Брайвик кътал втора мощна бомба

Тя била готова за употреба и с тегло над един тон
Обновена: 17 авг 2011 23:49 | 17 авг 2011 23:09,
47
Брайвик кътал втора мощна бомба
Снимка: Reuters

Андерш Брайвик, който уби 77 души при две нападения в Норвегия на 22 юли, е бил подготвил и втора бомба, с тегло над един тон, по-голяма от тази, която избухна при сградата на норвежкото правителство в Осло, предаде Франс прес.

Според норвежката телевизия НРК, която цитира анонимни военни източници, бомбата била намерена във фермата, която Брайвик наел на около 140 км северно от Осло.

Още по темата

Бомбата била с тегло между един тон и тон и половина и била готова за употреба.

За сравнение бомбата, която избухна в Осло, бе с тегло около 950 кг. При този атентат загинаха осем души. В другото
нападение на остров Ютьоя Брайвик застреля 69 души.

Според полицията 32-годишният екстремист признал по време на разпитите, че бил набелязал и други мишени, без обаче да потвърди медийните информации, че сред тези мишени са били кралският дворец и седалището на управляващата партия.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: бомбаАндерш Брайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз нещо...не проумявам- как сам човек пренася бомби тежащи тонове?!!!
25
4
 
20
 
! Отговори
Учен преди 12 години
Мангустофилията и либерастията са лечими!!Брейвик го доказа!!
24
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Вчера прочетох една новина пенсионерка от Луковит сготви котката на съседите !Възмути ме не това ,че е сготвила котката а ,че съседите са озлобени към бедните си съседи пенсионери. Няма вече човещина човек за човека е звяр.Защо са допуснали да се стигне до там не са ли могли да им дадат нещо за ядене !!!
23
1
 
10
 
! Отговори
Bai-Hui преди 12 години
Пичове кажете кво друсате че май е яко :D
22
9
 
21
 
! Отговори
Томас преди 12 години
16Хубаво е да знаеш, че новия световен ред ще причини много зло, ще се появи антихрист, който ще се обяви за бог и ще иска да го почитат като бог. Но тоя нов световен ред ще трае кратко - 42 месеца, после ще дойде Христос и ще убие антихриста и целия им нов световен ред ще изчезне.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20-ти, не 18-ти. Грешка.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
18-ти, ок има елити ( то винаги и е имало, но ти явно мислиш че го иам само сега..). Ти анархист ли си ? Какъв си ? Какво предлагаш ? За какво се бориш ? Какви са ти вижданията за бъдещето или просто си открил Америка в 21 век ?! Просто ми е интересно след акто всички са прости а ти просветлен, какво предлагаш ? Аха, нищо. Ти само ни махаш пържолите от очите..
19
7
 
11
 
! Отговори
18 преди 12 години
ти си роб бе момче, и скоро ще си роб на Световния елит..ти не си в ред ! Мислиш само за ДС кой комунист кой не .. нямаш си и на предсвата как стоят нещата в света няма ДС няма комунисти Гербери а у .. има Световен елит който ти определя съдбата бе куха лейкаа Неграмотеннн един от всички в БГ си ти
18
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше в Америка , някой веднага щеше да го застреля , ама така е като в Европа се стремят населението да няма оръжия :)
17
8
 
6
 
! Отговори
gft преди 12 години
@16ти май нещо си влезнал във фаза.колкото до тоя, Брайвик , тотална откачалка.
16
8
 
4
 
! Отговори
16 преди 12 години
то че ще стане е повече от ясно, вече има ЕС има п.е. Евро, Има Азиатски Съюз, има Африкански съюз, скоро ще има Северно Американски Съюз между, Америка- Канада и Мексико, Американската валута ще се замени от Амери и ще го ползват трите тържави, после ще дойде ден всички тези ще се слеят в ЕДНО прав си да няма... злобните Българчета които не фигурират в Света да разберат за какво става въпрос. Азис Бойко Чалга Мутри Пикня *** това е държавата ама са големи Патриоти мама..ви..
15
25
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
ей насаждаш религиозна омраза в сайта, повярвай ми твоя господ ще те прибере по рано отколкото си мислиш злобните хора се махат от този свят по рано защото не заслужават да живеят с злобно завистливо мислене, да живее МАСОНСТВОТО НЕКА ДА СМЕ С БАРКОДОВЕ АЗ ЛИЧНО СЪМ "ЗА" ЗАРАДИ ТАКИВА *** БЕДНИ ГЛАДНИ ЖАЛКИ ХОРА.. НЕКА ДА ИМА НОВ СВЕТОВЕН РЕД ДА НЯМА РАЗДЕЛЕНИЕ МЕЖДУ РЕЛИГИИТЕ МЕЖДУ НАЦИИТЕ ДА ИМА ЕДНА ПАРИЧНА ВАЛУТА ДА ИМА ЕДИН СВЕТОВЕН ЕЗИК , ЕДИН СВЕТОВЕН СЪД !
14
9
 
36
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Да я беше пратил у нас в някоя махла,джамия или чалга клуб
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"седалището на управляващата партия" - защо използвате евфемизми? Кажете си го "дупето на социалистите" :)
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко е *** и ненормален тоя Брейвик.Не постигна нищо за своята тъй наречена кауза.Просто изби някакви нещастни хора който нямаха късмета да са там.
11
2
 
6
 
! Отговори
7 преди 12 години
Той си е точно жив, не е медиен образ, но, че има много гнило има :)) по въпроса за бомбата, горкия явно не е ползвал интернет, щеше да открие че има места където се обсъждат и се дават рецептите как да се приготвят много и различни взривни вещества :)) и отделно има американски книги как да си изработиш в домашната работилница автомат, пистолет :)))
10
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
То и теориите за конспирацията вече идват тривиални. И параноясването не е лошо да се избягва, освен "най - мразим да мислим", че не само второто е смешно.
9
8
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Не аз, а ти имаш нужда от помощ! Със сигурност не си чувал, че Брайвик дори не е истинска личност! Каквото ти кажат медиите- приемаш го за истина. Нали и ти, като всички прости същества си на принципа - "най-мразим да мислим!"!
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
5Имаш проблеми с психиката!Потърси лекарска помощза да не четем и за теб как си се нанизал с 200км/часчелно в някой автобус!Търси помощ ***!ВЕДНАГА
7
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълен психопат и социопат, но какво значение има. На него не му пука грам, сигурно и да започнат да го измъчват пак няма да му мигне окото. А колко семейства е почернил е другата страна на тази "ситуация".А тези, които го "подкрепят" и му се радват са бавноразвиващи се комплексари и п.тьовци, на които би им се искало и те да си проявят психическите отклонения (които се дължат на това, че са ги смилали от бой като деца) по подобен начин, но им стиска само да пишат коментари по форумите.