В Полша вдигнаха военни самолети заради руските атаки в Украйна

Това се случва за трети път през последните осем дни
4 сеп 2024 08:18, Елка Василева
71
В Полша вдигнаха военни самолети заради руските атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Военни самолети на Полша и нейни съюзници са се активирали рано тази сутрин, за да гарантират безопасността във въздушното пространство на граничещата с Украйна страна от НАТО, предаде Ройтерс, като се позова на полските въоръжени сили.

Агенцията отбелязва, че това се случва за трети път през последните осем дни. Малко по-рано украинската армия съобщи за руска атака с дронове срещу град Лвов, близо до полската граница.

"Това е поредната много натоварена нощ за цялата система за противовъздушна отбрана в Полша поради наблюдаваната активност на далекобойната авиация на Руската федерация, която нанася удари", написаха от Оперативното командване на полските въоръжени сили в социалната платформа "Екс".

В края на миналия месец НАТО осъди "безотговорните действия" на Русия след влизането на неин дрон във въздушното пространство на Полша.

"От пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г. фрагменти от руски дронове и ракети бяха открити на съюзническа територия няколко пъти", напомни на 26 август говорителката на алианса Фарах Дахлала. "Въпреки че нямаме информация, която да сочи за умишлено нападение на Русия срещу съюзници, тези действия са безотговорни и потенциално опасни", подчерта тя.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Владимир Путин формира руската младеж по свой образ и подобие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 седмица
И тия поляци са големи неблагодарници Сталин им даде чужди територии да си направят голяма държава,а те го "плюят " и сега върли русофоби !
56
0
 
4
 
! Отговори
Браво !!! преди 1 седмица
Полската армия даде доста фира в Окрайна . Да не говорим за Полтавския курбан от преди няколко дни. Поляците сомо това могат - да се перчат и плашат. Кото попрекалят с перченето ВИНАГИ им надуват шошоните - кога германци, кога руснаци, кога австро-унгарци. Няма значение кой - напляскването ВИНАГИ се случва и сега май е неизбежно . Прави впечътление обаче твърдоста и неумнотията на полските кратуни. Както е казал народа на бития и е**ния НИКОГА не му стига и иска още и още !!!
55
4
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Поляците са им набрали доста на чебурашките и в момента са отлично въоръжени.Малко им трябва,за да ги ошамарят.
54
1
 
3
 
! Отговори
HARY неУМНОТО !!! преди 1 седмица
До Harry..... Разбира се е НАТО воюва с Русия - само дето е неофициално - с пари оръжия и наемници. Като се свершат тези немници, Harry - ти ще трябва да залагаш г*з и да воюваш...... да видим тогава дендърляк с джендърляка колко крепостници ще изтребиш - ти и лакираните ти не-бинарни приятелчета от Еврогейския Съюз. Май, май не си мислил чак до там !!! Получава се малко Митко мозъчето плитко....!!!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поляците отдавна си живеят с този анти-Руски синдром. От тогава все ще ги нападат, и все са нащрек :))
52
2
 
1
 
! Отговори
Нашето ПВО преди 1 седмица
е върховно. Имаме главен пилот на държавата. Той сам ще се бори във въздуха по почина "И сам войнът е войн". Въобще да не ви пука! :):)
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нашето ПВО е безмилостно! Добре, че никой не ни напада!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Платените голобради и некомпетентни евро-г сигурно не знаят, че нато е вложила в Украйна над 900 000 000 долара оръжия .
49
0
 
5
 
! Отговори
ТРИ-BEST-АН преди 1 седмица
Поляците пак са ВДИГНАЛИ САМОЛЕТА. И това трябва да е НОВИНА.
48
0
 
2
 
! Отговори
ГОРЕ САМОЛЕТА преди 1 седмица
Поляците пак са ВДИГНАЛИ САМОЛЕТА. И това трябва да е НОВИНА.
47
2
 
4
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 1 седмица
Поляците все така правят! След като патакламата е свършила се излитат - да не пострадат по случайност! :):)
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руското военно ръководство веднага си го премести в другия крачол...
45
13
 
7
 
! Отговори
До stuppid Harry 43 преди 1 седмица
До Анонимният разбирач. Как реши,че цяло НАТО воюва срещу Русия бе yбum? Ако беше така,досега крепостниците да са изтребени до крак. Сам Путин ви каза,че няма шанс и ресурс да се бие срещу НАТО,ама болните кратуни чуват избирателно. Наемници има и от двете страни,а техниката на Нато наброява едва стотина единици. . . . . Кога те лоботомираха? Английски, френски, италиански, немски, холански и най-вече американски оръжия, белгийски, полски, словашки самолети итн. Деменцията не прощава!
44
3
 
6
 
! Отговори
От Ройтерс наобратно преди 1 седмица
. . . безотговорните действия на НАТО след влизането на неГОВИ дронИ ИЛИ ЧАСТИ ОТ ТЯХ във въздушното пространство на РУСИЯ!.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поляците да си гледат Лодз, не Лвов )))
42
25
 
7
 
! Отговори
Harry преди 1 седмица
До Анонимният разбирач. Как реши,че цяло НАТО воюва срещу Русия бе yбum? Ако беше така,досега крепостниците да са изтребени до крак. Сам Путин ви каза,че няма шанс и ресурс да се бие срещу НАТО,ама болните кратуни чуват избирателно. Наемници има и от двете страни,а техниката на Нато наброява едва стотина единици. Русия не ползва ли боеприпаси от С.Корея и Иран? Значи и Русия не е сама по твоята логика? Кремъл така ви залъга с това Нато,да си оправдае вече три годишната излагация.
41
4
 
21
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
Лвов е близо до Полша, а там са унищожени наемници и цивилни натовци
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не са смеш-ковци русняците, щом две години вече се бият срещу Нато и дори напредват! А поляците си гонят техния интерес. След края на войната искат да присъединят западна Украйна към тях. Но защо им е разрушена и опустошена?
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Аз. Не знам какво ще стане ако Русия влезе в конфликт с НАТО но всички виждаме обратното какво става когато НАТО е във война с Русия. Тя не се дава.
38
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко това е в отговор на агресията на украйна в Курска област. Безмозъчна идея .