме. В тази ситуация правилното е да кажем официално "ние бяхме до тук, момчета! Повече не можем да плащаме пари, да помагаме с боеприпаси, продоволствие или каквото и да е, защото вашето е военна агресия!". Според мен украинците направиха груба грешка и отвориха кутията на Пандора. Дано греша! Надявам се САЩ, Германия и останалите също да спрат парите.
109
1
 
1
 
! Отговори
2099 преди 3 седмици
В.Путин ..известен и като Путин глупави последния владетел на несъществуваща днес държава разполагала се в територията на днешен северен Китай
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След войната Москва ще се казва ЗеленскиБург благодарение на Путин
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 123 Не бе ,показва Владимир Зеленски.
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Московската АЕЦ е по добра цел а Путин за пореден път се доказва че е *** Най добре да не го пускат вън от бункера да се излага публично
105
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Путин 97 Нещо с ГЕОГРАФИЯТА си зле Централна Южна Америка е Бразилия която е Основател на Брикс, както и РФ. Също така КЪДЕ в Африка Путин не може да отиде и още защо да си губи времето да ходи? Африкански делегации и в Москва и в Пекин се явяват на регулярна основа.
104
2
 
7
 
! Отговори
Изглежда така преди 3 седмици
Путин, курска АЕЦ. Курска АЕЦ на Путин. Ленин беше сифилис тик, но не очаквах да е толкова продължително поражението при болшевиките.
103
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 седмици
На снимката Путин показва колко му е къс на късия.
102
3
 
9
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 седмици
Путин след Корана ми цалува и кремвиша но иначе е срещу гей овете
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След като Путин казва това , това е знак че рашка е силно наведена и се държи за палците на ходилата
100
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До ДЛЯ ДР. ПУТИН Прочети "Шахматна дъска" книгата на Соженицин публикувана 1994 ако не се лъжа или някъде в тези години. Това което става в Украйна е описано там още тогава. Плановте са ясни отдавна. Стратегическите "Шахматни ходове" и по-важното Тактическите ходове се виждат на разузнавателните сателити и едните и другите имат такива. Въпросът е кой ще направи по-ефективен ход...
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До КопейкаКопейка, толкова ти стеува мнението