В Полша вдигнаха военни самолети заради руските атаки в Украйна

Това се случва за трети път през последните осем дни
4 сеп 2024 08:18, Елка Василева
71
В Полша вдигнаха военни самолети заради руските атаки в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Военни самолети на Полша и нейни съюзници са се активирали рано тази сутрин, за да гарантират безопасността във въздушното пространство на граничещата с Украйна страна от НАТО, предаде Ройтерс, като се позова на полските въоръжени сили.

Агенцията отбелязва, че това се случва за трети път през последните осем дни. Малко по-рано украинската армия съобщи за руска атака с дронове срещу град Лвов, близо до полската граница.

"Това е поредната много натоварена нощ за цялата система за противовъздушна отбрана в Полша поради наблюдаваната активност на далекобойната авиация на Руската федерация, която нанася удари", написаха от Оперативното командване на полските въоръжени сили в социалната платформа "Екс".

В края на миналия месец НАТО осъди "безотговорните действия" на Русия след влизането на неин дрон във въздушното пространство на Полша.

"От пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през 2022 г. фрагменти от руски дронове и ракети бяха открити на съюзническа територия няколко пъти", напомни на 26 август говорителката на алианса Фарах Дахлала. "Въпреки че нямаме информация, която да сочи за умишлено нападение на Русия срещу съюзници, тези действия са безотговорни и потенциално опасни", подчерта тя.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от Русия
Владимир Путин формира руската младеж по свой образ и подобие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Подляците много са се наострили, да не ги успокоят от 2 страни, като в доброто старо време. И бандеровците могат да ги запукат ако случайно се излъжат да сключат мир с РФ. Много им е проветриво географското положение, за да си позволяват да се зъбят.
16
32
 
6
 
! Отговори
Ако Полша влезе преди 2 седмици
Ако Полша влезе във войната русия приключва за месец. Ако САЩ влезе русия приключва за броени часове.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Прав е бил 15 - И колко хубаво е било в Европата през 1888 г., когато е нямало такива тъъпи държави като Полша и Украина ))) Дано скоро се върнем към това безметежно състояние )))
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
копейките вече не могат да вдигнат самолетите.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крайно неефективна тактика и практика! Има си ПВО за тая работа.... Ерго, целта на тия вдигания на самолети е друга )))
12
3
 
14
 
! Отговори
Прав е бил преди 2 седмици
Товарищ Чърчил, че поляците са хиените на Европа.
11
1
 
11
 
! Отговори
Полските преди 2 седмици
Фермери кво чакат?
10
3
 
17
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 2 седмици
Е и? Пошляците напълнили памперса,чудо голямо! Това може да е "сензационна" "ексклузивна" новина само в някоя краварска колония,където жълтокафявите ми$$ирки облиззват задните междубузия на Посолството.
9
3
 
18
 
! Отговори
българина преди 2 седмици
е като са ги вдигнали какво? тренират излитане и кацане?!? самолета е нападателно оръжие, ако няма да нападаш за какво ти е или защо излиташ?!?!? като нашите НОВИ безмислени самолети Ако няма да нападаме, за какво са ни? ПВО НИ ТРЯБВА НИЩО ДРУГО
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вдигай, вдигай самолета. 1ч полет на Ф-16 струва над 20 000$, демокрацийката ще ви излезе през нослето. Винаги ми е било безкрайно смешно когато бедни държави тръгнат да си играят на демокрация. Нямате пари за демокрация американски тип, много скоро всички дружно ще го разберем. Французите и немците удържаха поривите на САЩ защото имаха пари, но сега и тяхното кранче пресъхва. Дигай самолета докато можеш, после само ще си смучеш палеца.
7
2
 
21
 
! Отговори
Само до границата? преди 2 седмици
Извъртат тук нещата, че само до границата ще пазят/удрят.... Оня ден в прав текст Туск изрази намерението и готовността на поляците да защитават територията на Окраина (поне западната й част) от руски рекети. Ама види се не се справят с тия задачки с оглед гръмнатите в Полтава военни на ВСУ и НАТО......
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
още с първото изречение противоречите със заглавието
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само с чипове от перални руснаците направо побъркаха западняците
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вдигнали били. Интересно като вземат да падат същите дали ще ни кажат
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази сутрин Лвов беше подложен на ракетна атака с Калибри има взривове. Къде са прехвалените Патриоти и F-16 които щяха да спират Руските атаки с ракети ? Вчера в Полтава беше изплющян център с войници и наемници събщава се за над 500 ранени и 80 убити красота.
2
4
 
21
 
! Отговори
а зашо не вдигхнаха преди 2 седмици
самолети заради израелските удари в газа.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Страх лозе пази...