Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ

Русия е уведомила МААЕ
Обновена: 22 авг 2024 17:16 | 22 авг 2024 17:00, Александър Попов
191
Путин обвини Украйна в опит да удари Курската АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Владимир Путин обвини Украйна в опит да удари руската Курска атомна електроцентрала при нападение снощи и добави, че Москва е уведомила агенцията за ядрена безопасност на ООН за обстановката, предаде Ройтерс.

Путин, който не съобщи повече подробности по случая, нито представи документални доказателства в подкрепа на твърдението си, каза това на съвещание с високопоставени официални лица във връзка с положението в пограничните райони.

"Противникът се опита тази нощ да нанесе удари по атомната електроцентрала. Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е уведомена, оттам обещаха сами да дойдат и да изпратят специалисти за оценка на ситуацията. Надявам се това наистина да бъде направено от тяхна страна", каза Путин, цитиран от държавната агенция.

Засега няма коментар от Украйна.

На 6 август Киев предприе внезапно нахлуване по западните руски граници с участието на хиляди войници. Москва очевидно беше сварена неподготвена, а инвазията беше най-голямата, предприемана от чуждестранна сила срещу Русия от Втората световна война, отбелязва Ройтерс.

На съвещанието при Путин, което се състоя в телеконферентен формат, Алексей Смирнов, изпълняващ длъжността губернатор на Курска област, докладва на президента, че положението в Курската АЕЦ е стабилно.

Смирнов добави, че 133 190 души са напуснали района или са били евакуирани.

Друг губернатор, този на Брянска област Александър Богомаз, докладва на президента, че силите за гранична охрана са отблъснали опит на украинска диверсионно-разузнавателна група да проникне в региона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: УкрайнаАЕЦКурскпутин
Още от Русия
Зеленски поиска замразените руски активи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ей, феновете на войната тука, още в първото изречение на статията четем, че руснаците официално казват (и са поканили МААЕ, за да се убедят, че това е истина), че Украйна е направила опит да удари АЕЦ. Това изобщо ли не ви притеснява? Не съзнавате ли какви последици би могло да има едно такова нещо? Или казвате, "абе ние нали си взимаме левчетата да пишем тук, че Путин е обратен, нас какво ни интересува АЕЦ ли е, какво е"? Ами да де, ама не става въпрос в случая кой е обратен. Това е проблемът.
137
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Грозната истина ВСУ губят само руските бомбардировки с планиращи бомби по 2000 човека на ден. Остави другите огневи въздействия. КИЕВ не може да издържи в дългосрочен план такива загуби... и това е една от причините за КУРСКАТА АВАНТЮРА. А ВС на РФ какво правят в момента? ОКОПАВАТ СЕ ЯКО в няколко линии на отбрана. И съответно събират резерви с които когато са готови, не когато на кой да е политик му се ще, ще контра атакуват ВСУ. Ще бъде нова месомелачка...
136
5
 
2
 
! Отговори
Копейка преди 3 седмици
Новата стара опорка на Киев, Вашингтон, Лондон и Брюксел - Разпад на Русия. Като се замислим, бая държави, че и Австро-унгарската и Британската империи се разпаднаха. Японската също, а смачкаха цяла Азия през ВСВ. Немците вече не щат колонии, щото колониите са в Германия. Франция изгуби почти всичко в Африка. А таз пуста Русия неще да се разпада и неще. Зеленски и 2 тона бЕло да изшмърка - се тая. А Камала яко я хапят калинките, Тръмп също. Трагедия някаква.
135
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
До Анонимен... Боби е старо ЗКПЧ с промито мозъче. Няма оправия, като латерна е.
134
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Ванга: Курск ке потъне :))))))))))))))))))))
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби Първо, научи се да пишеш грамотно. Второ, Газ се доставя и доста по-високо от "9тия етаж". Трето, помпите по водопроводите работят СИНХРОННО, иначе стават големи бели, заради това не става с генератори и четвърто, знаем, че се кефиш на руския тероризъм и на "размишленията" колко хубав е той, но пак ти казвам, ще дойде време да се ПЛАЩА с ЛИХВИТЕ. НИЩО в тоя живот не е без последствия.
132
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 127 Всички сгради до 8-9 етаж водосабдяването преминава през Водонапорни кули Тези водонапорни кули се захранват от основните помпи които дори може да са извън града. Защо ли сградите всичките са ограничени до 9 етаж масово по света а? Защото над това ниво не се достсвя ГАЗ, а във всеки блок има спец помпа която захранва резервуар на покрива от където над 8 етаж хората ползват вода. Същото важи и за Топлото.
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин обвини Украйна, че му е изтрепала армията!
130
2
 
8
 
! Отговори
Грозната истина преди 3 седмици
Путин в момента подготвя мужиците за мобилизация, както и за изпращане на бомбета на фронта. Новите инструкции към руските пропагандатори, както и към тр0.л фермите, че това в Куркс е новото нормално и трябва да се защитава Русия от агресори. Най големия страх на Путин са руснаците. Всеки който може да мисли, знае, че Украйна не може да победи Русия военно, но ако пияниците изтрезнеят и осъзнаят горчивата реалност, че жалкия им живот е заплашен от глупостта на Путин, Русия ще се срине.
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никаква АЕЦ направо ще удари Кремъл за да приключи най-сетне тая руска идддиотия.
128
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Масква става Путинск!
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На путин курск му е унутри! Откъде ги мислят тея имена! Сега Зеленски ще го прекръсти Xyйcк!
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби "Водоснабдяване изисква енергия която лесно може да се осигури с дизелови генератори." Само от това изказване мога категорично да заявя, че нямаш и БЕГЛА представа от това как функционира градската инфраструктура. Няма "дизелови генератори", които да могат да докарат ток за водоснабдяването на един ГРАД. А още много "сорита" ще има от поддръжниците на руския фашизъм, но ще са към самите руснаци. Не се безпокой, ще си ПЛАЩАТ за всичко С ЛИХВИТЕ.
125
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Зозо Аз вярвам че ЗЕЛЕнски вече е превъртял в момента притежава рално пълната диктаторска власт в Ъкрайна
124
0
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Психото ще свърши зле. Както всички диктатори, сатрапи, превъртели от много власт.
123
1
 
2
 
! Отговори
АМАН от ТЕРОРИСТИ преди 3 седмици
НА снимката артист с МАСКА НА НАй масовия убиец за последните 62 години "Путин" Владимир Владимиров роден 1952 в СССР..УБиха стотици хиляди важни родени в СССР вкл в Украйна и РОССИЯ жестоко ..Нито един от окупаторите на КИЕв 2014 даже не е одраскан.. Щети за десетки трилиони долари на Украйна РОССИЯ на Европейския съюз след заповед от наркомани окупирали власта в САЩ начело с ДЖО БАЙДЕН 2019..НА последната имитация на избори в РОССИЯ на плакати се вижда ДРУГ АРСТиСТ С МАСКА НА "Путин"..
122
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
До Анонимен 115 При соца за да се повиши КПД на използваното Гориво в коя да е градска топлоцентрала се правеше КОГЕНЕРАЦИЯ - Енергия и топлина КПД надхвърляше 80%(при докарана до сградата газ където се ползва за отопление и готвене КПД е 45%) Сори за градските централи, но са Военна цел. Водоснабдяване изисква енергия която лесно може да се осигури с дизелови генератори.
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Драги путинофили, задните части на Путин не са здравословно място, за да си държите главите там.
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Джуджето пак се оплаква.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин пак е дръпнал две магистрали и се излага публично