Путин ще спечели убедително президентските избори

Това сочи последното голямо проучване преди вота в Русия
Обновена: 24 фев 2012 14:47 | 24 фев 2012 11:00, Елка Василева
222
Путин ще спечели убедително президентските избори
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руският премиер Владимир Путин ще спечели убедително с близо две трети от гласовете предстоящите на 4 март президентски избори, показва последното голямо проучване на общественото мнение в страната преди вота, предаде Ройтерс.

Според анкетата, проведена от центъра "Левада" – най-големия независим социологически институт в Русия - Путин ще бъде избран за президент още на първия тур с 63-66 процента и така ще избегне унизителен балотаж за очакваното си завръщане в Кремъл за шест години. Останалите кандидати ще останат далеч назад.

Още по темата

Владимир Путин се надява да удържи убедителна победа на президентските избори в Русия още на първия тур, за да обуздае набиращото сила протестно движение в градските среди, което го определя като авторитарен лидер, управляващ посредством една корумпирана и строго контролирана политическа система, отбелязва Ройтерс.

През 2000 г. Путин спечели президентските избори с 53 процента, а през 2004 г. - със 71 процента. На последните президентски избори през 2008 г. със 70 процента победи Дмитрий Медведев, когото той лансира, тъй като по конституция няма право на повече от два поредни мандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
Аз пък не мога да разбера що за шизофреничен мазохизъм е това, хем да симпатизираш на руснаците, хем да възхваляваш управници като Сталин и Путин :)))Сталин дори не е руснак, а руският му е бил отвратителен
90
2
 
5
 
! Отговори
от 110 - Стан преди 12 години
После същото, но за 10 млн. трупа. И къде са тези гробове? Все някакви следи ще има, нали? И все още говорим за 10 млн., а не за 60 млн. руснаци, които би трябвало да са избити предимно преди войната, сиреч, 1926 - 1941 г. Резонно е да допуснем, че това са предимно мъже в активна възраст, които заплашват режима. Ами после войници откъде?Изобщо тази партенка за сталинския геноцид е същата, като 6-те милиона евреи в концлагерите. Къде са тези 6 млн. трупа, трябва да са в някакви общи гробове!
89
3
 
3
 
! Отговори
за 109 преди 12 години
Руснацит еот Петър Първи са добри само в едно - да избиват собствения си народ/народи окупирани от тях....няма как да фалшифицирате историята си. Само Галадомора остави 3 милиона украйнци да умрат от глад......
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичове, къде е принцесата, нина,ленка или както се казва чистачката на руското посолство...скучно е без нея тук :)
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наш Бойко е досущ като Путин :)))На Путин се американците му виновни, а на наш Бойко - Станишев и Костов :)
86
2
 
2
 
! Отговори
Стан преди 12 години
Четох наскоро разсъжденията на един учен, който се опитваше да води дискусия с читателите, като ги караше да си представят сталинските кланета на 60 млн. руснаци. Започваше с това, да си представим накуп труповете на един стадион хора, напр. 100 хил. човека. Как са умъртвени, как са събрани на едно място, как са "обработени" - напр. погребани ли са, или унищожени по друг начин. Ако са погребани, колко голям е трапът, кой го е копал, въобще цялата процедура. После за един милион човека.
85
4
 
2
 
! Отговори
до 104 преди 12 години
Това в интернет ли го прочете или в клозета???Я *** попитай там какво мислят за Сталин и СССР,*** неграмотна!Когато върнеш самочувствието на един народ и направиш държавата велика-цената е без значение!Ако беше чел не надписите в клозета и вестниците,преди да се забършеш,щеше да знаеш!Но това не е азис иостаналата *** "творенията",протоплазмо!!!
84
1
 
1
 
! Отговори
за 101 преди 12 години
Владееше , затова сега никой не ще да ги чуе.........правиш ли разликата? Разликата между комунисти и нацисти ,че първите се концентрираха върху избиването на собствените си народи..... А се смея на *** дето си мислят, че русията може да е пример или фактор в кактото и да било :)
83
1
 
2
 
! Отговори
777 преди 12 години
Браво Володя. Защо и ние си нямаме един като те.
82
1
 
2
 
! Отговори
до цъки преди 12 години
Това в колзета ли го прочете докато "мислите" ти цопваха,клозетни анализаторе???
81
3
 
4
 
! Отговори
за 103 преди 12 години
Сталин изби повече руснаци от Хитлер, включително цвета на нацията им....толкова ли мразиш руснаците?!
80
2
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Полуграмотна протоплазмо,сталин е велик в очите и паметта на руснаците защото възроди империята и я направи пак световна сила!Велик е като държавник,чалгаджийски продукт нап обмяната!Както и Борис Първи е велик,а е унищожил 52 болярски рода!Плюскането,размножаването и вонята са типични прояви на протоплазмата като тебе/протоплазмата не е телевизор,да знаеш!!!/.Край на предаването,протоплазмо!Марш обратно в клозета,откъдето си изпълзял!И пуснете водата,че вони от този мислител и подобните му!!
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а ти ближи черни американски
78
2
 
5
 
! Отговори
Цъки преди 12 години
98-ми, на тласъци се лее интелект от поста ти - акаш, или се празниш? Ако акаш, редичко ще да е... хахаха!По времето на комунизма освен запазените и доста разширени граници на Руската империя, Съветската империя владееше половината от Европа, 2/3 от Азия, и имаше силно влияние в Близкия изток, Африка и Лат. Америка. Оттеглянето на комунистите от управлението на системата даде възможност на всеки да си хване пътя без насилие и кръвопролитие, за разлика от разпадането на колониалната система.
77
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото по-дълго проблемите на най-голямата империя се решават силово от бившия силовак толкова по-унищожително ще е сгромолясването и.
76
1
 
2
 
! Отговори
за 96 преди 12 години
Проста пръчко, ако видиш картата на царска Русия и днес ще видиш че кумуните успяха да я смалят на половина.....толкова от некадърници, били те и кагебе
75
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички големи империи се разпадат от вътре, това ще се случи и с Руската империя, а с малоумното си управление Путин само ще ускори процеса
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демек разпада на Русия се отлага за поне още 6 години. Ей пустата му мечка цял век вече толкова старателни планове как да я повалят а тя все оцелява. Пробваха с Ленин и Троцки да разрушат империята - пръкна се Сталин и още по-големият им кошмар - СССР, пробваха с Хитлер - загубиха половин Европа и Азия, пробваха с Горбачов и Елцин - далеч по-успешно но се появи Путин и пак обърка финала. С Немцов и ко явно няма да стане заатова пробвайте с 3-та световна и гледайте какво ще се пръкне след нея
73
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В кагебейската *** е нормално едно ченге да спечели.......в крайна сметка демокрацията е върховенство на мнозинството и тъпанарите са много повече от умните образовани люде.Съчувствам на нормалните руснаци
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Путин ще гласуват дори и в космоса.