Бащата: Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива

Цяла Норвегия почете паметта на загиналите при двата атентата
Обновена: 25 юли 2011 21:48 | 25 юли 2011 21:48, Елка Василева
34
Бащата: Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива
Снимка: Reuters

Андерс трябваше да се самоубие, а не да убива други хора, заяви неговият баща Йенс Брейвик в интервю за норвежката телевизия Те Фе 2, предаде Франс прес.

Йенс Брейвик, който е бивш дипломат, живее в село Курнанел във Франция и твърди, че от десетина години не се е виждал със сина си. Къщата му се охранява от френската жандармерия.

Андерс Брейвик, който бе обвинен в извършването на два терористични акта с общо 76 загинали, ще бъде подложен на психиатрична експертиза, съобщи ДПА. По-рано днес съдът постанови Брейвик да остане в предварителния арест при пълна изолация още осем седмици.

Още по темата

По-рано днес цяла Норвегия почете паметта на загиналите при двата атентата в петък. Такситата, влаковете и общественият транспорт замряха точно по обед. Прекъсната бе работата в предприятията и фирмите и занятията в училищата и университетите. Търговията на борсите в Осло и Стокхолм също бе спряна точно на обяд местно време за една минута.

Тази вечер в района на пристанището на Осло отново се събраха хиляди хора, много от които носеха в ръце червени рози, съобщи Франс прес. Улиците около пристанището бяха затворени за движение. Траурни "маршове на цветята" бяха организирани тази вечер и в много други градове на страната.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
7 преди 12 години
Любимото ви занимание, да коментирате без да знаете :)))) Човекът се е разделил с майка му още когато се е родил, кога е гледал и хранил, и възпитавал. Четете и осмисляйте прочетеното.
9
7
 
3
 
! Отговори
независим преди 12 години
"Крушата не пада по-далече от дървото"бащата да не се оправдава,той го е възпитавал,той го е хранил !И накрая се видя каква змия е носил в пазвата си !
8
12
 
6
 
! Отговори
Баща преди 12 години
Прав е баща му !
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мир на праха на жертвите. Какви училища работят в Норвегия през Юли ?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ БАЩА ДАЛИ ЧУВСТВА КЪДЕ Е НЕГОВАТА СОБСТВЕНА ВИНА СЛЕД КАТО КАЗВА, ЧЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ СЕ Е ВИЖДАЛ СЪС СИНА СИ? МОЖЕ БИ ГО Е ИЗОСТАВИЛ, ЗА ДА СИ ГРАДИ ЛИЧНОТО ЩАСТИЕ ДРУГАДЕ, А НЕ ПРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ! НЕ ОПРАВДАВАМ УБИЕЦА И ДАНО СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО! ЖАЛКО ЗА УБИТИТЕ И БОГ ДА ГИ ПРОСТИ!
5
11
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
а ти бе приятел,,,,,,,ЗАЩО си избягал в франция а не си го предал на полициятамммАААА,,,да беще го оби,,а сега ти как ще йивееш?????ще му изкопуваш вината докато си жив??????????????????
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EI NOVINITE BG IZOSTAVATE W HASKOWO SE USETI ZAMETRESENIE ZA MALKO DA PADNA OT DIVANA
3
10
 
10
 
! Отговори
Скандално! преди 12 години
Защо и от кого крият Андерс Брейвик??Даже Гьоринг по време на Нюрнбергския процес е бил редовно посещаван от семейството си,пушел е скъпи пури и е четял пресата!!!!Защо Брейвик е изолиран сега??От кого го крият и защо?Какъв е проблема родната му майка да го посети??Нали така може да се развълнува и да издаде съучастниците си,защо тогава го изолират??Мислете,мислете...!!!
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един баща пожелава смъртта на сина си ...вместо смърт на другите...За да си го помисли, значи за него той е отдавна мъртъв...
1
4
 
25
 
! Отговори
Ш.М преди 12 години
Мръсен психопат !!!Дори скинарите са отказали да го приемат в редовете си !!! *** ,долна твар ,която струва десетки млади животи ! Линч за него !Мир на душите на загиналите !!!Моите съболезнования към семействата за трагичната загуба !