Великобритания праща 650 ракети LLM на Украйна

Поредният пакет помощ е на стойност $213 млн.
91
Великобритания праща 650 ракети LLM на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания ще изпрати 650 ракети на Украйна в рамките на поредния пакет помощ на стойност 162 млн. британски лири (213 млн. долара) за отбраната на страната срещу Русия, предаде ДПА, като се позова на изявление на британския министър на отбраната Джон Хийли.

Хийли ще обяви най-новия пакет помощи на Великобритания за украинските въоръжени сили на днешната среща между министрите на отбраната на страните от Контактната група за военна помощ на Украйна в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Западна Германия, в която ще участва и българският министър на отбраната Атанас Запрянов.

"Този нов ангажимент ще даде важен тласък на украинската противовъздушна отбрана и ще демонстрира ангажимента на новото ни правителство да засили подкрепата за Украйна", заяви Хийли преди срещата.

Очаква се 650-те леки многоцелеви ракетни системи LLM да бъдат доставени до края на годината и да допринесат за повишаване на способностите за противовъздушна отбрана на Украйна, която продължава да се защитава от руското нахлуване. Великобритания преди е изпращала стотици такива ракетни системи на Киев и се очаква най-новата доставка да бъде първата част от усилията за увеличаване на европейското отбранително производство в помощ на страната.

Помощта се финансира основно чрез най-новия пакет помощ от 3 млрд. британски лири (3,95 млрд. долара) годишно за Украйна като част от приноса на Норвегия и други страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Войната в Украйна
Сирски увери: Русия не е напреднала и метър в Покровск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До Никой/18 "... корейците 60 000 вагона с оръжие плюс ракетни системи и други дранкулки, иранците от началото на войната дронове мъченици ракети и тн. Китайците постоянно ги снабдяват с чипове" - за което руснаците си плащат сами.
36
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До Анонимен/21 "Не е ли по-разумно Великобритания да се заеме със своите проблеми? Като че не се знае." - както си пише в статията, други плащат за това оръжие. Просто поръчки за британската военна промишленост. ПП. Във великобритания има райони в които гласуват за този кандидат, който им обещае да има война някъде по света.
35
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
браво Москва трябва да бъде унищожена!
34
0
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 1 седмица
Ако си чел библията ще знаеш но не си
33
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
"... като част от приноса на Норвегия и други страни." - България участва ли?
32
9
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Силата на руската армия е............. В мо9мента не мога да се сетя за такава!
31
12
 
7
 
! Отговори
Ехе супер!Браво! преди 1 седмица
Въобще всички трябва да пратите колкото се може повече ракети с далечен обхват за Украйна. Имайте в предвид че това е най -ефтината инвестиция за националната ни сигурност. Давам пример-дори войната да спре сега с окупираните от Русия територии Русия военно не може да си стъпи на краката поне 20 години на пред. Така без жертви ще сме елиминирани най големият си враг и бивш колонизатор. Но защо да не сме по амбициозни. Защо да не помогнем на Украйна да победи най-големият ни враг?
30
10
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 седмица
Мина един месец от еднодневното изчистване на украински войски от курск .Парадната комунистическа армия на Просия доказа ,че нищо не става от нея
29
12
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Ами точно това казвам де!?! Ако Русия нямаше ядрено възпиране, щяха да ядат як бой от украйнците! Кое не разбирате? Да знам че си имат, добро утро! Те и много други държави си имат де!
28
2
 
14
 
! Отговори
Караджата преди 1 седмица
Разбирам усилията на Норвегия за продължаването на войната,все пак викингите имат интерес от по скъп газ и петрол.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 26. Ти откъде знаеш какво прави Бог ?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 26. Верну ли тей *** стани ? А ти откъде знаеш ?
25
3
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Давайте, давайте на бандероФашаги всичко което искат, Искандер, Кинжал,Сатана,Топол в Готовност.
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗТЛАСКАНА ОТ УКРАЙНА С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО! БОГ НЕ Е С АГРЕСОРИ И ДИКТАТОРИ! БОГ ГЛЕДА И ВСИЧКО ВИЖДА! НО СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ИДДДИОТТТИ СЪЩО ИМА РОЛЯ. АМАН ОТ АГРЕСОРИ НА ТАЯ ПЛАНЕТА!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Истината 20. Е сам си разбрал, че това е смисълът на израза "ядрено възпиране". Имат си хората. Това е положението. Можеш само да "ако"-ш безмислено.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 22. Верну ли туй го чака ?
21
6
 
19
 
! Отговори
другата истина преди 1 седмица
Ядрените оръжия на Русия са създадени за да въздържат и запират варварски и терористични държави, като сащ и великобритания !
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е ли по-разумно Великобритания да се заеме със своите проблеми? Като че не се знае.
19
22
 
9
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Реално ако НАТО въоръжи до зъби Украйна, украйнците ще спукът от бой руснаците! Ама тая пуста атомна бомба им вързва ръцете!
18
22
 
12
 
! Отговори
Никой преди 1 седмица
Да на руснаците никой нищо не е дал: корейците 60 000 вагона с оръжие плюс ракетни системи и други дранкулки, иранците от началото на войната дронове мъченици ракети и тн. Китайците постоянно ги снабдяват с чипове, турците и те нарушават санкциите. Но на Чебурашка никой нищо не дал