Северна Корея изстреля още четири ракети

Три от тях са били тип Scud и са изминали 400 км
4 юли 2009 09:48,
60
Северна Корея  изстреля още четири ракети
Снимка: БГНЕС

Северна Корея е изстреляла четири ракети с малък радиус на действие, съобщи Ройтерс.

Първите три ракети са били тип Scud и са изминали  400 км.

На 2 юли КНДР изстреля други четири ракети с малък радиус.

Информацията за изстрелването бе предшествана от съобщения за предстоящи военни учения в Японско море. Зоната, в която ще се проведат е с размери 450 на 110 км.

На 25 май Северна Корея проведе подземен ядрен опит, след което Съвета за безопасност на ООН пире резолюция за санкци срещу страната.

Осведомителните агенции обръщат внимание на факта, че Пхенян провежда ракетните си изпитания в деня на националния празник на САЩ и в обстановка на международно напрежение, предизвикано от отказа на КНДР да се откаже от ядрената си програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
една към народното събрание моля
18
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 15 години
Едно е да искаш, друго е да можеш...
17
0
 
1
 
! Отговори
П преди 15 години
Това с "обичам" се получи много добре, аз даже помислих че нарочно така си го написал. И аз искам да им обичам майките на еврейско-американските бандиди!
16
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 15 години
Корейците няман нищо, не само пара. Те нямат и население, което да е способно да работи. Що се отнася до имането или нямането на ЯО. Ми, то и СССР имаше, имаше много повече и много преди КНДР, а сега има само половината и го режат за скрап :) Къде е Украина, къде е Казакстан? ЯО имаше и в ЮАР, но от десетина години е на територията на САЩ... Това е закономерността - качествените общества трябва да налагат световен ред, а не некачествените общества!
15
0
 
1
 
! Отговори
До Пенчо преди 15 години
Парата няма нищо общо , Америка пара си има но нещото което иска, което е повече от парата , това е Власт .Те искат власт световен ред а не пари .За тях парите са най-малкото нещо .
14
0
 
1
 
! Отговори
hata преди 15 години
Браво! Трябва да има баланс на силите! Хубаво е, че все още има страни, които не могат да се купят с пършиви долари!!!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
KOREIZITE AKO REWAT STE ZATRIAT EVREISKA-AMERIKA OT KARTATAKOREIZITE IMAT OSVEN ORAGIE I MNOGOBROINA ARMIAA NADUTITE AMERIKANSKI-FAWKII PLAWAT GARGITETEHNATA ARMIA SE SASTOI OT NEDOKLATENI -MUTANTI ,KOITO SAMO SE REP4AT I VSE BOI IADAT ...
12
0
 
1
 
! Отговори
Пенчо преди 15 години
защото САЩ е инвеститор номер 1. НУМЕРО УНО в Китай... Айде стига сте говорили глупости, ще ви обичам и в специалистите...
11
0
 
1
 
! Отговори
Пенчо преди 15 години
Абе вие всичките където сте писали долу сте много големи специалисти по световната геополотика! Я стига сте говорили глупости бе, на никой не му пука за Северна Корея, нито на руснаците, нито на китайците, защото в Северна Корея ПАРА НЕМА. НЕМА БЕ. Вече на никой не му пука за етноси, идеали и т.н. има само пара. Даже и да се стигне до военен конфликт, никой няма да застане на страната на Северна Корея, просто защото няма да изкяри от тая работа. Китай посмъртно няма да ги подкрепи, защото САЩ е
10
0
 
1
 
! Отговори
www.bgsviat.narod.ru преди 15 години
В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява: Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".
9
0
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 15 години
Всички имат ядрени оръжия , и Русия и Америка , и Германия и кои ли не , само БЪлгария няма щото се клани пред всички най-вече пред Америка.А Америка не напада все още щото има голяма възможност и Русия да се вкл в воината срещу тях.И тогава ще стане 3 та световна че и ядрена.Америка и Русия винаги ще бъдат врагове.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
do 2012 g
7
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 15 години
Просто част от военно-номенклатурния апарат на Северна Корея се чуди как да си вдигне акциза, преди да клекне пред западната цивилизация. След някой и друг месец ще започне да се прави перестройка там, ще смъкнат "онзи с култа", и сина му, и дъщеря му, и леля му... След това ще се правят на демократи, ще искат пари за разоръжаване и конверсия. Ще си направят масова приватизация, а след това ще се чудят кой да пуснат във властта, та да оправи икономиката.
6
0
 
1
 
! Отговори
**** преди 15 години
Ако бяха истреляли американците такава ракета,никой нямаше да го направи на ,но нали е северна корея,дайте сега да се занимава съвета но оон,и да им налага санкции,че нали всяка държава има право да развива воената си отбрана,а има и една стара мъдрос,ако искаш мир се готви за война.
5
0
 
1
 
! Отговори
Do 5 преди 15 години
Кви приятели , кви 5 лева САЩ не напада защото северна корея има ядрено оръжие и ще го използва
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
На американците не им стиска да нападнат Северна Корея, защото граничи с Китай и Русия - а и Китай са големи приятели на севернокорейците.
3
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!! преди 15 години
AMERIKA DA NE SI VRE NOSA NA VSQKADE I NIKOI NQMA DA UMIRA !!!!!MAI PALNQT GA6TITE TOVA NEE IRAK DA IMA IZMISLENI URAJIQ !!!!!
2
0
 
1
 
! Отговори
смяяяях преди 15 години
пффф спокойно няма страшно. северно корейците просто искат да покажат мускули, и да засилят още повече култа към водача си. ако искат и 1000 ракети на ден да изтрелят, все същото ще е . КНДР могат да започнат война със САЩ, но е невъзможно да я водят продължително, а каму ли да я спечелят. властите в Корея са наясно с това. дори те си знаят, 4е нападнат ли САЩ, ще бъдат унищожени и свалени от власт. всичко това е някаква извратена корейска пропаганда за засилване на култа към водача им.
1
0
 
1
 
! Отговори
ULCER преди 15 години
Кога ли ще ни убият всички ...