Най-възрастната майка в света почина

69-годишната испанка Мария роди близнаци през 2006 г.
16 юли 2009 12:00,
54
Най-възрастната майка в света почина
Мария даде живот на двама близнаци. Снимка: Булфото

Испанка, която на 66-годишна възраст през 2006 година стана най-възрастната майка в света, почина от рак, съобщи ВВС, цитирайки нейни близки.

Братът на Мария дел Кармен Бусада де Лара заяви пред вестник Diario de Cadiz, че жената е починала в събота, на 69 години, от рак. Диагнозата й е била поставена малко след като е родила.

През 2007 година жената призна, че когато е постъпила в клиника по изкуствено оплождане в Калифорния, е излъгала лекарите за възрастта си и им казала, че е на 55 години.

Още по темата

В признанието си тя сподели, че няма причини да не доживее възрастта на майка си, която е починала на 101 години, и дори се шегуваше, че може да доживее да види и внуците си.
 
Синовете й – Кристиян и Пау, сега са на само две годинки. Те са родени на 29 декември 2006 година в Барселона.

Тогава майка им бе на точно 66 години и 358 дни – със 130 дни по-възрастна от румънката Адриана Илиеску, родла дъщеря през 2005 година. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Науката ни може да е напреднала, но и съзнанието, етиката и моралът ни трябва да напредват заедно с нея. Да родиш дете на 66 години е пълен егоизъм - искала, родила. Сигурно си е мислела, че науката ще я поддържа жива до 115 години, или още по-зле, дори не се е замислила за това. Една жена трябва да мисли като майка - какъв живот ще даде на тези деца,къде ще е, когато станат на 12 години и прочие. А тази е родила, само за да си начеше крастата.
12
0
 
1
 
! Отговори
до номер 9 (Макавели преди 14 години
Ти говориш глупости защото и моето дете е от ин витро и да чукам на дърво по-здраво от това което е не може да бъде!Толкова съм наясно с много от медицинските факти за които даже не си и сънувал!Рискова бременност има винаги над 35 - 40 години, но затова се правят всякакви скрийнинг програми, амниоцинтеза, генетични тестове. Освен това, познавам един комшия - сириец е, баща му беше на 100 години а той на 35. Мога само да кажа че е мъж и половина, ожени се за българка и сега има и дете!
11
0
 
1
 
! Отговори
монархокомунист преди 14 години
Бе както и да го гледаш,това е едно егоистично решение!Няма начин да не е предупредена от лекари и близки!Ама мерак и било!Е,направи го!И сега какво!?*** плиткоумието и безотговорноста!
10
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 14 години
Абе, хора! Вие какви сте че да съдите жената за нейния си избор-Господ ли, или какво? И откъде накъде решихте , че тази жена не е добра майка?А знаете ли колко жени биха направили всичко възможно да си имат деца, та ако ще да са на 70 години?Каква по-голяма радост от собствено чедо?Я не пишете глупости. Жалко за нея.Децата ще си отраснат.
9
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Бе ти не говори глупости. Процентите детето да има проблеми със здравето и не само са много огромно в сравнение с жена която ражда на 30 примерно и това е медицински факт. Имам толкова много познати тука в Италия които са на 20 години а родителите им са на 60-70 и някои са плешиви и са на 20, други имат брада и са момичета. Да имаш дете на тази възраст е за затвор. Тва не е добре спрямо детето и спрямо нищо. Кво ще си каже детето кат порасне? "Къде е мама?" Аааа да умряла е и аз не я помня....
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В това да дариш живот няма нищо егоистично! Като жена мога да ти кажа, че това е едно чудо. Най-хубавото, което може да се случи на един човек! А ако е знаела, че ще се разболее от рак, едва ли щеше да се реши за ражда. Но жената се е надявала, че ще живее достатъчно дълго. В крайна сметка, никой не знае какво ще му донесе бъдещето. Можеш да си отидеш и на 20, за съжаление. :-( Но можеш и да доживееш до 100. Така, че не я съдете!
7
0
 
1
 
! Отговори
до: номер 5 преди 14 години
Макавели, не говори глупости наизуст без да знаеш нищо! Ти със сигурност си по-голям *** от тях!
6
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 14 години
Не искам да я оправдавам, според мен също е малко егоистично да искаш деца на 66 години. Но наистина, медицината напредва толкова бързо, че това което е възможно днес, само преди няколко години, да не говорим преди десетилетия е било научна фантастика. Освен това - от рак умират и млади хора. Това не е болест на възрастните хора, като Алцхаймер. Тя самата е казала, че майка и е живяла до 101 години.
5
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
А какви уруди ще са тези близнаци не е истина.100% ще имат проблеми със здравето.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не я съдете жената! Не знаем какъв и е бил животът. Може е по-рано да е искала да роди, но да е имала някакъв проблем и едва сега науката да е напреднала достатъчно, че да и позволи да забременее. Да, тъжно е да оставиш две деца сирачета, но животът е непредвидим и млади хора си отиват. Да почива в мир! А за децата й все ще се намир кой да се погрижи. Сигурно имат роднини.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Майката-природа си знае работата. Ако трябваше баби да раждат, всички жени щяха да раждат на 60. Щукнало й на бабичката, че иска да е майка (може да е било и от старческа деменция вече), а сега - децата на 2 годинки са без майка. И ми чудно, каква майка щеше да е на 10-годишни деца примерно, а тя - на 70, със старчески памперс и ***...
2
0
 
1
 
! Отговори
гниди преди 14 години
И пак е по-добре отколкото раждащите на поразия *** ,дето не само че ги раждат още като им дойде първия мензис , ами и ги зарязват по домовете .Поне верно сираци да ги оставяха , а не само да ги цвъкат.
1
0
 
1
 
! Отговори
el dorado преди 14 години
абе как може да има такива изкуфели жени?да вземе да роди на дърти годиниче децата и по-рано да останат сирациразбирам желанието за деца на хоратаи аз имам децаобаче тва е прекалено