"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...

Средствата няма да отидат за "Козлодуй", обяви Сергей Кириенко
Обновена: 21 юни 2012 15:20 | 21 юни 2012 13:35,
379
"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...
Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
21
 
! Отговори
Тока преди 12 години
Ще се строи първата в света централа с изгаряне на тикви и добавка амфетамини, която ще дава супер евтин ток, по хамериканска технология. Бат Бойко ще я открие до 3 месеца
34
4
 
4
 
! Отговори
да, бе да преди 12 години
Щото далаверата на руснаците беше Белене, а НАШАТА далавера е Козлодуй!
33
13
 
22
 
! Отговори
Хашек преди 12 години
Кога ги пуснат да правят централа в Чехия или Словакия, да дойдат да ми се поФалят ...........
32
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Як руски рекет... Дръж се Бойко и не оствяй да ни го набутат!
31
7
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 12 години
до 25 - за тебе е разруха, ама за нас си е идеално!
30
12
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
Спекулация! Росатом никога не е излагала черно на бяло, че е готова да инвестира в АЕЦ Белене! Кириенко го каза след като решението за прекратяване на проекта беше взето с цел да дискредитира България. Стратегическите инвеститори бяха 2, като и 2-та се отказаха от проекта, защото е икономически необоснован. Още повече, че няма гаранция, че произвежданото електричество ще е евтино, защото цената се изчилсява на базата на вложенито инвестиции, а не на технологията...
29
10
 
20
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Е що така бееее....те поне се усетиха че докато Бочко вършее тука...нема нужда да си закопат парите у ГЕРБерската бездънна яма от обещания! Браво на Руските братя!!!
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си държат инвестициите и милиардите, нищо не ни трябва една фабрика за свещи със подръчни материали, събирайте восък и конци пчели има в гората ако не я осекат.
27
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 12 години
14 - боко не се е прецакал, прецака ни нас.Има късмет, че не сме нормален народ, а стадо - отдавна да му бяхме набили кратуната на кол иначе.
26
5
 
1
 
! Отговори
o преди 12 години
Да може и в китай,но не могат да влагат парити си в Германия симен ,в Япония тошиба,в франция Америка ,ние да почакаме тях,другото е да караме жигула
25
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Белене имало пари, а за Козлодуй нямало! Айде стига с този рекет! Явно толко сладка сделка са си договорили руснаците за Белене, че са готови дори да рекетират за да не я изпуснат!
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не и с парите от неустойките на "богатите" българи да строят централите в Унагрия , Чехия???С наши пари от неустойки по договори, подписани от некадърни и корумпирани министри строим по цял свят, само при нас е разруха.
23
1
 
11
 
! Отговори
23 цента преди 12 години
тока в Германия е 23 цента, 10 пъти повече, а заплатите им 20 пъти по-високи
22
1
 
18
 
! Отговори
Нека! преди 12 години
Браво, другари форумци! Гледам, че одобрявате монополите! Нека ви тогава!
21
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няколко неща :1. В русия ВСИчКО се решава от Путин, ако Путин не каже - няма да дишат ... така, че които и руски чиновник да говори, все едно говори Путин;2. Най-голямата мечта и ЦЕЛ за Путин е да възстанови бившия СССР и дори бившия СИВ, тоест всички държави и всички хора в тези държави да питат НЕГО дали да дишат или не, ... а ако някои го критикува - в затвора или ... по-лошо ...3. Много им се иска на милите и ние да сме в тази група;
20
6
 
14
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Абе голям __)__ вкараха на Гроба. Браво на Руснаци.
19
2
 
8
 
! Отговори
SKORO NQMA MIR DA IM преди 12 години
I SKORO NQMA MIR DA IMA 6TOTO BABA MI TRUDNO 6TE ISKARA I TAQ ZIMA I SI4KI SE 4UPQT OT TUKA I TARSQT NASLUKA DOBRE DO6AL V SOFIA DE JANEIRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
23
 
14
 
! Отговори
Комсомолец преди 12 години
До 10: "АЕЦ Белене ще има, другари!"...но в музея на социалистическото изкуство !
17
9
 
33
 
! Отговори
Кво ви пука преди 12 години
имаме Маги-***, цели 50 км
16
4
 
33
 
! Отговори
т преди 12 години
Нормално. Ние им плюем в лицата, те да инвестират тук - няма да стане. Ако нашите фурнаджийски лопати още от самото начало бяха против АЕЦ Белене отношенията с Русия нямаше да са чак толкова кафяви. Ама на "Ще строиме", после "Няма да строиме" няма какво друго да му се каже освен - "п*оститутска работа". Нашите политици могат да бъдат доволни - с такава международна политика скоро ще сме по-назад и от Борунди.