"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...

Средствата няма да отидат за "Козлодуй", обяви Сергей Кириенко
Обновена: 21 юни 2012 15:20 | 21 юни 2012 13:35,
379
"Росатом" влага парите за АЕЦ "Белене" в Чехия, Унгария...
Кириенко готви нови инвестиции. Снимка: Reuters

Руската държавна компания "Росатом" е готова да вложи средствата, които бяха освободени от инвестиции в строителството на българската АЕЦ "Белене" в изграждане на атомни централи в Чехия, Великобритания и други страни, заяви ръководителят на компанията Сергей Кириенко, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

"Росатом" е била готова да финансира "Белене" и с над 50% и тези средства няма да отидатза "Козлодуй", подчерта Кириенко.

Ръководителят на руския концерн отбеляза, че руската страна "трябва да балансира всичко - дали е възможно парите да бъдат използвани в Чехия или все пак да бъдат насочени към "Козлодуй".

"Има и други варианти", допълни той, посочвайки Словакия, Унгария и Великобритания, които също планират да построят атомни централи.

На 2 юли изтича срокът за подаване на заявки за устие в търга за чешката АЕЦ "Темелин", уточни Кириенко, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОБРА НОВИНА.ВСИЧКО РУСКО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ.СТИГА НИ 70 ГОДИНИ РУСКА ОКУПАЦИЯ И КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО.
254
5
 
9
 
! Отговори
хехе преди 12 години
то май само тиквестите ги е страх от русти пари...руснаците влагат пари по цял свят,ама тиквите и кратуните----си сакат на бостаня плашилото...
253
3
 
7
 
! Отговори
до гербаджийчетата преди 12 години
м да,хората имат правителства,строят си АЕЦ-да сведения на 276,в Канада 80 процента от тока е от АЕЦ,а Сащ и Англия си имат достатъчно елцентрали,и затова не строят-Румънците направиха две,турците ще правят още 3,ама пък затова ний си имаме ТИКВА!!!И тиквопоклонници мнооого...ЗЕЛЕНИ ДАЖЕ,и поизгнили ама ТИКВИ!!
252
7
 
4
 
! Отговори
ЕНЕРГЕТИК преди 12 години
НЕКА НИ Е. ЯДОСАХМЕ ГОЛЯМАТА МЕЧКА. ЕМ ИСКАМЕ БЕЛЕНЕ - ЕМ НЕ ГО ИСКАМЕ. ИСКАМЕ ИНВЕСТИТОР - ПРЕДЛАГАТ НИ ПАРИ - Е ДА АМА ДА НЕ Е РУСКИ, ЕВТИНА ЦЕНТРАЛА - ДВАТА РЕАКТОРА ЗА 6,3 МЛР. ЕВРО - В ТУРЦИЯ - 4 РЕАКТОРА ЗА 20 МЛР.ЕВРО !!!! - НЕ СКЪПО НИ Е !СЛЕД 20 ГОДИНИ КОГАТО ВСИЧКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ЩЕ СА НА ТОК ЩЕ Я ТЪРСИМЕ БЕЛЕНЕ!!!
251
5
 
8
 
! Отговори
Лара преди 12 години
А, да не би да ни спаси това, че няма да построим наш АЕЦ, след като тези на комшиите от горе и от долу са в нашите дворове! Ако се случи нещо с техните централи и ние си отиваме! Ама затова замисляте ли се? само плюете по Белене и това е!
250
11
 
3
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Реалността е че "протестите" срещу шистовия газ са страх на руските *** от намаляването на влиянието на русия тук. така е и с белене, изобщо не им пука кай ще връща и дали има някаква рентабилност проекта, единственото важно е че е руски. Ето това е идиотизъм в неограничени размери и антибългарско поведение.
249
4
 
14
 
! Отговори
ЕкоТок от Тикви преди 12 години
Тиквите от ГЕРБ въртят генератори с ***
248
14
 
2
 
! Отговори
petter.bojinov преди 12 години
Направо си представям британците с каква жажда бакат руските АЕЦ на тяхна територия.Е Чехия и Унгария нямят бивши комунисти, които седят с гръб приведени и широко отворени бузи пред русняците и затова тези страни могат да усвоят нормално руски инвестиции. В България това няма как да стане - станишовите наследници могат да провалят дири и малко по-сериозни преговори. Да сте чули за протести против шистовия газ в друга държава освен България.
247
3
 
1
 
! Отговори
hes преди 12 години
Не е ли време цялото човечество да погледне реалностите в очите. Това за което нееднократно предупреждавах може и да се случи - а именно терористичен акт с непредвидими последствия срещу АЕЦ. ДНЕС Е НАМЕРЕНО ВЗРИВНО ВЕЩЕСТВО ДО ШВЕДСКАТА АЕЦ Vattenfall , която има 4 реактора и дава половината от ел-енергията на Швеция. Мерките за сигурност на всички шведски АЕЦ са засилени!
246
7
 
1
 
! Отговори
обективен преди 12 години
елементарната аритметика сочи, че ЗА СЕГА никакви реактори не са необходими на Бг., разширяване на Козлодуй принципно "ДА", но след години. При тази топяща се КОНСУМАЦИЯ в страната за какви реактори става дума?
245
1
 
10
 
! Отговори
Клара преди 12 години
Уж, управниците отказаха АЕЦ Белене, защото нямало да има пазар за тока, а изведнъж решиха, че ще правят седми реактор!? Хоп, и пазарът изкочи!
244
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който е недоволен да ходи на къра да протестира
243
1
 
7
 
! Отговори
Кайо преди 12 години
до 252:Искаш да кажеш, че седми блок на АЕЦ "Козлодуй" ще ни излезе по-евтино, при положение, че ще префасонират готовия реактор от Белене, това означава пари, при положение че документално ще ни отнеме 7-8 години, докато започне стреожа в Козлодуй, това означава загуби на пари и после твърдиш, че е по-изгодно? Не знам за изпитите ти по висшите математики, но наблегни на елементарната аритметика
242
10
 
2
 
! Отговори
обективен преди 12 години
до 259иронията е, че и ГЕРБ да не беше на власт южен поток и белене нямаше да станат реалност, защото руските "инвестиции" са 1000 % кьорфишек. Има изход разбира се, Бг. тегли 25 милиарда лева КРЕДИТ (5 милиарда за инфраструктура около белене) дава ги на "братушките"- крадушки, след което 20 години я позват ***, давайки ЕВТИН ток на сръбските си протежета, а за българите КАКВО??? Ами за нас остава УДОВОЛСТВИЕТО че сме спонсорирали руската политика на Балканите, че ще върнеме 30 тина мили
241
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажете една държава в света която строи АЕЦ с чужда технология за да изнася електроенергия?Износът на електроенергия е скъп и нерентабилен - може да дадем пример за уговорките на Гоце да изнася продукцията на АЕЦ Белене за Сирия.
240
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С една дума, БЕЛЕНЕ НЯМА ДА ИМА !
239
10
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
От три години Борисов рита *** по кокалчететата с футболните си бутонки...
238
0
 
8
 
! Отговори
pimpalicious преди 12 години
До 253, Ти сериозно ли ме питаш? Нали една от целите на АЕЦ Белене е точно това: да изнасяме ток за други държави. Да си оправим салдото, да направим пачката, да вдигнем стандарта на хората и да не се налага да плащаме скъп ток. Толкова е елементарно.
237
0
 
7
 
! Отговори
до 259 преди 12 години
Безспорно червените мутри от ГЕРБ заслужават шутове :) но не виждам каква ще ни е ползата от другите 2 проекта
236
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
веднага да се окупира орлов мост и да се пребият двама оператори и трима журналисти