Белгия забрани бурките

Amnesty International осъди решението на европейската държава
30 апр 2010 01:21,
100
Белгия забрани бурките
Снимка: БГНЕС

Белгия стана първата държава в Европа, която забрани носенето на бурка или никаб на обществени места.

Белгийският парламент гласува за забрана на носенето на облекла, които скриват лицето и/или не позволяват притежателят им да бъде идентифициран.

Със 134 гласа на депутати Долната камара на федералния парламент одобри забраната, съобщава ВВС.

Гласуването премина без нито един глас против и при двама въздържали се.

Забраната ще бъде наложена по улици, обществени градини, спортни площадки или сгради, “предназначени за обществени цели или за предоставяне на услуги“.

Хората, които игнорират новия закон, рискуват глоба от 15-25 евро или арест до 7 дни.

Amnesty International осъди решението на белгийския парламент.

Според правозащитната организация това решение създава “опасен прецедент“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Щом в има страни в които една жена не може да излезе с къса пола, значи може да има и такива в които е забранено да се е увила в черен чаршаф !
55
2
 
18
 
! Отговори
Браво! преди 14 години
Само така!По-добре късно, отколкото никога! Вече има прецедент. Сега само гледайте: следват Холандия, Франция, Германия и т.н. Европа ще защити християнските си ценности. Да заповядат мюсюлманите като гости, да остават, но само ако спазват НАШИТЕ ЗАКОНИ! Повече не трябва да се търпи нахалството им. Въпросът не е само в бурките, поведението им е нагло. Хайде у дома!
54
8
 
8
 
! Отговори
burkata преди 14 години
axaxaxa teq s 4ernite dre6ki sa kato nqkakvi pingvini, tapi i prosti do nqma i kade!! V Balgaria turcute ne hodqt taka we, a tam qvno se opitvat da demonstrirat ne6to tapanari takiva!
53
2
 
13
 
! Отговори
бихед преди 14 години
Браво! Право на всяка държава е да определя нормите по които следва да живееш там. Нека видим в страни в които бурките са задължителни какво ще се случи на човек носещ кръст било то кръстче или ланец със половин кило златен кръст ... ще ти се търколи главата отма...
52
1
 
21
 
! Отговори
След Дъжд Качулка преди 14 години
Сетиха се, ама е късно. Брюксел е пълен с араби. Тежките престъпления са в пъти повече от София и са дело почти само на араби и други емигранти. Сега най-много да започнат вълнения и простотии. Да са мислили когато са им давали паспортите !
51
1
 
21
 
! Отговори
съм за гъмза преди 14 години
И кое му е опасното на този "опасен прецедент",ако смея да се обадя!?Че хората не желаят да променят начина си на живот ли?И кой им иска мнението на тези от Амнести?Това е вътрешен проблем и ще си го решават както си искат!На който не му отърва-знае пътя,нали!?
50
10
 
2
 
! Отговори
a преди 14 години
mnogo ste prosti koi v BG hodi taka ???
49
0
 
30
 
! Отговори
PACO преди 14 години
Това трябва да е задължително за целия ЕС , не само за отделни страни.Иначе нашите еничари в парламента няма да го направят никога.
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво, само така! И в останалите страни трябва да го наложат това, на който не му харесва, да си ходи ...
47
2
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
а в страните от голфа може ли жена да се разхожда с мини жуп или в пакистан египит,,,може ли държавна делегация в която участват и жени последните да се разхождат както си искат или трябва да се съобразяват с тамошните обичаи,,,толерантност но с реципрочност....надявам се това да стани факт и в други страни от ЕС и САЩ
46
1
 
27
 
! Отговори
кравар преди 14 години
това че са се научили да спят на чаршафи е похвално но нямаше ли кой да им каже че не е необходимо цял ден да ходиш с него.....в цивилизования свят слагат дрехи.
45
11
 
5
 
! Отговори
jasemi преди 14 години
Стига сте говорили без да мислите бе ! Кой в България ходи с бурка ?Какво общо имат партиите и лидерите им с тази статия?
44
0
 
29
 
! Отговори
БРАВО преди 14 години
БРАВО!!!!!!ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ПОСЛЕДВАТ ПРИМЕРА ИМ.НИЕ СИ ИМАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ И ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ.КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА СЕ ВЪРНАТ В РОДНИТЕ СИ АРАБСКИ ДЪРЖАВИ , А КАТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В ЕРОПА ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НАШИЯ БИТ И КУЛТУРА
43
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е Белгия не е "толерантна". Там новини на турски няма. Нямат си и турска партия.Просто имат различни ценности от мохамеданите. И го показват. Кой ще ги осъди? За какво? Нали всеки има право на убеждения. Държавата е Белгия. Народа е белгийски. На който не му харесва вън.
42
12
 
8
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 14 години
НЕ, ние няма да го приемем !!!Мутрата Бойко Борисов е от ГЕРБавата мафия, която слуша комистисти и агенти. Затова - нищо за бурките и по-лошо за хората.... Дерзайте !!!!
41
1
 
19
 
! Отговори
333333 преди 14 години
Браво!Това е държава!Никой не е канил тия *** в Европа.Или ще се съобразяват с нравите и законите,или да се връщат от там дето са дошли-да скачат по дърветата.ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ-ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ***.
40
0
 
22
 
! Отговори
666 преди 14 години
Нека всички бели цивилизовани страни последват примера им и ние също да го приемем тук.
39
0
 
26
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
БРАВО. Като гражданин на тази страна и аз искам такъв закон в БЪЛГАРИЯ.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега феслаците ще нададат вой с интерес очаквам развитието
37
0
 
25
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Това трябва да се забрани в целия евро съюз от Брюксел, защото тук ако чакаме на Българските политици няма да се промени нищо!!!!