Песнички от нета който си краде...

...с милиони го глобяват от воле!
19 юни 2009 11:27,
76
Песнички от нета който си краде...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

32-годишна жена от американския щат Минесота трябва да плати 1,9 милиона долара за 24 песни, изтеглени нелегално от интернет, след като федерален съд я обяви за виновна, съобщи CNN.  

Глобата за всяка от песните е 80 хиляди долара.

Случаят на Джейми Томас-Расет е първият подобен съдебен казус за нарушаване на авторски права в САЩ.

Адвокатът й Джо Сибли каза, че клиентката му е шокирана, защото цената, която била поставена на песните, била 99 цента. Джейми Томас-Расет смята да обжалва.

Говорителката на Американската асоциация на звукозаписната индустрия Кара Дъкуорт обаче е доволна, че съдът е приел доказателствата и е обявил ответничката за виновна.

"Доволни сме, че съдебните заседатели приемат нещата толкова сериозно, колкото и ние", коментира Кара Дъкуорт.

Това е втори процес срещу Джейми Томас-Расет. През 2007 година съдия нареди повторно разглеждане на делото, след като беше установена грешка във формулировката на съдебните заседатели.

В сравнение с първия процес обезщетението за звукозаписните компании е скочило драстично. Тогава бе постановено обезщетение от 200 хиляди долара.

Джейми Томас-Расет е свалила песни на No Doubt, Linkin Park, Глория Естефан и Шерил Кроу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Yumi преди 15 години
Ами ще плащам ам тия дето крадат фондовете от европа данеби да плащат! Като го има ще се тегли да спрат да ги качват и ще си решат проблема ама не им е изгодно щото корпорациите ще им разкатаят мамата!!!!!!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
НЕКА ДА ПОМИСЛИМ.ХОРАТА СА ПРАВИ ЗА ТОВА,ЧЕ СОФТУЕРА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА.НЕ МОЖЕ ЕДНА КОМПАНИЯ ДА ВЛОЖИ 2-3 ГОДИНИ ТРУД ЗА МУЗИКА/ФИЛМ/ИГРА/ПРОГРАМА И ХОП ПО ТОРЕНТИТЕ.ТОВА,КОЕТО СЕ ПОЛУЧАВА Е,ЧЕ КАЧЕСТВОТО НА СОФТУЕРА НАМАЛЯ.В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НЯМА ХУБАВИ ФИЛМИ,НЯМА ХУБАВИ ИГРИ...ЗА ВСИЧКО ТОВА СА ВИНОВНИ ВСИЧКИ,КОИТО СВАЛЯТ НЕЛЕГАЛЕН СОФТУЕР.ТУКА В БЪЛГАРИЯ Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО,ЗАЩОТО ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ И СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ СА РЕАЛНИ КЛИЕНТИ НА СОФТУЕР.АМИ ТАЗИ АМЕРИКАНКА С 50000 ДОЛАРА ЗАПЛАТА ?
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ако е за лично ползване няма проблем, но имам съмнение, че ги е употребила за озвучаване на определени събития, което е нарушение.
13
0
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
да накажат майкрософт за софтуеъра
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
За такъв избор на музика и е малка глобата :).
11
0
 
0
 
! Отговори
naglaseni преди 15 години
Мозъчни промивки за американците. Нагласени дела (реално нищо няма да плати) с ефект "Ама видиш ли, ако теглиш ще изядеш глоба милиони, по добре си плащай".
10
0
 
0
 
! Отговори
стамат преди 15 години
дано америка която е затънала и във близките двадесет години няма дасе оправи реши проблема браво намериха решение ами да направят като иран и китай да блокират исцяло нета по това ще разберем че америка отива назад а не напред /мизерници/дано си погасът въшния дълг със тази глоба.......
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
то ако беше справедлив процес, трябваше да съдят и накажат и Джон Атанасов, че е измислил PC и така е съучастник да се сваля музикa, също и Майкрософт, че са направили софтуер да се слуша "крадена" музика:D
8
0
 
0
 
! Отговори
Холон преди 15 години
Заради тези изяви на "звукозаписната индустрия" и др. производители на въздух, спрях да им потреблявам продуктите:) Все едно дали ги има свободно и т.н. За какво да плащам на такива псевдо-ограбени, които имат пари да подкупят цял съд и цели правителства. Няма как.. много са ограбени горките.
7
0
 
0
 
! Отговори
razz преди 15 години
Шерил Кроу :))))))))))))))))))))
6
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 15 години
Малееееееейййй колко имам да плащам - няма такава сума. По тази логика по която са сметнали ако ми сметне и на мене става страшно. :))))))А като цяло от Блъгария колко трябва да искат - е това вече е съизмеримо само с космоса :))))))
5
0
 
0
 
! Отговори
Прав си ,1 преди 15 години
Ами да , все едно комшията да ми иска такса затова, че слушам волю или неволю, неговите музикални предпочитания!
4
0
 
0
 
! Отговори
Somethingbad преди 15 години
Mnogo qsno che shte pravqt takiva 'senzacionni' procesi, da posplashat malko horata koito teglqt muzika ot internet da im naleqt malko pari zashtoto pechetarnicite im nemogat da nasmognat..
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ако ги има свободно, никой не може да ти каже нищо! Тая вероятно е направила измама и ги е откраднала.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
*** лайнарите, да накажат този, който ги е качил, а не човека който си ги е дръпнал!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тия не са наред! Щом ги има песните в нета защо наказват хората, които ги теглят?