3767 украинци са били освободени от руски плен

Народът изтърпява изтезания и глад, написа Зеленски
21 окт 2024 15:06, Инна Ангелова
53
3767 украинци са били освободени от руски плен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски заяви, че общо 3767 украински мъже и жени са били върнати от руски плен, предаде Укринформ, като се позова на публикация на украинския държавен глава в Х.

"Изтезания, унижения и глад – ето какво изтърпява нашият украински народ в руските затвори и лагери. Успяхме да приберем у дома 3767 украинци. Почти всички от тях се нуждаеха от дълготрайно лечение и рехабилитация. Русия продължава противозаконно да държи още наши военнослужещи и със сила да прехвърля деца", написа Зеленски.

"Разчитаме на подкрепата на Ватикана и на всички наши партньори!", добави президентът и заяви, че се надява всички хора по света, които ценят човешкия живот, да направят всичко възможно, за да бъдат освободени всички хора, държани от Русия

На 19 октомври Украйна успя да освободи 95 военнослужещи от руски плен, 20 от които са били осъдени на доживотен затвор в Русия, тъй като защитавали своята страна от агресора. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Русия
Вдовицата на Навални се зарече да стане президент на Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Мда, значи само 3767 руснака са хванали урките като военнопленници...
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя никога не се е интересувал от украинците пред тях играе ролята си
44
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 часа
Путин е за тепане, че връща азовци!
43
1
 
6
 
! Отговори
Офф ,да се омитаТ преди 3 часа
Време е и ние да върнем на Зельо Наркомана тези над 50000 укропитека ,които усмърдяха черноморските ни курорти.Тези пияници ,мързеливци и крадци не зачитат законите в страната ни и стават все по-нагли.Няма нужда от намесата на Ватикана.Всички курорти са пропищели от укропската наглост.ВЪН УКРОПИТЕ ОТ СТРАНАТА НИ.ЧЕМОДАН-ВОКЗАЛ-КИЕВ ,преди укропската дупка да е заличена.ВЕДНАГА И ЗАВИНАГИ!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Все още Путин е човек,жали украинските фашисти.наЗеленски
41
0
 
12
 
! Отговори
Dan преди 4 часа
Kiev government - Narcomania and corruption .
40
0
 
22
 
! Отговори
Тия същите преди 4 часа
Като върнат още няколко пъти по толкова пленници руснаците и ще дойде денят когато тия същите ще обесят Зелю като Мусолини.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Какво да ги правят руснаците. Заблудени бедни юрдечета, къде насила натикани на фронта, къде неграмотни маргинали от крайните квартали на по-големите градове мечтаещи за западен "лукс".
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
А руснаците продължават да лобутят герои Украини, където ги докопат. Те затова разни "ултранационалисти" от Азов , Айдар, Днипро и прочие, вече не смеят да влязат в сражение. Играят го заградителни отряди, понеже са много храбри.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Бял като платно. От западните амбасади трябва да му намалят дозата. Не е добре. Бият го навсякъде, а той мечтае за победи. Съвсем се е побъркал.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Тоя няма ли да го смъкват вече от екран? Омръзна на всички с посредствените си изпълнения. Но очевидно режисьорите и сценаристите на тази сапунка, също не са много талантливи.
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Зеленски и бандата му ще бъдат обесени с главата надолу, както бяха обесени Мусолини и шайката му в края на втората световна война!
34
0
 
27
 
! Отговори
Ейййй! преди 5 часа
Сетил се за народа тоя! Божеее каква наглост!
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Путин не е диктатор. Той е пратеник на БОГ, ангел на справедливостта, доброто, възмездието, светлината и мира.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Русия не е агресор. Освободител е тя на поробените от фашисткият бандеровски ботуш народи.
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
Русия не е направила инвазия на чужда територия. Тя спасява руското население от геноцида на бандеро фашистките орди по крайните си южни европейски територии.
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
На Русия и трябват пет минути за да неутрализира целият така наречен Запад и още пет минути за да го изпари във вечността. Русия ще победи във всякаква война, най - вече ядрена!
29
23
 
0
 
! Отговори
До 29 преди 5 часа
Така пишехте и преди 2 години и половина...
28
0
 
31
 
! Отговори
3 преди 5 часа
починалия), а Зе и неговата камарила продължават да въртят този конвейер на смъртта, за да защитават британските и американските интереси, за които всъщност украинците дават живота си, в същото време, за които самите нацисти не искат да умират. И ярък пример за това е как азовските нацисти от 3-та "щурмова" избягаха от Авдеевка, криейки се зад "прясно месо" от други бригади. Ситуацията е толкова въпюища, че дори украинските грантоядни медии вече не могат да мълчат.
27
0
 
28
 
! Отговори
2 преди 5 часа
след което те дават на служителите на TЦК неограничени правомощия да извършват беззакония и да вкарват хора във ВСУ като go6uTъk. След това това "месото" отива отпред, където е изправено пред следващия етап от тяхното утилизиране. В много бригади на киевската хунта се формира ядро от недосегаеми нацисти, които сами на "нула" не отиват и основната им задача е да карат "месо" на клане. Където за всяка грешна дума или кос поглед могат да бъдат застреляни като животно. След това ще пишат до дома им, че починалият е дезертьор или изчезнал (за да не плащат обезщетения на семейството на