На Острова използват България като изкупителна жертва

Посланик Димитров: Представянето на българите е обидно
Обновена: 7 мар 2013 15:20 | 7 мар 2013 07:49, Елка Василева
123
На Острова използват България като изкупителна жертва
Продължаващият дебат във Великобритания несправедливо набеждава България. Снимка: архив, Reuters

България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, казва българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф". Той определя представянето на сънародниците ни като "обидно", а понякога "граничещо с клевета".

Като реакция на продължаващите от седмици враждебни публикации за възможния наплив от източноевропейци във Великобритания посланик Димитров казва, че е "крайно неприемливо" българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система. Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди Партията за независимост на Обединеното кралство, която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, пише "Телеграф".

В интервюто за медията, дадено в посолството в Лондон, Димитров отбелязва, че вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и че това е причината за целия шум. Той обаче предупреждава, че представянето на България като проядена от организирана престъпност и корупция държава, от която ще тръгне поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".

Г-н Димитров допълва, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу сънародниците му, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
37
 
! Отговори
Попов преди 11 години
Намерете Джонатан Алън и вземете интервю по този въпрос.В UK ги тресе параноя за наша сметка.Мисля,че вече наистина прекаляват! Бил съм там и считам,че ние не можем да бъдем техен проблем.Може ли от 7.3 милиона българи,от които около 1.5 - 2.00 милиона са в работоспособна възраст да произлизат проблеми за UK? Ако там мислят,че това е така,просто са *** и неинформирани!!
8
1
 
39
 
! Отговори
СС преди 11 години
Вън англичаните от България!!!
7
2
 
28
 
! Отговори
malart преди 11 години
Повечето от коментиралите май не са ходили на Острова. Проблемът не е в нашенските ***, а в кризата и в ужасно многото поляци, които заляха Англия след 2004та. Англичаните са уплашени да не се повтори случая с поляците. А там разлика между хората и страните от Източния блок много не се прави, всички са в един кюп.
6
13
 
1
 
! Отговори
plamen преди 11 години
anglichanite sa si pravi za durjavata.bulgarina e sviknal samo da vzima no ne i da dava.iska da vliza v angla bez problem i da vzima pomoshti na poraziq.kakvo mi govorite negramotnici ot 1 do 7.bil sum v ispania,tam vsichki bulgari sa na pomoshti i predi kogato imashe rabota i sega.horata sa pravi.interesno ako utre kajat che v bulgaria shte mogat da vlizat turci arabi,kitaici bez problemi i da rabotqt kakvo shte stane.nashite shte kajat o ne moje taka,zakonite v bulgaria ne pozvolqvat
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ема той външният ни ми.нистър е евреин, така че него ко го е.е, че плюели българите. Даже напротив се подсмихва доволно. Само дето поста не му позволява и той да се включи в хора на българофобите.
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По скоро не ни искат заради съдебната ни система и корупцията. Защо навсякаде казват, че е заради ***. Ако е така няма логика заради малък проблем(***) да се оправдаваш със 100 пъти по голям проблем(корупция , съдебна система).Все пак за да ползваш правата на социално осигурен се иска английско гражданство и да си плащал социални осигуровки. Така че *** няма да са им никаква тежест за осигурителната система. По-скоро нашите политици си пазят рейтинга и си измиват ръцете с ***
3
4
 
53
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Какво очаквате от англичаните ? Та те винаги са гледали на нас като на второ качество хора. Те винаги са били против нашата независимост.Припомнете си Кримската и Руско-турската войни.Стига сме се правили на "наритани котета" ,а да покажем национално достойнство.Помислете как ние се отнасяме с британските граждани живеещи у нас ? Нека просто им отговорим със същото пренебрежение и погнуса ,каквато срещаме ние там.
2
7
 
20
 
! Отговори
маринов преди 11 години
А г-н Димитров какви действия предприе като посланик, за да противодейства на тази пропаганда, освен естествено дистрибуция на ниски цени на замразените патки от фризера.
1
4
 
64
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Еми как няма да имат такова мнение за нас. Отиват една тумба *** и им се нанасят под прозорците в кашонении къщи и казват "ние сме българи" И който не е идвал в България.....си мисли че цялата ни държава е съставена от подобни субекти :)