Днес Зеленски представя мирния си план

Украйна няма да капитулира, заяви Михаил Подоляк
16 окт 2024 08:02, Нели Христова
128
Днес Зеленски представя мирния си план
Снимка: БГНЕС

В сряда президентът на Украйна Влодимир Зеленски трябва да говори във Върховната Рада, където ще представи плана за победа.

Това съобщи съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михаил Подоляк, цитиран от УНИАН.

Някои предложения от този план няма да бъдат публично обсъждани, тъй като засягат въпроса за необходимите количества оръжия.

"Президентът иска обществеността да разбере, че има заявки, които, разбира се, няма да бъдат публично обсъждани. Това е всичко за математическия компонент, тоест колко оръжия, под каква форма и т.н. трябва да бъдат предоставени на Украйна. " - каза Подоляк.

Планът е ясен и има математическа основа. Подоляк добави, че партньорите на Украйна трябва да решат "дали всички заедно са готови да капитулират", защото "Украйна няма да капитулира".

В същото време той отбеляза също, че по отношение на победата Украйна и нейните граждани играят основна роля, тъй като "само Украйна може да постави окончателния акцент в тази война".

Ръководителят на дипломацията на Европейския съюз (ЕС) Жозеп Борел каза, че Зеленски ще говори на срещата на върха на 17-18 октомври, където ще представи Плана за победа.

Какво точно пише в документа не е известно. По-рано обаче президентът каза, че една от точките на плана за победа е да се покани Украйна в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от Русия
Руснаците са изпращани да умират в "месомелачката", тактиката работи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
5
 
! Отговори
До агента от ЦРУ преди 9 часа
А Русия няма ли ядрено оръжие? Ако в Москва паднат 2-3 във Вашингтон ще паднат 20-30, в Лондон 2-3 "Посейдон" а ще доплуват, а Европа ще стане с повърхност като планета от някой фантастичен филм.. стъклена.
81
0
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 9 часа
Ний натовците няма да вземем покрайна в нато, щото имат за президент жуже, а ний жужета не щем !
80
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 часа
До 49 "Планът на евреите е да унищожат всички бели хора. Няма значение дали са украинци, руснаци или други европейци." - след 10 дни подкрепи този план. Гласувай за евроатлантизъм!
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Администратора сам си пише и сам си слага оценка със ферма от 20 сим карти за допълнителен доход. Няма начин тоя народ да е толкова промит. Не им четете мненията, не им ги оценявайте. Нека седят 30:0. Българин е ***. Познавам няколко такива но това е прекалено.
78
6
 
4
 
! Отговори
дедо Груйо преди 9 часа
Мира е само на хартия вече. Нато строят бункери, летища, ракети като луди, 24/7. Путин се навря между шамарите. Вече и Ванга не може да помогне на Русия.
77
0
 
6
 
! Отговори
Бидон и Урсула му преди 9 часа
Отказаха експресно влизане в Нато и ЕС!Бидон отказа далекобойни ракети в Русия. Това са фактите..
76
1
 
13
 
! Отговори
Байдън преди 9 часа
Даже отказа да се среща вече със Зеленски!Срещата в Рамщайн беше отложена завинаги..
75
1
 
10
 
! Отговори
За да не повтори преди 9 часа
Грешката на Афганския Президент, Зеле е планирал Изтеглянето си! Плана включва резервиране на място на Колекника на последния Боинг от Киев и еднопосочен билет за Малибу!
74
3
 
3
 
! Отговори
Окончателният акцент преди 9 часа
Зленски греши, защото окончателния акцент може да бъде поставен единствено от Пентагона и това ще стане след година, когато Кремъл драстично наруши правилата за водене на война. Така че решението за окончателния акцент ще бъде взето от Белия дом.
73
18
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 часа
Ядреното оръжие се ползва за мир. На японците им пуснаха 2 атома и мирясаха. Сега на Пoтю в Москва 2-3 ще му пуснат, ще дойде мир.
72
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Чакайте малко, първо беше мирен план, после стана план за победа...сега пак ли се връщаме на мирен план? Значи нещо което дори не е ясно определено е абсурдно дори да се коментира!
71
1
 
3
 
! Отговори
Има още преди 10 часа
185 държави по смета където не го е представил този плат, тъкмо ще си има затимание в изгнание :)
70
2
 
12
 
! Отговори
До 68 преди 10 часа
Кога за последно някой от Запад си е дялкал цяла Русия? Точно така, НИКОГА!
69
3
 
16
 
! Отговори
българина преди 10 часа
човек с изтекъл мандат представя някакъв план.,...
68
3
 
8
 
! Отговори
българина преди 10 часа
да дойде в пенсионерския клуб под блока да го изиграе тоя план
67
17
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 часа
Нато ако нападне Русия, няма да си делкат Украйна, а цялата Русия пич. Нещо си се объркал ми се струва.
66
0
 
8
 
! Отговори
Не иска ли преди 10 часа
Да го представи и в Барбадос, Сейшелите, Канарските острови..още колко хубави плажове има по света, а зимата в Украйна иде..
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Тоя пак се надрусал
64
2
 
11
 
! Отговори
Значи тоя представи преди 10 часа
Плана си първо във Вашингтон, Лондон, Рим, Париж, Берлин, Брюксел итн. и най накрая в Киев??? Обаче Украйна е суверенна държава ха ха ха ха
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Първа лъжа: Няма да представи "мирният си план", а само ЧАСТ ОТ НЕГО! В часта, която няма да ожяви сесъдържа например понижаване на възраста за мобилизация до 18г. Втората лъжа: Планът не е мирен, като се вземе в предвид първата лъжа + факта, че проси оръжия на ляво и на дясно. А после реве, че руснаците ги бият, и че руснаците не искат мир, като не казва, че той провали Минск 1 и 2 и Истанбулския договор.