Юшченко: Ние не сме крадци!

Той нарече обвиненията на Русия "унизителни" и "неприемливи" за Украйна
10 яну 2009 07:00,
155
Юшченко: Ние не сме крадци!
Виктор Юшченко. Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Виктор Юшченко категорично отхвърли обвиненията на Русия, че Украйна е откраднала част от газа, предназначен за Европа.

Президентът нарече тези обвинения "унизителни" за страната му.

„За мен като президент обвиненията, че Украйна краде газ, са неприемливи“, каза Юшченко.

„Украйна не краде газ! Да се обвинява страната ни в това, е унизително“.

И още: „Вярвам, че изявления в този дух няма да бъдат повод за обтягане на нашите приятелски отношения и взаимно доверие (с Русия). Те дискредитират не само Украйна, но и Русия“.

Премиерът Юлия Тимошенко също отрече кражбата на газ, преминаващ през територията на Украйна от Русия към Европа.

„Нито грам“ от руския газ не е бил отклонен, за да бъде използван за домашни нужди, заяви Тимошенко.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Кои са фирмите посредници при доставката на газ за България, къде са позиционирани и какво е дереджето.И защо Р.Овч. не смее да се покаже. Ако разберем и на какви цени посредниците взимат от Газпром и ни продават, ще се доизясни напълно.И ако Р.Овч. е подписал арбитража да е в Москва, съвсем ще е ясна хавата.Лично аз не съм убеден, че Украина краде.Защото има следната логика.Трябва да прави нещо с откраднатата газ.Абе, малко логика приложете.Ех, даси фанатик на нещо си,значи да не мислиш много.Не вярвам на руснаците.По скоро си мисля,че това е война за пазари в стагнация и цени.И елиминиране на конкурент от пазара.По руски образец.Кажи,че сестра му е камила, пък той да доказва,че няма сестра.
113
0
 
0
 
! Отговори
DUM SPIRO SPERO преди 15 години
Слушай Спиро,ти си едностранчив и промит.Не ти Харесва,че Русия заприлича на САЩ,а? Каквото повикало,такова се обадило. Остава само да решат,че украйнците са терористи и да почнот да им пускат бомби.
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
109, това, че причината за неизпълнението е В, си е лично твоя фантазия. В не е запушил тръбите, нито ги е демонтирал. Дори да е имало отклоняване на количества (което тепърва трябва да се докаже), можеше Б да не спира услугата и да причинява виновно щети на потребителите, а да се отнесе към съда и да си оправя отношенията с В. Ако е имало отклонени количества,те са били в такъв размер, че можеха да бъдат компенсирани от резервите на страните-потребителки и никой нямаше и да усети. А след това Русия ако ще да си търси плащанията с танкове. Но не, целта беше да се покаже какви ла.*** могат да нас.ерат, нали? Е, нас.раха ги, но в собствените си ***.
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A защо изобщо пишете глупости, като никой не знае как е формулиран договора. нали червените го засекретиха.
110
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Абе лизачо на американски задни части - всички знаем що за стока си - марш в Америка да продаваш хамбургери, аман от пулитици кат тебе. Ясно е какво сте правили с газа - същия си като Наакашвили - един дол дренки - американски чирози. Ако останеш на власт съвсем родината си ще съсипеш. Скоро украинец ще стане нещо нарицателно като ***.
109
0
 
0
 
! Отговори
Dedo преди 15 години
СТРАНДЖАТА, СПИРО, мисля, че трябва сериозно да се прегледате при специалист! Не го казвам от злоба, а защото явно не съумявате да проумеете следното - България има договор за доставка на газ с Русия, но тъй като България ВСЕ ОЩЕ няма граница с Русия, газта трябва да премине транзитно през Украйна. Обяснявам от правна гледна точка, като за вас двамата и още много знайни и незнайни герои, как стоят нещата икономически /не политически, а само икономически и правно/ - България /А/ има договор с Русия /Б/ за доставка на газ. Русия /Б/ има договор за транзит с Украйна /В/, през чиято територия преминава газта. В момента има неизпълнение на договора между А и Б, но причината за неизпълнението е В /тъй като В не изпълнява коректно задълженията си към Б/, което от своя страна означава, че ако А насочи иск за неизпълнение към Б, Б от своя страна НЕЗАБАВНО има регресен /обратен/ иск към В, която е виновна за неизпълнението на доставката на газ, което от своя страна означава, че А ще започне да съди В, а не Б. И защо ми обяснявате глупости, че ако тръбите на Топлофикация трябвало да минат през някои ваш имот сте нямало да плащате за парно?!?!? Ти получаваш услугата "парно", това че подпомагаш трансфера й до други крайни потребители НЯМА НИЩО ОБЩО в двустранните ти отношения с Топлофикация и ако ти спреш тръбопровода иска на засегнатия краен потребител няма да е към Топлофикация, а към теб, Спиро!!! Помислете малко, преди да пишете глупости!!!
108
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
не разбрах? аз съм виновен, че доставчика е откраднал? идеално, давай ти продавай сега нещо на някой, аз ще съм ти доставчик, и въобще няма да донасям това, което ти продаваш, на твоя клиент.ах, да, и ти е забранено да ползваш друг доставчик освен мен.става ли? щом виновен за недоставянето ще си ти, аз си падам да правим бизнес така.....
107
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
истинската новина е че украинците клекнаха и ще пуснат международни наблюдатели да гледат как върви газта.защото до преди няколко дни украинците казваха, че колкото им дадат руснаците толкова вадят от другата страна.обаче руснаците се оказа че са пуснали швейцарска фирма да мери колко газ влиза в тръбите от руска страна, и братята украинци от страната на молдова, румъния и словакия били пускали доста по малко, бе горе-долу потреблението на две българии си краднели дневнои сега украинците хем са хванати, че крадат и лъжат, хем се държат като победители.....но това как се държат хич не ми пука, мен ми пука да спрат да крадат и да пуснат пак газта в българия. и като руснаците дават 12 милиона кубика за българия в българия да влизат 12 милиона, а не някакви си 1-2-3 милиона и украйна да се кълне че не краде.мен клетвите украински не ме греятнито руските клетви.ама като 15 фирми кажат, че русия пуска 300 милиона, а от страната на украинците излизат 280 милиона - то ясно е че украйна крадне, и не ще да плаща.е няма аз да плащам вместо украйна.
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е сори, ама ти като си ми платил за брашното, си знаел много добре ( и си подписал съгласието си), че ще мине през куриерска фирма, защото иначе няма начин.
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
102, това, че на Украйна ще и увеличат газа не е никаква новина, новината е, че руснаците, които се напъваха, че имат договор до 2011г. за транзит на $1.60 сега са отстъпили и ще коригират цената. И защо? Много им пука за Европа или май нещо са послъгвали досега и не е точно както те представяха нещата? Това си е цялата истина.
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
93. - 12:30 - СТРАНДЖАТАОт: kykyСТРАНДЖАТА, ако аз съм ти продал кило брашно и ти го пратя по , а куриера си отсипе половината и ти донесе само 500 грама вместо изпратения килограм, аз ли съм виновен или куриера?искам простичък отговор, без американски псевдодумички.------------------ Разбира се, че ти си виновен! Ти елементарни неща не загряваш, затова си на тия позиции. Ако аз съм ти дал пари за кило брашно, ако щеш на крака си длъжен да го донесеш, а това, че те е мързяло или за икономия си наел най-евтината и съмнителна куриерска фирма си е твой проблем.
103
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ааа нека не си признава че е крал, ама да подпише за наблюдателите, за да не може повече да краде.и да пускат газта, пък след това ако иска той самия да купува от русия, ако иска да не купува, ама да не крадне платения от нас
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
"Владимир Владимирович взел да дава заден ход... Съгласил се на двойно увеличение на транзитните такси през Украйна " само че това е част от новината ,а другата е че Русия ще увеличи да плаща за транзита но Украйна ще трябва да плаща по пазарни цени на газта а не по 250 долара.Половината истина си е чиста лъжа.
101
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
NE E PUTIN ,KOJTO SPRJA GAZTA ZA BG ,A UKRAJNA . ZASHTO ? ZASHTO NE SPRJA ZA GERMANIJA ILI ZA FRANCIJA ? ZASHTOTO BG E JALKA I BEZPOMOSHTNA I NJAMA SILA ZA NISHTO . AKO UTRE DADAT POLOVINATA BALGARIA NA TURCIJA , BG OTNOVO NJAMA NIKAKAV SHANS DA SE ZASHTITI . TOVA TRJABVA DA TI STANE JASNO ! BALGARIA E EDNO NISHTO , A PAK STE TRAGNALI DA KRITIKUVATE RUSIA , KOJATO SAMA PAZI SVETA OT SVETOVNA DIKTATURA . A GAZTA SI E NEJNA I MOGAT DA JA PRODAVAT NA VSJAKAKVA CENA , KAKVATO KUPOVACHITE JELAJAT DA PLATJAT . MOJESH LI DA SI KUPISH MERCEDES NA CENA , IZBRANA OT TEB ? NA RUSIA I TRJABVAT PARI ZA DA NAPRAVI JIVOTA NA RUSNACITE PO-DOBAR I ZA DA PROIZVEDE OSHTE PO- MOSHTNI RAKETI ZA ZASHTITA NA RUSIA I SVETA OT AROGANTNI AGRESORI . NIKOJ NE MOJE DA JA SPRE ! AKO TI MOJESH , NAPRAVI GO !
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** мръсен
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя дето е разбираемо за всеки на доларова ясла трябва 1. Да си признае че са крали газ.2.Да се извини на света че излъга че не са крали газ. 3. Да върне до грамче открадсения газ И ЧАК ТОГАВА РУСИЕЯ ДА ПУСНЕ ГАЗ ПРЕЗ ТЕЗИ КРАДЦИ. Имам и съвет към Русия веднага да започнат строежи на други газопроводи далеч от укройна. Направят ли ги да спрат за следващите 100 години продажбата на газ на украина . Тогава самия украински народ ще скалпира този демокрт заедно с рода и партията му защото нанася такава вреда на украинците каквато никои не може да им нанесе.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Какво толкова има да влязат международни наблюдатели и да следят колко газ влиза и колко излиза от Украйна.След като не крадат какъв им е проблема.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Що, а ти от кои си? Да не си божият промисъл?
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ех, нещастни въртиопашки, днеска с този, утре с онзи - не от обич, а от мързел - да не работите, а да лапате. Готови сте всичко да подложите само да мързелувате. Ама никой няма да ви дава - ни Русия, ни САЩ, а още по-малко ЕС, дето играе на въже. Всички са се озверили за богатствата на Русия, да могат да ги лапнат и за 50 години (сега ще го направят по-бързо отколкото собствените през 18 и 19 век - няма да остане ни цвете, ни дръвце, ни животинче, ни капка чиста вода, ни глътка въздух от гнусната човешка алчност) да ги оглозгат и после да набедят чужди държави в сто смъртни гряха за да си доставят суровини. А вие лайте, този срещу онзи, някои не толкова невинно - защитават настоящите си интереси. Продължавайте, псувайте се, нагрубявайте се, показвайте си мизерията и недостатъчността, представители на седем милиона мишлета.
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е сигурно сега Унгария започна да съди Украйна, защото са големи унгарците и не са наясно кой е виновен и кого да съдят?