Отделна ромска държава! Това иска словашки националист

Те така и не успели да се интегрират в нито една друга страна
Обновена: 20 сеп 2011 15:01 | 20 сеп 2011 15:00, Елка Василева
509
Отделна ромска държава! Това иска словашки националист
Бистрани, Словакия. Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Словашкият националист Ян Слота предложи да бъде създадена отделна държава за ромите.

Главният аргумент на политика е фактът, че ромите така и не са успели да се интегрират в нито една друга страна, животът им на отделна територия ще е много по-добър от сегашния, тъй като те много добре се разбирали помежду си, което не можело да се каже за отношенията им с другите народи, пише RuNEWS.cz.

Мнението си Ян Слота огласи на сайта на опозиционната Словашка национална партия, чийто председател е той. Интервю с него ще бъде публикувано в октомврийския брой на списание „Плейбой“.

Проромски активисти се опасяват, че изказванията на Ян Слота могат да предизвикат вълнения в Словакия.

Според анализаторите националистът става все по-рязък в изказванията си по ромския проблем и това може да провокира екстремистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
390
2
 
1
 
! Отговори
До РОМ-лянина преди 12 години
НаЗ, демек ВаЗ, ще станете определяща прослойка, тогава и само тогава, когато започнете да се трудите и от този труд се формира принадена стойност, по- голяма от издръжката ви! И понеже знам, че на ВаЗ ви е трудно да разберете какво казвам, ще го кажа на сръбски: Мало радимо, више смрадимо! Е, те това сте Вие ***, смрадливи мързеливи и паразитиращи ***!
389
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам какво трябва да се направи...но са си проблем и то голям
388
12
 
1
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
какво сте повече от наз та да се махаме махаите се вия на северния полюс.
387
6
 
10
 
! Отговори
ЛУДИЯ преди 12 години
АБЕ ВЪОБЩЕ НЕ РАЗБИРАМ ,ЗАЩО ИЗОБЩО ИМ ВИКАТЕ РОМИ КАТО ТЕ СА ЖИВИ *** И МАНГИЛИ.ТЯХ ТРЯБВА ДА ГИ ИЗГОНИМ ОТ ДЪРЖАВАТА ИЛИ ДА НАМЕРИМ НАЧИН ДА ГИ ИЗБИЕМ ТАЙНИЧКО С НЯКАКВИ ВИРУСИ.ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРЕВЪЗПИТАТ И ОБРАЗОВАТ.ИЗЛИШНО ХАБЕНЕ НА ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА Т.Е. НА НАШИТЕ ПАРИ.
386
9
 
0
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
МЕЧТИИИИИ и само тя ви остава заштото много скоро ше сте зависими от наз хаха
385
1
 
3
 
! Отговори
До 385 преди 12 години
Алоооооооо а за холокоста на 80 000 000 милиона руснаци 1,5 милиона арменци къде пише за 200 000 и нагоре българи избити от слугинажа на холокостниците ай сектир освен *** има още една мила нацийка дето сички и пречат най убууу ги заселят в израел да си се оправят и без това манталитета им е еднакъв женят се 1 ви братовчеди лъжат се алчни и лакоми са и не се къпят
384
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
aide v india ili na juznia polius.
383
3
 
12
 
! Отговори
ЛУДИЯ преди 12 години
СЪГЛАСЕН СЪМ.ПРЕДЛАГАМ АУШВИЦ ЗА ТЕРИТОРИЯ.ДА ГИ ЗАТВОРИМ ТАМ И ДА ГИ ИЗТРЕПЕМ ВСИЧКИТЕ *** МИРИЗЛИВИ,КРАДЛИВИ,ЛЪЖЛИВИ ,УРОДЛИВИ И ГНУСНИ ***.
382
4
 
2
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
МНого се се размечта ли хахаха СМЕШНИЦИ
381
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите тук вече съм сигурен, че ще бъда свидетел на нов Холокост. Готови сме, светът е в рецесия, расизмът набира сила, обикновените хора са отчаяни, ценностите са девалвирали, арабските държави са слаби, Европа и Америка се тресат от криза.. Отговаряме на условията. Кой е виновен да се стигне до тук? ***, черните или тези с белите якички от "срещите на върха"? Жалко за хората, все циклим едно и също и все ни минават с един и същи номер, че "виновен е еди кой си", ние не.
380
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да стане това. Коя страна ще се лиши от толкова много територия? Ами, те са номадски народ. Не ги гледайте, че живеят в къщи. Тях ги влече катунът. Обаче за кончетата трябва много земя за паша.
379
0
 
27
 
! Отговори
sd преди 12 години
Тумор самостоятелно не може да живее!
378
0
 
15
 
! Отговори
до 371 преди 12 години
Тия, които сега у нас се смятат да "турци", са българи, приели исляма. Не е мястото под тая статия да коментираме това, но примери колкото искаш. Но дори и да ги приемем за турци, ти чул ли си през турско, българин да се ожени за туркиня и да я заведе в дома на баща си. Абсурд. Турци са се женили за българки, но тези жени автоматично са били изключвани от българската общност. А за т.н. "изнасилвания" е смешно да се говори. Населението през тия векове е имало завиден морал. Насилвания е имало по време на война, но дали от турци, дали от други.... По времето на кърджалиите също, но те май повечето били българи, помаци /пак българи/ и еничари /повечето пак българи/.
377
0
 
10
 
! Отговори
poohy преди 12 години
Крайно време е и те милите, както всички останали народи, да си имат своя собствена държава. Стига вече са били "дискриминирано малцинство" тук и там по целия свят. Да си изградят страна, където ще са мнозинство, в която ще РАБОТЯТ и УЧАТ за собственото си благо.
376
1
 
12
 
! Отговори
Lavro преди 12 години
Бате, ако си направим само *** държава, от кого ще крадем бе??? А помощи откъде? Тоз Слота голям дискриминатор бе...
375
1
 
18
 
! Отговори
........... преди 12 години
Не е ***,просто му е писнало от ***,това е!
374
17
 
1
 
! Отговори
kabuli преди 12 години
Националистите от рода на гореизказалия се *** Ян Слота и комунистите, от рода на нашите либерални демократи, си приличат като две капки вода, защото са близнаците на една майка, направени от двама бащи - Сталин и Хитлер, като са им пляскали въодушевено Мао и Пол Пот.
373
1
 
7
 
! Отговори
до 371 преди 12 години
абе момче, спри да пиеш бе!1) Да си чувал за "турски етнос"? От край време турците са смесица от тотално различни племена, обединява ги само силната ръка която ги бие и контролира - то тях с добро не можеш контрлира.2) Да си чувал да има екстрасенси или извисени личности в Турция - аз поне не съм...3) Да си чувал за американската нация? Да си чувал че те са доста различни по произход?
372
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само си представете какво ще представлява една държава някаде отделена и вътре събрани всички *** от цял свят!Не ми се мисли каква изродщина ще е!
371
0
 
5
 
! Отговори
до 371 преди 12 години
Никога и никъде по света не е имало чиста генетична раса. Как ще говориш за генотип, като нямаш еталон? Дори при затворени островни системи има примеси от "преди това". Затова тези генетични изследвания в този вид са чиста глупост, харчене на грешни пари, но пък може да обосноват какви ли не претенции и мераци. Така че - у лево!!!