Северна Корея изстреля още четири ракети

Три от тях са били тип Scud и са изминали 400 км
4 юли 2009 09:48,
60
Северна Корея  изстреля още четири ракети
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е изстреляла четири ракети с малък радиус на действие, съобщи Ройтерс.

Първите три ракети са били тип Scud и са изминали  400 км.

На 2 юли КНДР изстреля други четири ракети с малък радиус.

Информацията за изстрелването бе предшествана от съобщения за предстоящи военни учения в Японско море. Зоната, в която ще се проведат е с размери 450 на 110 км.

На 25 май Северна Корея проведе подземен ядрен опит, след което Съвета за безопасност на ООН пире резолюция за санкци срещу страната.

Осведомителните агенции обръщат внимание на факта, че Пхенян провежда ракетните си изпитания в деня на националния празник на САЩ и в обстановка на международно напрежение, предизвикано от отказа на КНДР да се откаже от ядрената си програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
* преди 15 години
И ние имахме ракети, но ги нарязохме по заповед на САЩ и НАТО - защото съюзника на САЩ - Турция се стряскаше доста от тях.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Севернокорейците обаче много яко дразнят САЩ точно на националния им празник - 4-ти юли - току що по CNN казаха че са изтреляли 7-*** ракета :-)
37
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Абе тия във Владивосток и най вече в Кремъл нормални ли са?...Ни вопъл,ни стон или опит за някакъв протест...,а може би тия зомбитадори са поощрявани и затова си играят с огъня.Знае се откъде идват световните проблеми - затова призовавам за икономическо и търговско ембарго - нека сами да си пият нефта и газада им уври мозъка...
36
0
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ир преди 15 години
Това бяха малките ракети от пионерския кръжок по ракетомоделизъм, почакайте да видите големите !
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
TI OT TAM LI IDVA6 4E ZNAE6 KVI KAMIONI IMAT I KOLKO SA IM PROMITI MOZACITE OTKADE ZNA6 4E SA PO ZLE OT NAS ????????
34
0
 
1
 
! Отговори
varg1 преди 15 години
не само Америка може да правят такива неща
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
защитниците на северна корея и комунизма -защо не отидете там да живеете при тези промити мозъци.Подхождате си по интелект най-вече по простотия.Я хайде марш в северна корея да се повозите на камиони с дървени колелета да копаете с тях под строй и с песен на уста възхваляваща вожда им.А каква простотия и изостаналост е и в китай.Метат улиците с метли от клони с листата.Ако американците не бяха им дали технологии и инвестиции тази *** щеше да направи революция и да се изядат от глад.
32
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 15 години
SPORED MEN SEBERNA KOREQ NE ISKA VOINA S AMERIKANCITE !!!!!!PROSTO ISKA SAMA DA SE UPRAVLQVA I NIKAI DA NE I DARPA KONCITE !!!!!!BG SE E NADUPILA NA AMERIKA I NATO I SME SI SUPERRR HAHAHAHA
31
0
 
1
 
! Отговори
Градушки преди 15 години
Навремето и ние имахме ракети за борба с градушките.Полигоните с ракетите бяха в тясно сътрудничество с НИМХ-БАН.При прогноза за градусни облаци се изстрелваха ракети които разтопяваха леда и правеха облаците дъждовни и безопасни за селскостпанските посеви ако щете за стъклата на колите Ви по улиците. А сега всичко е продадено и унищожено. Да сте забелязали напоследък колко много градушки има и как сме безсилни против тях.
30
0
 
1
 
! Отговори
До Сенката - 27 преди 15 години
Ами слизай в бункера тогава! То като стане ядерна война, няма да има ни китай, ни САЩ! Хлобичамрките и техни путации като теб ще измрат последни, но няма да им с еразмине! Човече, много си болен! Прекалил си с аметките, ама поне не се излгай публично тук, че напоследък цялата нация се тресе от смях покрай политиците ни! такива *** като теб ни идват в повече!
29
0
 
1
 
! Отговори
До 22 преди 15 години
Много си заблуден :((
28
0
 
1
 
! Отговори
Ь преди 15 години
Общество на наркомани, гейове, терористи, простаци, които не могат дори да си управляват страната и са се оставили на Израел да ги управлява..-----------------Хахаха... Козите спират ли да пасат, като им разказваш за световната конспирация?
27
0
 
1
 
! Отговори
Сенката преди 15 години
Идва края на Хамериканската империя !!! ПОВЯРВАЙТЕ МИ КАКТО И НАБЛИЖАВА 3ТА СВЕТОВНА ВОЙНА С КРАЕН ПОБЕДИТЕЛ И НОВ СВЕТОВЕН ЛИДЕР КИТАЙ
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Те поне имат нещо , а ние нашите ракети който ни пазеха от турска инвазия ги нарязахме понеже сме много отворени.Утре като ни подпука турчора ми е интересно с какво ще се защитаваме.
25
0
 
1
 
! Отговори
* преди 15 години
Калифорния фалира (най-богатия щат ли беше това), много американци остават без работа и без жилища, а и в Афганистан нещата не вървят добре за САЩ....
24
0
 
1
 
! Отговори
П преди 15 години
А нещо полезно направили ли са?
23
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 15 години
... и общество, което даде на света Интернет, та да може такива като теб да паразитират по пладне!
22
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 15 години
"..."Или общество, което произвежда една четвърт от БВП в света, общество, което е технологичен лидер през последните най-малко 120-130 години. Общество, което прати човек на Луната (апропо в Северна Корея народонаселението още не знае това). Държава (за САЩ става ) в която емегрира цял свят и от която емигрират малцина? Това ли не е качествено бощество? Тука вече имаме сериозни различия :))))
21
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 15 години
Джабе че ойде, отдавна са във ваканция!:)))))
20
0
 
1
 
! Отговори
П преди 15 години
Ти буташ ли масло или така ми се струва?? Как може да наречеш САЩ качествено общество???? Егати цинизма! Общество на наркомани, гейове, терористи, простаци, които не могат дори да си управляват страната и са се оставили на Израел да ги управлява..