Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми

"Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират
Обновена: 19 сеп 2011 14:58 | 19 сеп 2011 11:10, Елка Василева
180
Полицията в Брюксел прочисти жп гара от роми
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Полицията в Брюксел предприе днес на разсъмване акция за разчистване на Северната гара, където са се намирали 72-ма роми от Балканите, съобщават местните медии.

Според информациите имигрантите са били предварително предупредени от властите, че трябва да напуснат района и не са оказали съпротива, заради което няма задържани.

Очаква се общината да им предостави изоставен имот, където те да могат да се настанят, без да пречат на останалите граждани.

В публикация по този повод на сайта на вестник "Либр Белжик" се отбелязва, че това етническо малцинство никъде не е желано, макар неговите представители да са граждани на Европейския съюз. Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят.

В публикацията се посочва също, че най-вероятната причина ромите да се запътят към градове като Брюксел е появата на все повече националистически и крайно десни партии в техните страни, където се сформират милиции за разправа с тях. Като част от спиралата на проблема се отбелязва, че като граждани на ЕС тези имигранти нямат право на статут на търсещи убежище в Белгия.

Според изданието в Европа ромите са подложени на сегрегация, дискриминация и принудителна стерилизация.

По темата за етническите малцинства в Белгия тази сутрин вестник "Соар" публикува данните от докторантурата на Лейла ал Бахири от социологическия център към Брюкселския свободен университет. В труда си тя посочва, че част от младите мюсюлмани в кралството се радикализират.

Бахири е работила дълго в Брюксел за целите на изследването си, в което отбелязва, че радикализацията се наблюдава от няколко години и не се дължи на родителите на тези младежи или на организации, контролирани от техните родни страни.

Според нея основната причина е появата на много активни проповедници, свързани основно с „Мюсюлмански братя“ или с неосалафитите, вдъхновени от саудитския уахабизъм. Лейла ал Бахири отбелязва, че чрез религията тези младежи търсят и откриват по нов начин своето достойнство, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ромиБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо Българската полиция не разчисти страната от "тези хора, които не искат да се интегрират" и не ги прати някъде в централна Африка например?
18
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с кастрацията ми хареса.Хората интелигентно контролират нежеланият прираст на населението си.
17
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят."е тия откриха топлата вода... смешници, сега трябва и от Хелзинки да разчистят някой коптор да им дойде акъла
16
0
 
37
 
! Отговори
онзи преди 12 години
"Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират- Тия откриха топлата вода.
15
0
 
36
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Зимайте си ги те са си ваши ... навремето хитлер ги напъди тука на балканите - сега си ги вземайте и си ги интегрирайте. Да ви видим как ще ги интегрирате. България, а и не само тя ги интегрира от 80 години насам и не успява. сега е ваш ред.
14
0
 
44
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
Браво, бе, Европа. Браво, бе, Брюксел. Май взе да ви се изяснява картинката с ромите и тяхната интеграция. Май почвате постепенно да разбирате, че това животно нема интеграция в нормалното общество.
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох,Брюксел ох кеф,всичкото *** натаааааам!
12
0
 
56
 
! Отговори
Tina преди 12 години
"Тези хора не полагат усилия да се интегрират"О, Боже Господи!!! 20 год. какво ви повтаряме, заблудени хора със симптоми на толерастия?!Албанският реотан загрява по-бързо!
11
0
 
48
 
! Отговори
мен преди 12 години
Най-накрая някой журналист да се светне, че т.нар роми или на български казано *** не искат да се интегрират, да се образоват и работят! Дано сега поне спрат да им отпускат помощи. Мисля, че можем да спретнем един резерват за *** - да си правят свинщината там. Има един филм мисля че се казваше "Сектор 19" - може от него да взаимстваме :)
10
0
 
37
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Ха добър ден
9
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може ли такъв расизъм... тц,тц... Моля Хелзинския комитет да ревне веднага, това на нищо не прилича... горките сицилианци, те само са искали да си наберат малко желязо...
8
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хах "...това етническо малцинство никъде не е желано, макар неговите представители да са граждани на Европейския съюз. Изданието коментира, че тези хора не правят никакви усилия да се интегрират, образоват и работят."Ейй тия сега откриха Америка! Нищо сега нагледно ще ни покажат как да ги интегрираме.
7
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е Уорлик да заплаши Белгия с война до последна капка кръв Къде е Хелзинския комитет да почват да врякат Къде е Хюман раис уоч да почват и те Къде са защитниците на правата на птичките и пчеличките ,не може да ги махат ,роам има право да иска всичко и да не дава нищо на никого ,интеграция е *** дума за тях
6
1
 
43
 
! Отговори
Отоман преди 12 години
хахаххаа вижте какво пише горе :) Либр Белжик": Тези хора не полагат усилия да се интегрират!хаххахаха Ей защо в *** го няма това нещо?Пустиняци всички - направо са за контейнера ! Вземете пример от Белгия
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо нашите путк... (политици ) не действат ,както и в Европа.Щом в европа ги гонят ,значи и ние може .
4
0
 
40
 
! Отговори
ck преди 12 години
А добро утро :)
3
1
 
62
 
! Отговори
Сигаанин преди 12 години
Помоооооощ, БХК, помагайте, гадните брюкселски расисти ни дискриминират и гонят.
2
0
 
67
 
! Отговори
fck преди 12 години
Да викнем Белгийците да позачистят и централна гара? Евала на хората..
1
0
 
71
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Полицията в Брюксел е една правилна полиция.