Песнички от нета който си краде...

...с милиони го глобяват от воле!
19 юни 2009 11:27,
76
Песнички от нета който си краде...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

32-годишна жена от американския щат Минесота трябва да плати 1,9 милиона долара за 24 песни, изтеглени нелегално от интернет, след като федерален съд я обяви за виновна, съобщи CNN.  

Глобата за всяка от песните е 80 хиляди долара.

Случаят на Джейми Томас-Расет е първият подобен съдебен казус за нарушаване на авторски права в САЩ.

Адвокатът й Джо Сибли каза, че клиентката му е шокирана, защото цената, която била поставена на песните, била 99 цента. Джейми Томас-Расет смята да обжалва.

Говорителката на Американската асоциация на звукозаписната индустрия Кара Дъкуорт обаче е доволна, че съдът е приел доказателствата и е обявил ответничката за виновна.

"Доволни сме, че съдебните заседатели приемат нещата толкова сериозно, колкото и ние", коментира Кара Дъкуорт.

Това е втори процес срещу Джейми Томас-Расет. През 2007 година съдия нареди повторно разглеждане на делото, след като беше установена грешка във формулировката на съдебните заседатели.

В сравнение с първия процес обезщетението за звукозаписните компании е скочило драстично. Тогава бе постановено обезщетение от 200 хиляди долара.

Джейми Томас-Расет е свалила песни на No Doubt, Linkin Park, Глория Естефан и Шерил Кроу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
NoName преди 15 години
До 49Общопризнатата (не марксиско-ленинска) философия признава принципа, че битието определя съзнанието, а не обратно. В този смисъл твърдението ти е необосновано, защото твърдиш, че съзнанието (манталитета) не зависи от битието (финансовата обезпеченост).
55
0
 
0
 
! Отговори
Пишман програмист преди 15 години
Божее, един по надоло как реве, че им намалели клиентите заради обмена. Стига бе !!! Най бъгавия и скапан софтоер е бг производство. И въобще не съм нихилист, а просто напатил се.
54
0
 
0
 
! Отговори
webadmin преди 15 години
Пълни глупости е тази статия. Някой нещо не е доразбрал. Фактите са съвсем други. Музикалната и филмовата индустррия са изправени пред дилема - или се реформират фундаментално или просто загиват. Естествено, че ще драпат да запазят статуквото, но няма сила която да спре промените в световен мащаб. Сега изпълнители и артисти ще трябва да си поизпотят задниците и да правят концерти, да ухажват феновете си. Иначе ще я карат на лучец.
53
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 15 години
edvali nqkoy bi tragnal da dava pari za ne6to koeto go ima bez pari i v izobile
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
49 прав си да му се не види,амаааа дай да почакаме на българина заплатата да стане 10 бона, пък може и чудо да стане и манталитета да се подобри......Сега сериозно- винаги ще има хора с манталитет и морал и такива без - тарикатлъка го има откакто свят светува.
51
0
 
0
 
! Отговори
Жул преди 15 години
До 49: Съгласен съм, че проблемъ е и в манталитета. Последния дикс който си купих беше албумът на Томата. Интересно колко хора са го дръпнали от нета!?!?
50
0
 
0
 
! Отговори
vio85 преди 15 години
Spored men tezi xora koito sa napravili tezi saitove koito se svaliat mp3 triabva da gi sadiat a ne tezi koito svaliat. Osobenno na tezi saitove koito muzikata se pla6ta koi mislite prebira tezi pari?avtora na pesenta li?da da ama parite gi prebira tozi koito e napravil tozi sait.Ako niama takiva saitove niama nikoi da svalia muzika a 6tiaxa zakonno da si gi kupuvat. Po tazi logika vsi4ki xora po sveta triabva da platiat ne milioni a miliardi ot svalianeto na muzika.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Проблема не е в парите (както някои го описаха),а в манталитета.Българинът ако има 10 бона месечна заплата,пак ще тегли нелегално.Значи стигаме до наказателното право.За да не теглиш нелегално,трябва наказание.Българският народ е доста по-различен от развитите народи (като Японците),които имат чест,морал....Тези неща ги няма тука и само наказанието е решение.
48
0
 
0
 
! Отговори
баба Лена преди 15 години
Аууууу.... бедна жена веднага да се кандидатира за депутат в Българския цирк!!! Отърваваш булка и глобата и панделата! И наръце ще те носят!!! Пък ако се пишеш и *** от раз пъти влизаш в ДПСто и автоматично ставаш минисър я на земеделието и горите или на бетствията и авариите! О не се претиснявай ,че незнаеш български тия същите го владеят точно колкото теб!!! Пък ако не умееш нищо ставаш веднага минитър председател на България!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
46 до19
46
0
 
0
 
! Отговори
the pirate bay преди 15 години
щеси купя софтуер от теб във другия свят................
45
0
 
0
 
! Отговори
много се шашкате преди 15 години
ето ви един сайт български с много музика:http://***.beinsadouno.com/board/index.php?showforum=132а ако е платено, е друго - дори да се иска само 1 ст и не я платиш, преди да теглиш, а направиш шашма, значи си в нарущениеа хората по света, цивилизования, си държат на законите!
44
0
 
0
 
! Отговори
До номер 19 ! преди 15 години
Ти не си добре човече... Ходи се пегледай... И аз работя в същата сфера ама това е простобезумие... Като е нарушила това да и теснат глоба да речеме 3 до 10х ст-ста на нелегалния продукт ДА... Ама за 12 песнички по 99 цента т.е. 12$да те глобят 1,9 милиона - това е ИЗВРАТЕНО ! Само не ми казвай, че ти не си пълен с нелегални mp3-та... замисли се щом заедна песничка глобяшат 150000$ти колколи ще трябва да платиш ? ;)
43
0
 
0
 
! Отговори
впрочем и български преди 15 години
с много хубава музика;)
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не се шашкайте. Никой няма сметка да спира пиратството, та даже и да го ограничава драстично. Ако тръгват да наказват всеки за пиратско сваляне на музика, филми и програми, ми той Итнтернета - просто ша умре, кой ще го ползва? :)
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Да живеят Torrent- тракерите!!! Да живее партията на пиратите!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Не е луд тоя дето яде баницата...
39
0
 
0
 
! Отговори
вие не разбирате ли преди 15 години
че когато са платени, не можеш да изтеглиш, без да си платил? освен ако не направиш нещо хакерско, за което естествено ще те осъдятима си други места, където се тегли, ние си знаемне е само торенти, напълно легални сайтове за обмен на музика (не български, разбира се:)))))
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
В САЩ на власт е адвокатската мафия и затова е пълно с абсурди в решенията. Не е важно какви ще са щетите, а как ще ги представят и как ще ги тълкува съда.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Мда има един сайт собственост на *** /днес.бг/ - горе в менюто ще го намерите на музика - дето също цените на песничките са по 99 стотинки така че внимавайте какво теглите да не ви обуят. От торенти е 100 пъти по-добре да се тегли, че там куче влачи диря нема.