Юшченко: Ние не сме крадци!

Той нарече обвиненията на Русия "унизителни" и "неприемливи" за Украйна
10 яну 2009 07:00,
155
Юшченко: Ние не сме крадци!
Виктор Юшченко. Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Виктор Юшченко категорично отхвърли обвиненията на Русия, че Украйна е откраднала част от газа, предназначен за Европа.

Президентът нарече тези обвинения "унизителни" за страната му.

„За мен като президент обвиненията, че Украйна краде газ, са неприемливи“, каза Юшченко.

„Украйна не краде газ! Да се обвинява страната ни в това, е унизително“.

И още: „Вярвам, че изявления в този дух няма да бъдат повод за обтягане на нашите приятелски отношения и взаимно доверие (с Русия). Те дискредитират не само Украйна, но и Русия“.

Премиерът Юлия Тимошенко също отрече кражбата на газ, преминаващ през територията на Украйна от Русия към Европа.

„Нито грам“ от руския газ не е бил отклонен, за да бъде използван за домашни нужди, заяви Тимошенко.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aman ot ruski *** po bg foromite/Molqvi rusnaci tapi pi6ete no uskite forumi.
33
0
 
0
 
! Отговори
rusofil преди 15 години
a be marshi ako ne e Rusia che mi qdete uq
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украйна ще се примири, че не е под руското крило. Русия не може да се примири, че под крилата и е все по-празно :))
31
0
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
А защо цената на газ към Украйна трябва да е на пазарни цени, това някой може ли да ми го обясни ? Защо очаквате Украйна да купува на цени като Германия, Полша, България и т.н. ? Ей това не ми стана ясно ...==============Аз ще ти обясня като ти дам един пример. Ти съгласен ли си да плащаш повече за парно ако си по-далеч от теца от тези които са по-близко? Или за водата например? И така Украйна трябва да се примири, че вече не е под крилото на Русия и ще си плаща колкото и всички останали. А управляващите им са точно копие на нашите - нагли и безочливи.
30
0
 
1
 
! Отговори
SS20 преди 15 години
ПРАВ Е ТОЗИ *** ЧЕ НЕ СА ОТКРАДНАЛИ ГАЗА ТЕ ПРОСТО СА ГО ПРЕВАТИЗИРАЛИ КАКТО ИВАН КОСТОВ ПРИВАТИЗИРА ИКОНОМИКАТА НА НАШАТА БЪЛГАРИЯ.ЖАЛКО ЧЕ ИМА НЕЩАСТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ КОИТО ОТ ЗЛОБА КЪМ РУСИЯ ВЯРВАТ НА ЮШЧЕНКО И ТИМОШЕНКО.
29
0
 
1
 
! Отговори
лудото куче преди 15 години
този юшченко лъже като *** верицата му .даже и в ЕС разбраха че украинците са крадци а тои пак не та не .крадът и после го препродават.то бива дебелоочие но този пъпчивко се улива.украинците са си просто КРАДЦИ и безсрамници
28
0
 
0
 
! Отговори
yanki преди 15 години
Ющенка отдавна е на доларови ясли и трябва да си заслужи стипендията ! Да му мислят в Западна Украйна !!
27
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"А бе скапани идиотчета, вие незнаете ли че да купуваш газ на 180 долара и да я продаваш на 440долара сега му казват бизнес а не кражба.Едно време беше спекула и вкарваха в затвора ."Ами значи всички търговци са крадци, те купуват на една цена и продават на друга ? :))))) Смешковците се събудиха и започнаха с глупостите.
26
0
 
0
 
! Отговори
Bulgar преди 15 години
А бе скапани идиотчета, вие незнаете ли че да купуваш газ на 180 долара и да я продаваш на 440долара сега му казват бизнес а не кражба.Едно време беше спекула и вкарваха в затвора .
25
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Ние сме си виновни... не Юшченко и Путин...
24
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"стига сте плюли Русияв нея е хляба в нея е и ножакато сме много оторенида си доставяме газ от друго място и на други ценикато отижате на магазина що не споритееди си кое колко пари е ами купуватетова е капитализъм нали за него се бориме"Да си доставяме, ама тия дето сме ги избрали няма да позволят това да се случи. Първанов като види путин и автоматично заема "поза партер". Р. Овч актуализира договори всякакви, нищо че са подписани за още 10 години напред. Като седим на два стола, както виждаш ни *** и от двете места.
23
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Борба за капитализъм, пък се получава монополизъм... формулата на Р. Овч и Ко.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аба баш си покрадват според мен, иначе пияните руснаци нямаше да спират газа
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига сте плюли Русияв нея е хляба в нея е и ножакато сме много оторенида си доставяме газ от друго място и на други ценикато отижате на магазина що не споритееди си кое колко пари е ами купуватетова е капитализъм нали за него се бориме
20
0
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 15 години
Да се е чуло и видяло някой крадец да каже аз съм крадец ?
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то има си хас да си признаят че са крали
18
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Да, това е простата истина, ама другарите предпочитат да си мислят, че това е икономическа криза и украинците били виновни за нещо. Гледам онзи ден, някакви синдикалисти подскачат пред украинското посолство. Тотално неразбиране на ситуацията.
17
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
се установи неотклоняване на газ от Украинска страна, какво ще правим с Газпром и Русия? Пък и е толкова лесно да маркира газ.
16
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Те са свикнали той да е почти без пари и цялата им икономика е настроена на това положение.. Сега след като тръгнаха да влизат в Нато от Русия им го предлагат по пазарни цени -т.е цената му трябва да скочи над 3 пъти. Естествено че ще реват и ще се тръшкат.възможно е да крадат, възможно е и не. "А защо цената на газ към Украйна трябва да е на пазарни цени, това някой може ли да ми го обясни ? Защо очаквате Украйна да купува на цени като Германия, Полша, България и т.н. ? Ей това не ми стана ясно ...
15
0
 
0
 
! Отговори
рамбо преди 15 години
Ами след като казваш че Ю. Тимошенко търсела сближаване с Русия и била проруски настроена, то значи и на теб ти е промит мозъка. Иначе за мен е ясно че руснаците си гонят далаверата. Но и украинците своята - те не могат да съществуват като държава ако плащат по европейски цени за газта. Те са свикнали той да е почти без пари и цялата им икономика е настроена на това положение.. Сега след като тръгнаха да влизат в Нато от Русия им го предлагат по пазарни цени -т.е цената му трябва да скочи над 3 пъти. Естествено че ще реват и ще се тръшкат.възможно е да крадат, възможно е и не. Възможно е и да е вярно това което казва Путин, че го купували по 170 долара а ко продавали на вътрешния си пазар за 300 за да печелят оранжевите другари там. За нас е вяжно че тук винаги почваме да мислим как да спасяваме положението след като то вече е станало