Слави Трифонов: Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи

Едновременно ме боли и в същото време съм вбесен, пише той
13 сеп 2024 20:53, Нели Христова
38
Слави Трифонов: Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи
Снимка: БГНЕС

Изразявам искрените си съболезнования към трагедията на близките на загиналите български бойни пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов по повод трагедията със загиналите пилоти при катастрофата на авиобаза "Граф Игнатиево".

"Едновременно ме боли и в същото време съм вбесен. Боли ме, че толкова нелепо загинаха двама българи. Войни. Герои. Вбесен съм, защото бойната ни авиация е на унизително ниско ниво, което довежда до подобни трагедии", пише още Трифонов.

Той изрази респект към загиналите и отвращение към тези, "които с бездействието си създадоха условия, това да се случи".

"Родът на баща ми е от Горна Митрополия. Като малък, в детството ми, много, много пъти съм ходил до Военно-въздушното училище "Георги Бенковски" и съм гледал с възхищение българските пилоти. Това чувство е живо и силно в мен и до днес. Толкова ми е мъчно, че това се случва в България и че млади български мъже загиват напълно безсмислено. Светла им памет", написа Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Политика
Гуцанов: Разпадът на държавността взема вече своите жертви
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 дни
Моето мнение е, че самолетът е бил неизправен. Имало е технически проблеми, дано не се замете всичко под килима! Намерена е черната кутия, да се разследва внимателно. И ако има виновни, да не се крият! Спомням си за самолетна катастрофа, станала, защото техниците забравили да завият винтовете на опашката! И тя се откъснала в полет!
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Просто трябва да се спрат циркаджийските номера, това не е работа на военните пилоти. Има състави с изтребители, които правят ефектни мневри и спокойно може да наемем ако искаме. Да пазим живота на военните пилоти, защото това е скъп и много отговорен труд, от който всички имаме нужда!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нашмърканата славуца се обади да си направи пр с трагедията. Тоя *** като черна станция като ментора си Румбата Радев.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Боли та тебе смотаният ти, инвалиден за.дник!!
28
0
 
10
 
! Отговори
Мария преди 4 дни
Хайдееее и тоя .А бе какво трябва да направиме,че тия нагли типове като тоя,Копейкин .... да разберат,че не ги понасяме ?! Да ги изхвърлиме на 27 от Народното събрание.Оставете душите на тези достойни българи да почиват в мир бе ,вие сте никои
27
2
 
7
 
! Отговори
нямате ли съвест? преди 4 дни
Абсолютно неуместно е комедианти и политици да се изказват непрофесионално за инцидента. Загинали безсмислено? Все едно казваш "защо са летели"? Ако не бяха летели нямаше да се случи. РАБОТАТА НА ПИЛОТИТЕ Е ДА ЛЕТЯТ, А НЕ ДА СТОЯТ НА ЗЕМЯТА. ПЛАЩА ИМ СЕ ДА ЛЕТЯТ,НЕ ТУК НА ЗЕМЯТА ДА ЛЮПЯТ СЕМКИ И ПИЯТ КАФЕТА. Това е за съжаление риска на професията.В авиацията си напълно зависим от машината и хилядите нейни системи и елементи. По National geografic има рубрика: Разследване на самолетни катастрофи
26
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 4 дни
Не ви е срам,всичките яхнахте политически новината.За пари и власт,дори и смъртта използвате и.з...р...оди,мръ....ссссннниии...
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Боли го, защото няма достатъчно ферарита с цвят червен.
24
0
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 4 дни
И къде точно го заболя Дългия ,че да отиде Тошко да цунка болното място .
23
1
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 4 дни
Циркът е понеже сме били двадесет години в нато и аверите,обаче не ни дадоха нищо без пари!Вместо това нарязахме ония ракети,които ни гарантираха някаква сигурност и подарихме на най-неприятните държави де що имаме съветско оръжие!Днес Костадин ви го каза,как ще си пазите държавата,ката в поделенията има един-двама пияни на дежурство,останалите се прибрали вкъщи да спят
22
1
 
9
 
! Отговори
Зет преди 4 дни
Скапана и стара техника, в армията са все на по 50+ години, тук-там някой млад кадър...В цялата държава е ужасно положението, непрекъснато вдигат пенсионната възраст, работи се до смърт...
21
0
 
13
 
! Отговори
Чудничков преди 4 дни
Зомбирания Дълъг маркуч бил бесен ! Ами, разбесней се , бе, ***, разбесней се и направи дарение на България като се скриеш в някоя дупка. И за тоя нехранимайко гласуват някои българи ! Да се чудиш .
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Славуне, сигурно ППДБ пак са виновни, нали?
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всички политици със сълзи на очи захленчиха..Абе тия синковци за в.аст и пари продадоха майка си и баща си,за България до ни говорим,та някакви пилоти ги разтърси.Кучета ньедни...
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Славуца изпълзя от блатото...Живите мъртви...
17
2
 
13
 
! Отговори
Охлюв преди 4 дни
тебе ли те боли?
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Поредните оплювания.В САЩ за 2023г има 14 загинали в катастрофи с военни самолети.Дори там се случват подобни неща.Ама на *** му дай да плюе.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев като циркаджия ли го поканиха да прави пируети с F-16? Какви са тези демонстрации? На кого са нужни тези въздушни шоу програми? Пилотите циркаджии ли станаха?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Радев като циркаджия ли го поканиха да прави питието с F-16? Какви са тези демонстрации? На кого са нужни тези въздушни шоу програми? Пилотите циркаджии ли станаха?
13
1
 
17
 
! Отговори
Шок преди 4 дни
Народът български трепери в шеметно очакване кога Дългия пр.стак ще се изтропа ! Не спим и чакаме ! Шо за дивотии публикувате ? На кого му пука един недодялан селянин какво щяло да го вбеси ???? Трябва да сме бесни , че позволяваме на тоя плешивец да сипе простотиите си свободно !!! Че и го цитират !!!!! Шок !