Най-възрастната майка в света почина

69-годишната испанка Мария роди близнаци през 2006 г.
16 юли 2009 12:00,
54
Най-възрастната майка в света почина
Мария даде живот на двама близнаци. Снимка: Булфото

Испанка, която на 66-годишна възраст през 2006 година стана най-възрастната майка в света, почина от рак, съобщи ВВС, цитирайки нейни близки.

Братът на Мария дел Кармен Бусада де Лара заяви пред вестник Diario de Cadiz, че жената е починала в събота, на 69 години, от рак. Диагнозата й е била поставена малко след като е родила.

През 2007 година жената призна, че когато е постъпила в клиника по изкуствено оплождане в Калифорния, е излъгала лекарите за възрастта си и им казала, че е на 55 години.

Още по темата

В признанието си тя сподели, че няма причини да не доживее възрастта на майка си, която е починала на 101 години, и дори се шегуваше, че може да доживее да види и внуците си.
 
Синовете й – Кристиян и Пау, сега са на само две годинки. Те са родени на 29 декември 2006 година в Барселона.

Тогава майка им бе на точно 66 години и 358 дни – със 130 дни по-възрастна от румънката Адриана Илиеску, родла дъщеря през 2005 година. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимна преди 14 години
Вие гледайте с си , злобари. Никой не знае какви изненади му готви съдбата.
32
0
 
1
 
! Отговори
до: номер 26 преди 14 години
Абсолютно вярно! Съгласен на 100%.Затова Макавели може да се успокои - децата са си съвсем нормални и няма да има момичета с бради и т.н. както твърди че е виждал!
31
0
 
1
 
! Отговори
:-(((( преди 14 години
Макавели, моите роднински пътечки не са селски *** да акаш на тях. Жените ще си раждат на колкото си искат. Ако искат и на 100 ще родят. Пълно е с жени между 20 и 35, които не могат да имат деца. Масово е вече. Така че си съобразявай приказките, а остави всеки да си взема решението за отрочетата сам. Тези деца все някой ще ги отгледа. Има ги. Ще ги отгледат.
30
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Знам, това ми е ясно. Не е лесно да отгледаш дете, но тука става за 70 годишна жена, не за 40. Разбирам 40 годишна двойка да имат дете на тази възраст, все пак винаги има проблеми, били те финансови и други, но не разбирам как една 70 годишна може да си помисли за дете. За мен това е само егоистична прищявка, щото ако е мислела за детето си едвали е щяла да го направи.
29
0
 
1
 
! Отговори
ив преди 14 години
Е, толкова простотии,изречени на куп не се срещат често! Какъв "егоизъм" е да родиш деца и всичко да дадеш за тях.Имам три,вече големи деца и го казвам,защото съм го преживял. Децата отнемат почти цялото ти време и сили. Да имаш деца,означава да ДАВАШ,не да вземаш.
28
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Абе хора кво значение има това? Не е ли най-важното как ще живее детето и как ще се чувства само на тоя свят, щот пенсионерксата му майка искала детенце да има преди ***, па после как ще живее детето кво е нея тя нали ше пука.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Долното се отнасяше до номер 24.
26
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 14 години
Макавели, поздравявам те за решението да си имаш дете до 30 години.Но не искам да съм лош пророк като теб, и дано да успееш, защото много двойки се оказват стерилни и дълги години се борят с този проблем. Затова има и по-възрастни родители. Както и такива, които искат първо да изградят сигурна кариера и да имат средства, за да могат да издържат семейство. Такива са поне последните тенденции на индустриалното общество.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си, а и една подробност. Жената е родила с ДОНОРСКИ яйцеклетки. С други думи няма риск децата да са с генетични проблеми, защото яйцеклетките са взети от млада и здрава жена.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От къде я взехте цялата тази злоба? Вместо да пожелаете на дечицата да са живи и здрави и да си намерят дом и хора, които да се грижат за тях вие само плюете.
23
0
 
1
 
! Отговори
до номер 22 преди 14 години
Значи, да бъдем по-конкретни. Има един показател с който всички специалисти в областта се съобразяват на първо място. Става за така наречения яйчников резерв. Това е броят качествени яйцеклетки, годни да бъдат оплодени, от които да се развият здрави и жизнени ембриони. С течение на годините тези яйцеклетки намаляват, тоест - яйцеклетките като брой са много, но остаряват и стават негодни. Ако има годни яйцеклетки - една жена може да роди и на 50 години, но може и на 30 да не може.
22
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Да ти акам на пътечките. Кви са тия пътечки да родиш на 70? Трябва да е луд човека който оправдават подобни неща. Да родиш на 70 и гейска двойка да осинови дете е най-ужасното нещо което може да преживее едно дете според мен.
21
0
 
1
 
! Отговори
жоро преди 14 години
до ном 10Никой не оспорва правото на един човек да има деца. Въпроса е в рисковете които крие една бременност в такъв късен етап от възрастта, рискове, както за плода така и за майката, само 2 мин ми бяха неоходими да се поровя в гугъл и да видя намеря това инфо например"рискът от аборт при жени на 25-29 години е 10% то същият при жени на 40-44 години е 34%"
20
0
 
1
 
! Отговори
:-)))) преди 14 години
Макавели, аз съм прабаба на 58 г. жена. Такива са понякога роднинските пътечки.
19
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Бе говорете глупости колкото си искате, правете деца на 80 кат искате. Аз преди да съм на 30 искам да имам дете или поне ще се опитам.
18
0
 
1
 
! Отговори
klarita преди 14 години
Аз мисля, че природата /или Господ, ако искате/ си е казала думата по най- категоричен начин- на определена възраст детеродната функция секва и точка. Оттам нататък всеки трябва да си носи отговорността, която не приключва със смъртта на индивида. За подобни случаи емоцията не е добър съветник, независимо от това, какви са рисковете и дали има риск.
17
0
 
1
 
! Отговори
до: 14 преди 14 години
Съгласен съм, че жената не е могла да преодолее някои егоистични подбуди да има дете на всяка цена. От друга страна обаче ние нямаме право да я съдим.Това, че децата няма да са нормални обаче е пълна глупост. Доколкото знам са си съвсем нормални и се развиват добре. Ще бъде лошо обаче за тях, ако не си намерят семейство. За това спор няма.
16
0
 
1
 
! Отговори
:-))))) преди 14 години
Макавели - ДНК Оракул.
15
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Някой от вас осъзнава ли че детето на 10 годишна възраст примерно, ще е само на тоя свят? Какви роднини ще са му останали, кажете ми? Тва добре ли е? Нормално ли е според вас? Отговорете си на тия и и после ми говорете че нямало нищо лошо тая пенсия глупава да ражда на 70. Да ви имам в защитниците на живота.
14
0
 
1
 
! Отговори
Макавели преди 14 години
Говорете квото искате, за мен тва е лудост и не е добре спрямо детето. Познавал си ти там някъв на 100, моля ти се. Представи си детето в училище.... кой ще ходи като родители? Братовчедите, то горкото родителите няма да помни, да не говорим за други роднини, баба, дядо и т.н. Тва е лудост на квито и да ми се правите сега и квито и фрази да ми вадите от филми.