Брайвик кътал втора мощна бомба

Тя била готова за употреба и с тегло над един тон
Обновена: 17 авг 2011 23:49 | 17 авг 2011 23:09,
47
Брайвик кътал втора мощна бомба
Снимка: Reuters

Андерш Брайвик, който уби 77 души при две нападения в Норвегия на 22 юли, е бил подготвил и втора бомба, с тегло над един тон, по-голяма от тази, която избухна при сградата на норвежкото правителство в Осло, предаде Франс прес.

Според норвежката телевизия НРК, която цитира анонимни военни източници, бомбата била намерена във фермата, която Брайвик наел на около 140 км северно от Осло.

Още по темата

Бомбата била с тегло между един тон и тон и половина и била готова за употреба.

За сравнение бомбата, която избухна в Осло, бе с тегло около 950 кг. При този атентат загинаха осем души. В другото
нападение на остров Ютьоя Брайвик застреля 69 души.

Според полицията 32-годишният екстремист признал по време на разпитите, че бил набелязал и други мишени, без обаче да потвърди медийните информации, че сред тези мишени са били кралският дворец и седалището на управляващата партия.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: бомбаАндерш Брайвик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сеа 950 кг и около тон е едно и също нещо... Не съ опитвайте да внасяте напрежение и драматизъм ... А анонимните източници ги знаем - обикновенно тва са измислици лъжи и манипулации ... Да не намерите некоя атомна бомба да е напраил след месец - два ?
5
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам нищо против някой да застреля дивите *** и простаци, които ни тровят живота, с които не можеш да се разбереш човешки. Такива хора са нашите работодатели, които си карат мерцедеса и си ходят на почивка, а ти бавят 4 заплати, и които платеният отпуск ти го дават като неплатен. Нямам нищо против някой да изпозастреля колегите интриганти или пък съседите, които са бетер *** и с които не можеш да се разбереш. С лош човек можеш да се разбереш, но с *** НЕ! А когато е лош и ***, тогава съвсем не можеш! В случая Брайвик е лош, но не ***. Не одобрявам ни най-малко деянието му, напротив, осъждам го и дано никога не излезе от затвора! Но нека и не загърбим посланието му. Той с този атентат показа, че обществото ни е болно. Най-малкото показа, че закона е толкова глупав, че за такова тежко престъпление може да бъде осъден само на най-много 21 години! Такъв е законът в Норвегия. Само следващият такъв, а най-вероятно докато свят светува ще има още много такива, дано стреля там където трябва, а не по невинни млади хора! Чудовищно е деянието му, но показа много пропуски с това!
4
20
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Що псувате Брейвик не мога да разбера- човека не иска в родината си ислямски *** *** и комунисти. Също като 90% от българите.
3
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да беше отишъл на някое безлюдно място,да си завре в дивия,и да дръпне шнура *** и *** долен ***!
2
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Момчето е сбъркало адреса,ако беше я задействал в българския парламент,щяха да паметник да му вдигнат признателните българи.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На някой пука ли му изобщо какво става в този свят?