Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ

Най-малко един мирен жител е ранен
21 окт 2024 08:43, Елка Василева
39
Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е атакувала масирано, с няколко вълни от дронове, украинската столица Киев втора поредна нощ, нанасяйки щети на жилищни сгради и ранявайки най-малко един мирен жител, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на украинските власти.

Части на противовъздушната отбрана на Украйна бяха задействани тази нощ, малко след полунощ, за отблъскването на руска въздушна атака срещу украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко.

"Още една нощ, още една тревога", написа началникът на Киевската областна военна администрация Сергий Попко в приложението "Телеграм".

Около десет дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени, поясни Попко. Раненият жител е пострадал от отломки от летателните апарати, макар и никой от тях да не е поразил зададената си цел, допълва областният началник.

Отломки от прехванати руски дронове са паднали в три от главните райони на Киев, като са разрушили покриви и фасади на няколко жилищни сгради и са прерязали електрически кабели, посочи на свой ред Кличко в "Телеграм". Въздушната тревога в Киев е траяла над пет часа, преди военновъздушните сили да обявят около 5:15 ч. местно време (също и българско), че небето над Киев е чисто, отбелязва Ройтерс.

Вчера Русия бе атакувала Киев и други украински градове, като в град Кривой рог, разположен на около 400 км югоизточно от столицата, бяха ранени 17 души, припомня агенцията.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Войната в Украйна
Украйна скоро ще бъде предадена от Запада, има доказателства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
26
 
! Отговори
как така преди 4 часа
абе, веднъж не казаха че са ударили военни складове, съоръжения, казарми....все обществени сгради, домове, мирни жители!....айде, стига, не сме израсли от последния дъжд!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"великия план за Победа на тъжния клоун Зел - Дал" - Отлично. Виртуозно.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
"великия план за Победа на тъжния клоун Зел - Дал" - Отлично. Виртуозно.
16
2
 
14
 
! Отговори
Русия атакува преди 4 часа
Киев, но не забравя и за Одесса. Снощи в района на пристанище Одесса бе ударена и мощно пламна база за натрупване на резерв от гориво.
15
6
 
12
 
! Отговори
Православен преди 4 часа
Това е Божието наказание за фашистите, заради преследването на Украинската православна църква. Да даде Господ на братушките час по-скоро да освободят Украйна от нечистата наркомански cгaн. Амин!
14
1
 
19
 
! Отговори
Не че нещо ама... преди 4 часа
"масирани руски атаки втора поредна вечер - 1 цивилен ранен", в същото време Израел удря "военна база" - 70 цивилни убити и кой знае колко още ранени. Значи или Израел провежда геноцид или РФ не се справят с техния. И в двата случая работата намирисва.
13
4
 
16
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 часа
Най-малко един мирен жител е ранен... А колко немирни жители? Ами западни "съветници" има ли пострадали? И що няма никакви новини за великата офанзива в КУРРск и точка първа в още по-великия план за Победа на тъжния клоун Зел - Дал? Да не би смелите укруински войски да са побягнали след новината за тримата севернокорейски войника дето Дебелиия Ким изпратил да "помагат" ? А някакво новини за неунищожимите танкове Льопард? за Хаймарси и Сторми Шадоуси и Брадлите отдааааавна няма НИЩО.... нищо...
12
5
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 часа
русия много проточи цялата операция трябваше да я проведе за един два дни западътне разбира от приказки преговори мир на тях им трябват воини кръв см=ърт ипечалби не може след 80 години мир в европа сега да страдат милиони семеиства
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Хахаха всичко свалящия Патриот пак е мълчалив. Гледах как прелитат Гераните а хората които ги снимаха само безмълвно гледаха. Нямаше стрелба нямаше нищо тази зима ще бъде много тъмна но за сметка на това и още по студена. Така се получава когато се правиш на фашист пред Русия и избиваш Рускоговорящите. Рано или късно Руснаците ще дойдат и ще ти строшат празната кратуна. Убеден съм, че 80% от скачащите на Вайдана преди 10 години са вече при своя Бандера.
10
4
 
30
 
! Отговори
К,во преди 5 часа
става бе? При атаки на Русия - 1 ранен, и рев по света. При всяка израелска атака - десетки убити, а от страна на ЕС и САЩ срамежливи забележки!
9
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Джуджетата не спират с терористичните акции.
8
2
 
19
 
! Отговори
Аз преди 5 часа
Не ни занимавайте с глупости, кажете колко перални са били пожертвани за чиповете за тази атака?
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Знаеме ги мирните бандеровци, същите които душеха бременни жени с кабели в Одеса.
6
3
 
10
 
! Отговори
ПЕТКО КАТЪРА преди 5 часа
Карфиола защо плаче за още ПВО,като и така свалят всички (че и повече) дронове и ракети?
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Зеления наркоман къде се крие? В някой дълбок бункер или е забегнал в Америка?
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
И какво е правил "мирният жител" във Военните складове ?
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Абе знаеме ги тия мирни жители.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
ЩОМ НЕ СА УБИЛИ 10 000 ЗНАЧИ СА АТАКУВАЛИ НЕЩО ДРУГО - ХА НИ КАЖЕТЕ КАКВО Е ТО!!!...
1
3
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 5 часа
За съжаление реалната бройка на умрелите или избягалите украинци може елементарно да се проследи през Гугъл 2021 население на Украйна 1 януари 42 милиона а население на Украйна 1 януари 2024 19 милиона