Юшченко: Ние не сме крадци!

Той нарече обвиненията на Русия "унизителни" и "неприемливи" за Украйна
10 яну 2009 07:00,
155
Юшченко: Ние не сме крадци!
Виктор Юшченко. Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Виктор Юшченко категорично отхвърли обвиненията на Русия, че Украйна е откраднала част от газа, предназначен за Европа.

Президентът нарече тези обвинения "унизителни" за страната му.

„За мен като президент обвиненията, че Украйна краде газ, са неприемливи“, каза Юшченко.

„Украйна не краде газ! Да се обвинява страната ни в това, е унизително“.

И още: „Вярвам, че изявления в този дух няма да бъдат повод за обтягане на нашите приятелски отношения и взаимно доверие (с Русия). Те дискредитират не само Украйна, но и Русия“.

Премиерът Юлия Тимошенко също отрече кражбата на газ, преминаващ през територията на Украйна от Русия към Европа.

„Нито грам“ от руския газ не е бил отклонен, за да бъде използван за домашни нужди, заяви Тимошенко.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Русия би започнала и трета война, само и само да не се откъсват една по една страните от бившия СССР...А те не само се откъсват, ами и в НАТО ще влязат.
13
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
НАТО - една проста абривиатура... Там се крие ключът към причината за настоящата газова криза!! Нека не търсим под вола теле, опитвайки се да намерим адекватно "близко" до Българското порочно мислене, че българина все ншкой го *** и краде, и видим по голшмата картина! Русия може и го прави... и не и пука за последствията, защото участва в тази ситуация от позиция на сила... някой тршбва да клекне... познайте кой?... не ние, защото ние ако клекнем още малко ще се топнем в собствените си...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Просташкият ти тон говори най-добре какъв си :)))
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а защо да вярваме на украинците, да не са майка терезате имат изгода да крадат, русия има изгода да продава за паритака става - гледаш кой има изгода и решавашрусия няма изгода да си пази газа и да мре от глад особено при тези ниски цени на нефта, и да бута клиентите си към алтернативиспоред мен ако гледаш отстрани и нямаш супер вътрешна информация-извода е ясенно както се казва ние не трябва да се кълнем и никой не ни бута да вярваме и да вземаме страна
10
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
А БЕ *** ГЛУПАВО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА В ОСНОВАНА НА ВСИЧКО В РУСИЯ КАКТО И В САЩ СЕ РАБОТИ МНОГО СЕ РАБОТИ - ИКОНОМИЧЕСКИЯ ИНТЕРЕС Е НЕЩО МНОГО ВАЖНО ТИ НЕ ГО РАЗБЕРАШ ТОВА ЗАЩОТО СИ ЕДИН *** ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами защото украинците се дърпаха за допускането на наблюдателиот ЕС,както искаше Русия.За това се съмняваме.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИЛИ СТЕ КРАДЦИ ИЛИ СТЕ ЛЪЖЦИ!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В света има два типа страни. Проспериращи, които никога не са били под руско влияние и развиващи се, които са били или още са под московския ботуш. Тия, развиващите се ще се развиват вечно.
6
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Няма ли някой промит мозък най-после да уври???Явно не. Ми ходете всички вкупом в Русия да живеете като толкова ви харесва там! А най-добре се живее в Сибир!Там имат и нефт и газ... Само дето не го ползват и зъзнат малко, ама са свикнали. Водката никога не им е липсвала и с нея се стоплят вътрешно. Нещо повече - водката е национален въпрос на Русия! Според мен трябва да имат министерство на водката.А сега на въпроса - имате ли какво да коментирате по статията след като самата Юлия Тимошенко - най заклетия противник на Виктор Юшченко и про руски настроена, която винаги търси поводи за сближаване с Русия, заявява че нито един грам не е откраднат от Украйна? Аз не се съмнявам в лъжливите обвинения от Москва към Киев. А вие защо се съмнявате???
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички са в далаверата, не бързайте с умозключенията си:) Всички са светци, загрижени за благото на човека:) Както се казва, комунисти, умствено заболяване... За жалост от памтивека е било така - бедните,т.е. нищонезначещите ще го отнасят, ВИНАГИ! Да им покажем колко са зависими от нас! Всички на избори - имаме на разположение половин година, мислете! Само с драсканици тук, заприличваме на ТЯХ, говорещите, но докопали се до властта, направили ни зависими пак от ТЯХ!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Управлението на Украйна много прилича на това у нас-силно корумпирано и лъжливо и това се вижда както в самата страна,така и извън нея.Оранжевата революция облагодетелства само избран кръг от хора а обикновените такива все така мизерстват.
3
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
не сте крадци ......и не продавате оръжие на Грузия с което тя да воюва срещу Русия .......когато ядохте кюфтетата не ревахте а сега ревете , а ?Прибрахте си тлъсти подкупи и "комисионни" от продажба на руско оръжие което беше останало на територията на Украйна след разпада на СССР ,скатахте си паричките в офшорни зони , а сега когато ви изправят до стената - пищите като ощипани.........лицемери нагли!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не сте крадцие значи сте лъжци след като при вас изчезва подавания газ Малко повече доистоинство г-н примиер.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а ние не сме ескимоси