Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ

Най-малко един мирен жител е ранен
21 окт 2024 08:43, Елка Василева
44
Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е атакувала масирано, с няколко вълни от дронове, украинската столица Киев втора поредна нощ, нанасяйки щети на жилищни сгради и ранявайки най-малко един мирен жител, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на украинските власти.

Части на противовъздушната отбрана на Украйна бяха задействани тази нощ, малко след полунощ, за отблъскването на руска въздушна атака срещу украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко.

"Още една нощ, още една тревога", написа началникът на Киевската областна военна администрация Сергий Попко в приложението "Телеграм".

Около десет дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени, поясни Попко. Раненият жител е пострадал от отломки от летателните апарати, макар и никой от тях да не е поразил зададената си цел, допълва областният началник.

Отломки от прехванати руски дронове са паднали в три от главните райони на Киев, като са разрушили покриви и фасади на няколко жилищни сгради и са прерязали електрически кабели, посочи на свой ред Кличко в "Телеграм". Въздушната тревога в Киев е траяла над пет часа, преди военновъздушните сили да обявят около 5:15 ч. местно време (също и българско), че небето над Киев е чисто, отбелязва Ройтерс.

Вчера Русия бе атакувала Киев и други украински градове, като в град Кривой рог, разположен на около 400 км югоизточно от столицата, бяха ранени 17 души, припомня агенцията.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от Войната в Украйна
Украйна скоро ще бъде предадена от Запада, има доказателства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Велес преди 54 секунди
..." Щом търпят Зеленски всички в Киев са мишени." Прав си... Има логика, така е. Но го има и другия момент... Има и страх, и то основателен, зашото и оръжието, и властта са в бандеровската ***! Както и у нас... Защо търпим да ни заблуждават, да промиват мозъците на младото поколение, защо го допускаме... Хора, излезте и гласувайте! Гласувайте по съвест, защото след десетилетие, вече няма да има за какво да гласуваме! Престъпниците, които сега се канят да управляват ще довършат България
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
На някой ясно ли му е защо ботокс бункеров путин атакува Киев?
42
2
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 часа
Русия всяка вечер сваля по 110 дрона без ранени, без щети. Без убити. Смях в залата.
41
1
 
5
 
! Отговори
Руски ракети преди 3 часа
удариха база с чуждестранни инструктори в Кривой Рог.
40
0
 
3
 
! Отговори
Мисис Фък дъ ЕУ преди 3 часа
Ибахсиму и "масираната" атака :) 10/десет/ дрона на НЯКОЛКО вълни от РАЗЛИЧНИ посоки :) тва около дрон на вълна се пада май май ......
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
от 150 дрона са унищожени повече от 180 ....поредната украинска миризлива партенка
38
1
 
13
 
! Отговори
Тя преди 6 часа
Ранили един човек !Друго си е когато нападат украинци, избиват стотици мирни хора !
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
600 герана за под седмица.. и това е по хохалските сметки. Отделно още един куп други "играчки" изпратени по 404. Който може си прави изводите.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
До дезинформатор "И а една интересна зависимост." ------------ и още една - когато атаката е през нощта, хохалите свалят всичко, когато обаче е през деня и хората пускат видеа от атаките изведнъж рЕзко спада процентът на свалените дронове.. ходи разбери защо така става ахахаха
35
2
 
10
 
! Отговори
дезинформатор преди 6 часа
И а една интересна зависимост. Украинските дронове палят рафинерии, складове, летища...руските дронове са зваляни на 100%, отломките от които убиват един двама, а фронта се движи към Киев. Интересна зависимост.
34
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 6 часа
Ако наистина руски дронове са атакували Киев, то как така градът е пострадал само от отломки? Не вярвам, че украинската ПВО е способна да свали всички. Просто целта им не са били жилищни квартали, а обекти с военно значение.
33
1
 
6
 
! Отговори
дезинформатор преди 6 часа
А някой на Запад и тук задава ли си въпроса, защо въпреки 100% сваля е на дроновете, Русия още и още пуска? Ако си го зададе, може би ще открие много важни неща.
32
1
 
7
 
! Отговори
.|. преди 6 часа
Наближават наркомана.
31
1
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 6 часа
Фалшива поръчкова статия. За десетките загинали мирни жители на Курска Белгородска и ред други руски области от украинските фашисти нищо. Но видов ден идва и тогава ще се обърнете като млади гейове.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Тия урки така и не се научиха че ПВО се разполага извън града, а не сред жилищните сгради.
29
1
 
17
 
! Отговори
Масирани вълни от преди 7 часа
Около десет дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени, поясни Попко. . . . Ако са били десет вълни то са с по един дрон и са единични, ако са масирани т.е. десет и повече няма как да са от различни посоки! Разсъждавайте! Нещо куца! Айде стига лъжи и кажете накрая истината! Не се връзваме вече!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Xoxлите в Киев още ли си прекарват кабелната телевизия през покривите на блоковете? Поне така се вижда от снимката.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
окрите са си виновни за жертвите.. ако бяха оставили дроновете да си свършат работата, нямаше да има жертви..
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Щом търпят Зеленски всички в Киев са мишени.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
С 10 дрона направили 12 масирани вълни.