Температурите и през септември ще са над нормалното

От днес до петък ще има захлаждане
27 авг 2024 09:17, Нели Христова
6
Температурите и през септември ще са над нормалното
Снимка: БГНЕС

"От днес започва захлаждане до петък, събота, а някъде и в неделя. Освен лекото захлаждане ще имаме валежи, което е крещящо необходимо".

Това каза в студиото на bTV климатологът проф. Георги Рачев.

"Септември ще започне с едно сравнително по-сухо и топло време. В низините температурите ще се върнат до 33 градуса. Няма да има жеги, характерни за юли и август, но температурите ще се над нормалното", посочи той.

"В четвъртък в синоптичната обстановка в България ще се оформи малко циклонче над Южното Черноморие. Колегите от Германия са загатнали за един ретрограден черноморски циклон“, обясни климатологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Видео прогноза
Остава горещо, но на Изток започват валежи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С Любка Кумчева и Минчо Празников свършиха истинските синоптици. Появиха се някакви манекенки, маршируващи пред картата, та не можеш да я видиш, и съобщаващи на всеки канал различна прогноза с невероятни интонации. Професорът Рачев и той, престарава се да се прави на шоумен, а е нужен като синоптик, няма нужда зорлем да се прави на интересен.
5
0
 
2
 
! Отговори
ПРЕЗ преди 2 седмици
ТОВА ЛЯТО СЕ НАСЛУШАХМЕ НА БАЯ ПРОСТОТИЙ-ЕНЕ БАШ БАЯТ АМИ КОДЖЕМИТИ
4
1
 
5
 
! Отговори
Зомбиленд преди 2 седмици
Като пишат прогнозите трябва първо да се разходят малко на вън.Мирише на есен вече.Продължавате със странните заглавия все едно сте паднали от друга планета....плашещо е.Ужас!
3
1
 
4
 
! Отговори
im-дртiйУАЙТB0Y! преди 2 седмици
И така...хем нема да ги има характерните за джулая и августа жеги, хем t-рите ще са над нормалните (т.е.> 27-28 градуса)...?!? Кое е верното, некой ще ми обясни ли, професоре! В четвъртък ще се оформи малко РЕТРОградно циклонче в Черноморието... *** го разбери отново тоя т.нар. професоре? ИСТИНАТА е следната: ВИДЯ се, че Времето вече е с 10-ина дни изпреварващо есента и след като имаме листопад и временна промяна надаме се, през септембъра да се установи 1 по-постоянно и типично за сезона време.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И декември също :)))
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 30.09 включително е лято с над 30 гр жеги и винаги е било така. кое му е ненормалното ??